Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

0
FZ
Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

İlgili Yazılar

EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

FZ

The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Microsoft ve Mavi Şapkalılar

o_ozardic

Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft

Microsoft OpenGL Kurulundan Çıktı

FZ

Güvenilir kaynaklardan alınan habere göre Microsoft OpenGL platformu ile ilgili en yetkili organ olan ARB'den (Architecture Review Board) çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda bunun OpenGL'in gelişimini olumsuz etkilemeyeceğini ve Microsoft'un bir şekilde yine OpenGL'e katkıda bulunacağı belirtildi.

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.