IE'de yeni güvenlik açığı

0
Challenger
"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

Görüşler

0
Challenger
Hatta altına Internet Exploder yazın.
0
conan
Okuyun, Okutun:
http://www.securityfocus.com/columnists/249
0
Challenger
Bu arada Mozilla Firefox 0.9.1' in ve Mozilla Thunderbird 0.7.1' in çıktığını duyurmuş olayım.
0
yuxel
Ben de Mozilla'nın Mozilla Kamu Lisansı [www.mozilla.org], debian arşivlerinde non-free bölümüne taşındığını duyurmuş olayım.
İlgili bağlantı [debianhelp.com]

YuXeL : Opera'nın yılmaz bekçisi :p
bkz -> sezarın hakkını sezara vermek :p
0
conan
???
Opera ne zamandan beri GPL oldu da bu konuda sezarin hakkini sezara verioz?
0
yuxel
zaten gpl veya benzer bir lisansı olmadığı için "sezar" ;)
0
Challenger
Karıştı galiba. Burası FM, ekşi sözlük değil :)
0
ebola
0.90'dan 0.91'e geçerken ne değişmiş. Sitesinde pek bir şey bulamadım.
0
WoLoLo
butonların rengini değiştirmişler :)
0
bio
Extension manager değişti. Ha, bu arada adblock kullananlar: Nihayet nightly build 39 Firefox 0.9'u destekliyor.
0
ttk
"Linux açık kaynak kodludur, kodu serbestçe erişilebilir, o sebeple güvenilir değildir benzeri açık kodlu ürünler de öyle.... Ama M.Soft kodları gizli olduğu içün ürünleri pek bi güvenlidir !!! netekim" diyelim.
0
o_ozardic
mozilla veya diğer herhangi bi browserın eğer %90'ın üzerinde bir pazar payı - (parayla pazarlanmasalar da) olsaydı güvenlik açığı sizce ne kadar olurdu , daha mı az yoksa daha mı çok?
0
ttk
Merhaba

Bir program açısından değerlendirmeyi pazar payı açısından yapmanız yanlış. Mozilla, bir browser'da bulunması gereken standartlara uygun her türlü özelliği (MS'un kendi standartlarını kabul ettirmek için sokuşturduğu bazı özellikler hariç) barındıran bir programdır. Değerlendirmede esas alınması gereken budur. Ms'un sistemlerine bu derece entegre ettiği ve alternatiflerini boğmaya çalıştığı bir üründe bu tip durumların ortaya çıkması hiç de iyi olmuyor.

Ayrıca Mozilla'nın hiç bir açığı yok da demeye imkan da yoktur, bunu iyi biliyorum, bugzilla.mozilla.org adresine bakarsanız, mozilla'nın tasarım aşamasından bu güne gelinceye kadar rapor edilmiş ve hepsi de giderilmiş epey bir bug'ı olduğunu görebilirsiniz. Açıkları bulunuyor ama hemen de gideriliyor, kodlarının açık olması ile çok sayıda gönüllü geliştiriciye sahip olması da bir avantaj oluyor açıklarının çabucak giderilmesi yönünden.

İşaret etmek istediğim asıl nokta, M.Soft'un ve onun eğitim gönüllü(!)lerinin sık sık dillendirdiği ve açık kodlu ürünleri kötülemede kullandıkları bir saçma yargı idi.
0
Challenger
Aslında bunu haber olarak girseydim daha iyi olurdu belki ama hazır konu açılmışken yazayın dedim. Slashdot' ta şimdi bir haber gördüm. Haberde IE için yazılmış ve banka müşterilerini hedefleyen kötü niyetli bir yazılımdan bahsediliyor. Bu yazılım, bir Browser Help Object yüklüyor ve cuuuvp diyerek girilen her türlü parolayı daha şifrelenmeden alıyor. Ek olara SSL ile yapılan veri bağlantılarını da takip ediyor.

Nasıl? (Traji)Komik değil mi?

Slashdot haberi:
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/06/29/1913222
0
bio
(olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-)."

Ya sakın bunu yapmayın. Sonra bankaların İnternet şubelerine vs. giremediklerinde çok başınız ağrıyor. Bırakın bilsinler başka bir browser kullandıklarını. Bir şeyler çalışmayınca da IE kullanabilsinler.
0
conan
Masaustune mozilla ikonunu koyun ve altina internet yazin. Girilemeyen banka sitesi icin de yine masa ustune bir para isareti bulunan ikon secin ve altina banka yazin. Bu ikonu da internet explorerda banka sitesinin url'ini acacak sekilde ayarlayin. Ve kullaniciniza da banka icin bu ikon digerleri icin bu ikon deyin ;) Oldukca basarili oluyor.

0
Challenger
Çok güzel bir çözüm ama bunu ne yapacağız?
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/06/29/1913222
0
conan
Onu microsoft dusunsun :)
0
sametc
ben odulu hakediyorum nedenmi işte sebebi: arkadaşıma bu haberii okuttum ve ondan sonra dedimki : ben mozilla firefox kullanıyorum super daha hızlı ve hafif ;) ve SORUNSUZ o da kurdu ve kullanmış ve begenmiş ;))) hızlı olduğunu soyledi ;) ehee sonunda birşey kullandırabildik :)
0
SHiBuMi
afffffffffferim sana
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Microsoft´un Yeni Testi

anonim

Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

meddah

Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.