Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

0
larweda
Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Görüşler

0
anonim
Senaryo'nun devami.
Explorer in kaynak kodu calinir. Bazi sivrilerce calinan kod internet uzerinden dagitima baslar.
Daha sonra GnuExplorer adli bir browser arzi endam eder.
.. ??
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

anonim

Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.