Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

0
anonim
Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.
Yükleme Merkezi'nde MSN Messenger, Windows Media Player ve çeşitli güvenlik yamaları bulunuyor. Ancak Windows Update ve Automatic Updates bu sistemin haricinde kalıyor.

Microsoft'taki Müşteri İlişkileri Direktörlerinden biri olan David Lazar, bu çalışmanın mevcut yapıda lisanslı ürün kullanan müşterilerine daha iyi hizmet götürülmesini sağlamak için yapıldığını söylüyor. Yükleme Merkezi aylık olarak 30 milyon civarında tekil ziyaret alıyor.

Microsoft henüz bu yapının diğer dosya merkezlerine ve servislere de taşınıp taşınmayacağı konusunda bir karar almamış. Böyle bir karar alındığı takdirde, örneğin MSN Messenger'a bağlandığınızda, kopya yazılım kullandığınız tespit edildiği takdirde Windows'unuzun kitlenmesi sözkonusu olabilecek.

Microsoft halihazırda Yükleme Merkezi'ne yapılan bağlantılardan hangi bilgisayarlarda korsan yazılım kullanıldığını tespit eden bir yapıya sahip. Yalnızca ABD'de korsan kullanım oranı %23. Bu oranın önemli bir kısmını lisanslı yazılım aldığını zannettiği halde kendisine korsan yazılım satılmış kullanıcılar oluşturuyor.

Korsan yazılımla mücadelede, korsan kullanımın oldukça yüksek olduğu Asya ülkelerinin bazılarında Microsoft Windows'un ucuz sürümlerini satmakta.

Kaynak:
Infoworld

Görüşler

0
Nightwalker
Umarım bu adımın devamı gelir. Çünkü bu güne kadar ev kullanıcıları özgür yazılımların gerçek anlamını kavrayamadılar ve " free " windowslarını (free as in free beer :) ) kullanırken, bir yandan da yok efendim Linux şöyle böyle diye ahkam kestiler. Tabii M$ de göz yumdu bu olanlara. Gerçi tam da Linux tarafından bu kadar tehdit altındayken bu yaptıkları ilginç ama muhtemelen "kalan sağlar bizimdir" ilkesi ile hareket edip lisans parası ödeyecek bütün kullanıcıları windowsda tutup, geri kalanını istemiyor gibi gözüküyorlar.

Ancak bir sonraki adımları ellerinde bulunan patent vb. silahları kullanıp top yekün bir cephe savaşı mı olur, yoksa lgpl veya bsd benzeri bir lisansla açıkkodun gücünü arkalarına mı alırlar Bunu söylemek güç...
0
Hurma
Bunun devamının gelmesi MS'in açık kodlu işletim sistemlerine karşı savaşı baştan kaybettiğinin göstergesi olacaktır. Birleşik Devletlerde %20'lerde olan korsan kullanım oranı doğuya gidildikçe daha da artmakta fakat bu ülkelerde yaşayanlar zaten bunu alabilecek güçte olmadıklarından pek yapacak bir şey yok. O yüzden MS, BSA desteğini de arkasına alarak en azından ürünlerinin ticari olarak kullanıldığı yerlere baskınlar düzenledi ve düzenlemeye devam ediyor. Bence bu strateji çok daha iyi gibi çünkü bir üründen ticari olarak para kazanıyorsanız onun bedelini ödemelisiniz. Ama sadece uyumluluk ya da alışkanlık gibi bir problemden dolayı amatör olarak kullanabiliyorsanız ve bunun parasını karşılayabilecek güçte değilseniz buna izin verilebileceği kişisel görüşümdür. Sonuçta ürününü kullandığınız şirketin milyarlarca dolar bile verse elde edemeyeceği sadık müşteri konumuna geliyorsunuz. İş yerinizde Linux kullanamadığınız için alıştığınız MS ürünü istiyor ve böylece MS'ye direk para kazandırıyorsunuz. Bence oldukça güzel bir strateji fakat 3-4 yıl önce işyerlerine de bu kadar sık baskınlar yoktu, eğer ev kullanıcılarını da aynı şekilde zorlarlarsa GNU/Linux camiası açısından çok güzel gelişmeler yaşanabilecektir. MS çok para kaybedeceğinin bilincinde olduğu için bu hamleyi biraz geciktirebilir fakat yine de gelecekten bunu beklemekteyim.
0
simor
Tabi birde korsanların bu probleme çözüm bulacaklarını ve ortalığın bir hayli karışabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekir.

