Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

0
FZ
Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439

İlgili Yazılar

En zayıf halka Win9X... Güle güle

elrond

Bildiğim kadarı ile şimdiye kadar resmen dile getirilmedi 9x kodlarının geliştirilmeyeceği. Ancak yeni Office sürümü ile gelen sistem ihtiyaçları listesi Netteki forumlarda 9x in drop olacağının kesinleşmesi olarak yorumlanıyor.

Office 11, Win2K SP3 ve WinXP üzerinde çalışacak sadece. 9x, ME ve WinNT4.0 yeni office sürümünü çalıştırmayacak.

Tabi kurumsal müşteriler için bu çok can sıkıcı. Diğelim ki 1000 adet WinME lisansı aldınız. ME nede olsa yeni sayılabilecek bir OS. Office 11 i beğendiniz almak istiyosunuz fakat o da ne WinME lisanslarınız elinizde patlamış durumda. Kötü tabi.

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...