Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

0
haky
Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Görüşler

0
FZ
Günün haberi! (Belki de ayın... belki de yılın? ;-)
0
bahadirkandemir
Yakında Microsoft Certificated Linux Administrator reklamları da çıkar...
0
FZ
Bilge Adam da GNU/Linux, vs. eğitimleri vermeye başlarsa şaşırmam! ;-)
0
umutaydin
Anlaşılan Microsoft Windows & .NET Magazin'e verdiği reklam sayısında bir düşüş yapmış :)
0
FZ
Sen misin reklam vermeyen, al sana linux, al sana penguen! Al sana UNIX! :)
0
bahadirkandemir
LinuxToday.Com’a reklam vermek ha? :)
0
Challenger
Ya günahtır arkadaşlar. Dalga geçmeyin lütfen! Ayıp oluyor ama! :)
0
ttk
Merhaba

Yo-on dekerlek'den çalışan bir linux üzerinden terminal servis istemcisi ile windows sunucusunda işini görebilecek olan ve ayrıca bir windows masaüstü işletim sistemi de istemeyenlerin çok işine yarayabilir az da olsa bir linux bilgisi.
Mâlum satıcı yine en azından aynı parayı kazanıyor, masaüstü sistem yerine bir terminal servis erişim lisansı satarak.
Linux çalışsın Bill kazansın oluyor bu sistemin adı da :)
0
ttk
Şaka maka ama, yakında windows için live cd'de linux çekirdeği üzerinde koşan (!) M.Soft üretimi (!) bir terminal servis erişim ürünü pazarlanması da mümkün olamaz mı ? Olmaz olmaz.
Nasıl olsa linux bedava, Palm-Os sırtına biner de başkaları durur mu ?
0
sametc
>>>>MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.

hayır para kazanmaya calısmıyor dusunebilirmisiniz para kazandığı windows'a daha az agırlık verip sonra linuxa yonelmek şirketin ölümü olur.....

microsoft ARTIK TESLİM oldu ...... yani GNU/Linux'uda gormuş bir windows kullanıcısının kendi işlletim sistemlerinden kolay vazgectiğini dusunuyor bu yuzden bu tur seyler yapıyorlar.
0
AHunter
Şaka yaptığını düşünüyorum, ya da ne yazdığının farkında olmadığını.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)