Sonuçta microsoft, ürünlerini kullanmaya ve almaya mecbur ettirecek bir pazarlama sistemi diretiyor.

Bunun yanında kullanmayın kardeşim denilebilir ama bu mecburiyetin büyük firmalarla arkadan yapılan gizli anlaşmalar ve milyar dolarlık rüşvetlerle de oluşmuş olabileceğini göz önüne alarak, ve bunun onları haklı duruma sokmayacağı sonucunu da göz ardı etmemek gerekir.Ayrıca bu durumun kendi bizim konuştuğumuz bu konulara hiç bulaşmayan kurumsal kullanıcılarını dahi rahatsız edeceğini söyleyebilirim. Benim ve bir çok insanın gözlemleyip veya birebir rahatsız olduğu para versen bile saçma lisanslama sistemi eziyeti yüzünden yükselmeye başlayan sesleri bu tür birşeyle daha çok yükseltebilir.

Bence bilgisayara mesleki olarak yaklaşarak ve önce kendimden başlayarak şunu diyebilirim. Kendi adıma bir grafik tasarımcısı olarak linuxa tamamen geçmem için masaüstü yayıncılık bileşenlerinin oturması yeterli.
3d konusunda blender la biraz zorlayıp çok güzel şeyler çıkartılıyor zaten. Büyük projeler yapacaksanız zaten çok sağlam paralı alternatifler var. (maya ve xsi). Ofis işlemleri için bence fazlasıyla yeterli. Güvenlik konusunu ustalar bilir. Web için flash eksik ama onunda development kısmını zaten legal olarak ancak onun sahibi yapabilir. WEb için diğer alanlarda sonsuz destek var. Özel yazılımlar için ise zaten eskiden unix ve irix tabanlı olan yazılımların (jeodezi, gaz simülasyonları vs ıvır zıvır) bir çok örneklerini görüyorum. E sürücü desteği deseniz zaten aşikar. Oyun deseniz şu an yaklaşık 7-8 adet büyük firma oyunları mevcut 1 sene sonra bunun 10 a katlanacığan inanıyorum
Şİmdi olaya gerçekçi bir perspektiften bakıp deneysellikten uzaklaşırsak;windowsta bu durum gerçekten hayat geçerse, acaba bu linuxta neymiş bi bakalım diyecek insan çok. Buda sizin dediğiniz gibi ms in stratejisinin " kalan sağlar bizimdir " olbileceğini ve müşteri portfoy araştırmalarını buna yönlendireceği ihtimalini akla getiriyor.

Sonuç olarak, kullanıcı zarar görecek. Ms le bağı olan herkesin herzaman zarar gördüğü gibi.

Ama bence linuxa geçmek fakat benim gibi bir veya birkaç şeyi bekleyenler en fazla 1 sene bekleyecek.
oda olamazsa gider bir mac alırım. Bu benim sonucum herkesinki farklı olabilir.
0
murat09
'Böyle bir karar alındığı takdirde, örneğin MSN Messenger'a bağlandığınızda, kopya yazılım kullandığınız tespit edildiği takdirde Windows'unuzun kitlenmesi sözkonusu olabilecek' *
Ya MSN Messenger ağı için bile Linux kullanıyorsam? O zaman da LinuxBox umu kilitleyecekler
Ben bunun MS için bir intihar (en iyi ihtimalle kendi içine kapanış) olduğunu düşünüyorum o kadar. Micros~1 eğer açık koda bir savaş açacaksa önce Savaş Sanatları'nı iyice bir okumalı, Zen öğretisi vs. kasmalı bir onbeş yirmi sene filan :)

*: burada neremle nasıl güldüğümü tarif bile edemiyorum...
0
SHiBuMi
Adamların sattıkları malın çalınmasını önlemek için geliştirdiği bir yöntem nasıl açık koda savaş olarak algılanıyor, bu da gülünen organın aynı zamanda anlamak için de kullanılabildiğini gösteriyor heralde.
0
murat09
Malın kendi malı değil de bir nevi taklidi olduğunu öğrenen adamların bu taklit malın piyasadan serbestçe edinilebilmesine izin vereceklerini düşünmekte yoruma yanıt veren organın aynı olduğunu düşündürmedi değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Microsoft GNU/Linux ile Savaşında Yeni Bir Yöne Kayıyor

anonim

News.com´un haberine göre Microsoft tarafından finanse edilen " bağımsız " araştırmalar serisi çerçevesinde Get The Facts kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Microsoft TCO kavramından vazgeçip " interoperability " kavramını tartışmaya açmak istiyor.

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

FZ

Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.