Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

0
FZ
Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

İlgili Yazılar

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Smartphone, Hacker´lara Yaramış

anonim

Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.