Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

0
malkocoglu
Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Görüşler

0
WoLoLo
micros~1 ve güvenlik açığı...
ikisi çift yumurta ikizi herhalde :)
birbirlerini bir türlü bırakamıyorlar :P
0
St
One of the changes it plans to make is to visually alter document or application windows that contain private information that's secured through Microsoft's Next-Generation Secure Computing Base (NGSCB), formerly known as Palladium.


Dur bakalim 95ten beri bu daha guvenli, bu daha guvenli diye yutturmaya calistiklari teknolojilerine bi yenisini daha ekleyeceklermis, mikros~1i heyecanla ve ilgiyle izliyoruz, mubarek pembe dizi... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Apple'ı Haritadan Sildi mi?

zilog

The Register'deki bir makalede , Microsoft'un uydu görüntülerinde Apple'ın merkezinin silindiği iddia edildi. Apple merkezinin olduğu bölge, MSN Virtual Earth'a göre burası, Google Maps' a göre ise burası!

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Windows .NET Server RC1 Çıktı

FZ

Son düzenlediği .NET brifinginde, Microsoft, Windows .NET Server RC1 (Release Candidate 1) sürümünü duyurdu. 2.5 yıldır geliştirilen işletim sistemi böylece kullanıcılar tarafından resmen test edilmenin son aşamalarından birine geldi.

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.