Neremle Gülsem Episode 2

0
conan
Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Görüşler

0
anonim
microsoft tarafında durum gerçekten vahim görünüyor, özellikle linux'un açık kodlu olmasının biz Türklere hiçbir faydasının olmayacağı detayına ve Windows ları da işportadan 5-10 milyona bulabilirsiniz ibaresine bayıldım...
0
sundance
Açıkcası ben hala karnımı tutuyorum (ağrıdı). İnanılmaz bir şey bu kadar bilgisiz, değerlendirmeden yoksun insanları editör mü yapıyorlar ?
0
mostra
birincisi ben win kullanıyorum. neysea; gelerim şu olaylara amcam ne güzel bir editör olmuş ne mutlu bir baltaya sap olayına girmişde unuttuğu es geçtiği bilmedikleride var...

ilkin türkçe olarak turkuaz projesi var tamamda onu daha da geçen geleceklinux projesi var redhat tabanlı ki bunu açıkca redhatdan o ünlü opensource olayı ile değiştirip/geliştirip ekliye çıkara bu hallere getirmiş kimseler ne mutlu iş yapan gören insanlar var, sonra editor olma olayını bende birşeyler sanıyordum taki birkaçı ile birebir yüzyüze gelince inanınki ebatları ve ciddiyetler bilinen bir dergi-gazete vb. dışındakilere bu işi görenler 1. dereceden herşeyi bilirimciler neysea bu da konu dışıya eklemiş olalım biz....... şunuda eklemek de fayda var Ve Allah malağı yarattı
0
conan
Malak sadece durur ve bakinir. Zarar vermez. ;)
0
anonim
Murat Yıldırımoğlu ile yüzyüze görüşen , işyerini bilen,giden orada arkadaşı çalışan birisi olaraktan doğrusu böyle birşey yapacağını tahmin etmezdim.Tamam Microsoft eğitimi vererekten para kazanan ve de bu şekilde hayatından mutlu olan birisi olabilirsin.Güzel eğitim kitapları yazan yazdıkları beğeni toplayan Fİndofs.''u yalamış yutmuş biri de olabilirsin fakat niye bi acayip bi şekilde saldırırsın Linux'a ...başkasının çalışma yapması (Türk insanının) paramızın dışarı gitmemesi niye bu kadar acı gelir ki insana?

Hele bu işportacı olayına ne desem bilemiyorum okuyan da zannedecek ki Microsoft düşünmüş taşınmış demiş ki abi benim işletim sistemime halk ucuz ve kolay yoldan ulaşsın ben işportacıları işe alayım da her köşe başında ürünümü satsınlar 5 kuruşa ben kazanmasam da olur.

Hasbunallah

adamı sinirlendiriyorlar ha...

0
anonim
Web sitemin adresini de verir misiniz? Belki gülünecek başka yazılar da bulabilirsiniz.

www. yildirimoglu.com
0
anonim
Murat burda gerizekali taklidi mi yapiyor yoksa M$ buna bol bol para yardimi yaptigi icinmi bole salak salak yazilar bilemiyorum ama bu yaziya anti tez sole olabilir!

1:) Nasa gecen senelerde NT4 kullaniyordu ve ASP database tutuyordu ve artik databaselerinin icinden cikilmaz bir halde query edilmedigini ve cok masrafli oldugundan linux / php ''e gectiler.

2:) Ayrica yarim akilli arkada$ M$''i bi yandan overken bi yandan da yerden yere vuruyor. Windows serisinden bütün işletim sistemlerini işportadan 5-10 milyon liraya, yani hemen hemen ücretsiz olarak, bulabiliyorsunuz.
M$ iste bu kadar aciz ama linux icin iste 900mb de iste sole iste bole.. yaw bu kadar salak bi adam olamaz. bi kere rh isolar turkiyede itude mirrorlu ve 300 mb...

3. about GPL and Open Source
M$ kodlari calininca tabii koseye sıkıstı yazik harbi... Open source ne demek sanirim bilmio bu arkadas. Isteyen kullanicinin linux''u kendine gore design edip daha verimli kullanabilmesini sagliyo ayrica windoze gibi sux deil.

Sonuc:
Windows amerikadaki PCWORLD dergisinde bile win95 ile dalga geciyor. Bi koseye blue screen bir Win95 resmini koymus ve altinda sole diyor. bunu gormek istemiyorsaniz Win2000''e gecin.

Oldu M$ . Oldu Murat.
0
anonim
Sen daha web sitesini gormemissin ;)
0
anonim
Sanirim bir gates sak sak cisi bu adamcagiz, millet figan feryat linux a donuyor,bu kadar esnek, guvenli ve en onemlisi bir kurdunmu bilgi islem icin gerekli butun kabiliyet ve destekle gelen isletim sistemine ragmen bizimkisi hala mavi ekran sevdasinda, belkide bunca yil sonra aldigi mcse sertifikasinin fiyakasina uzuluyor ama, zor olan iyidir, kolay olanla evimizde need for speed oynariz oyun konsolu hesabi ;o)
0
anonim
Web sayfasında Bill Gates hayranı olduğunu açıkça söylemiş. Şakşakçı gibi gereksiz ve kırıcı tanımlamalara gerek olduğunu sanmıyorum naçizane fikrimce...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Windows Kullanmanın Dayanılmaz Maliyeti

cayfer

Bugün, ağ sorunları yaşadığı için destek isteyen bir tanıdığım bilgisayarını bana getirdi (dizüstü).

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.