Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

0
malkocoglu
Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Görüşler

0
WoLoLo
micros~1 ve güvenlik açığı...
ikisi çift yumurta ikizi herhalde :)
birbirlerini bir türlü bırakamıyorlar :P
0
St
One of the changes it plans to make is to visually alter document or application windows that contain private information that's secured through Microsoft's Next-Generation Secure Computing Base (NGSCB), formerly known as Palladium.


Dur bakalim 95ten beri bu daha guvenli, bu daha guvenli diye yutturmaya calistiklari teknolojilerine bi yenisini daha ekleyeceklermis, mikros~1i heyecanla ve ilgiyle izliyoruz, mubarek pembe dizi... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı

mysterious

Geçenlerde bi arkadaşım bana başına gelen bi olayı anlattı.msn messenger kullanırken kendisine M$ Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına katılmak istermisiniz? ' diye bir soru sorulduğunu söyledi. Ben de bunu daha yakından incelemek ve FM'ye bir haber olarak gönderebilmek için araştırmaya başladım.
M$ (Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı, MSN Messenger'ın kalitesini, güvenilirliğini ve performansını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Bunu, ürünün sonraki sürümünün tasarımına yardımcı olma ve hizmetimizi geliştirmemize yardım etme şansı olarak görebilirsiniz. ). Ayrıyeten toplanan verilerin güvenirliği hakkındada tam bir garantide vermiyor!
Bu konuyla alakalı linkler aşağıda FM okurlarını ile paylaşmak ve yorumlarını almak istedim..
Sevgi ve saygılarımla...
microsoft.com/products/ceip/turkey/default.htm
messenger.microsoft.com/TR/support/sqm.asp

ASP.NET Platformu Apache Web Sunucusunu Desteklemeye Başladı

FZ

Yazılım devi Microsoft, .NET yazılım geliştirme altyapısını, dünyada en çok kullanılan Web sunucusu Apache ile entegre etmeye hazırlanıyor.

\r \r Covalent Technologies ile çalışan Microsoft, Apache 2.0 ile sunucu tarafında çalışan, nesneye yönelik programlama geliştirme platformu .NET'in önemli bir parçası olan ASP.NET'in artık uyumlu olduklarını belirtti.

MS Apple'ı Haritadan Sildi mi?

zilog

The Register'deki bir makalede , Microsoft'un uydu görüntülerinde Apple'ın merkezinin silindiği iddia edildi. Apple merkezinin olduğu bölge, MSN Virtual Earth'a göre burası, Google Maps' a göre ise burası!

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş