Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

0
haky
Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Görüşler

0
FZ
Günün haberi! (Belki de ayın... belki de yılın? ;-)
0
bahadirkandemir
Yakında Microsoft Certificated Linux Administrator reklamları da çıkar...
0
FZ
Bilge Adam da GNU/Linux, vs. eğitimleri vermeye başlarsa şaşırmam! ;-)
0
umutaydin
Anlaşılan Microsoft Windows & .NET Magazin'e verdiği reklam sayısında bir düşüş yapmış :)
0
FZ
Sen misin reklam vermeyen, al sana linux, al sana penguen! Al sana UNIX! :)
0
bahadirkandemir
LinuxToday.Com’a reklam vermek ha? :)
0
Challenger
Ya günahtır arkadaşlar. Dalga geçmeyin lütfen! Ayıp oluyor ama! :)
0
ttk
Merhaba

Yo-on dekerlek'den çalışan bir linux üzerinden terminal servis istemcisi ile windows sunucusunda işini görebilecek olan ve ayrıca bir windows masaüstü işletim sistemi de istemeyenlerin çok işine yarayabilir az da olsa bir linux bilgisi.
Mâlum satıcı yine en azından aynı parayı kazanıyor, masaüstü sistem yerine bir terminal servis erişim lisansı satarak.
Linux çalışsın Bill kazansın oluyor bu sistemin adı da :)
0
ttk
Şaka maka ama, yakında windows için live cd'de linux çekirdeği üzerinde koşan (!) M.Soft üretimi (!) bir terminal servis erişim ürünü pazarlanması da mümkün olamaz mı ? Olmaz olmaz.
Nasıl olsa linux bedava, Palm-Os sırtına biner de başkaları durur mu ?
0
sametc
>>>>MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.

hayır para kazanmaya calısmıyor dusunebilirmisiniz para kazandığı windows'a daha az agırlık verip sonra linuxa yonelmek şirketin ölümü olur.....

microsoft ARTIK TESLİM oldu ...... yani GNU/Linux'uda gormuş bir windows kullanıcısının kendi işlletim sistemlerinden kolay vazgectiğini dusunuyor bu yuzden bu tur seyler yapıyorlar.
0
AHunter
Şaka yaptığını düşünüyorum, ya da ne yazdığının farkında olmadığını.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Windows OneCare M$ sizi düşünüyor

yilmaz

M$ yeni güvenlik paketini Hazian ayı içerisinde satışa sürüyor. Bu paket içinde sisteminizi güncelleyen bir yazılım, bir adet antivirüs ve bir adette spyware engelleyen yazılım bulunuyor. Fakat bu yazılımı mevcut antivirüslerle aynı anda kullanamıyorsunuz. (sistem gereksinimleri)
Ürünün bedeli 50$ görünüyor şimdilik. İlerleyen günler neler getirecek bilinmez.
http://www.windowsonecare.com/

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)