Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

0
larweda
Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Görüşler

0
anonim
Senaryo'nun devami.
Explorer in kaynak kodu calinir. Bazi sivrilerce calinan kod internet uzerinden dagitima baslar.
Daha sonra GnuExplorer adli bir browser arzi endam eder.
.. ??
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.