Indeo codecler ve Microsoft XP

0
redogre
Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

Görüşler

0
anonim
Bu bana biraz tekelcilik suçlamaları ile ilgili gibi geldi. Ne derece doğru bilemem, bu yorumum duruma uyuyormu onuda bilmiyorum ancak ilk anda aklıma gelen; rakiplerin sürekli MS OS''lerinde herşeyin gömülü gelmesinden şikayetçi oluşları. Eğer bu yorumumda bir nebze doğruluk payı olabilirse eğer, BRAVO denmesi gerekenler başkalarıdır belkide?
0
redogre
Codecte son durumum şu, verilen siteden premier için deneme sürümünü indirdim, sınırlama 60sn. Ama bir not, eski codecle sıkıştırılmış videoları edit edemezsiniz. Sadece demo için değil, tüm sürüm için geçerli. Makinasında indeonun eski sürümü olan birini bulamazsam bütün videolar elimde patladı demektir...
0
anonim
su adresteki codec'e bir bak

http://www.intel.com/support/createshare/camerapack/CODINSTL.HTM
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC