Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

0
coskung
PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada
PC'lerde Linux kurulumları sırasında en çok karşılaşılan problemin donanım sürücüleri olduğuna değinen Dvorak, Windows'un sürücü katmanı ile Linux işletim sistemini entegre eden bir işletim sistemi fikri üzerinde durmuş.
MS'nin, sürücü üreticileri ve lisansları ile GPL yapısını örtüştürmek için avukatlarını seferber ettiği de ilginç bir nokta.

Görüşler

0
bm
Dvorak icin odulsuz test:

Bahsedilen driverlar MS'a mi aittir yoksa driveri yazanlara mi?

(a) gak
(b) guk
(c) canim ne onemi var, windows ekranina kutu cikartmiyorlar mi?


Bahsedilen gizli proje sakin Connectix olmasin?

(a) Connectix de nedir?
(b) gizli oldugu icin bilinen bir sey degildir
(c) guk

Ndis wrapper diye birsey varmis, nedir acaba?

(a) A-aaa
(b) MS bunlari dava eder
(c) fikrimi calmislar

SCO davasi konusundaki kisa, sarih, bilgilendirici yani 'sok eden' 'muthis' analizinize 'imza attiktan sonra' sonra nasil is teklifleri alacaginizi tahmin ediyorsunuz?

(a) Corbaci
(b) Beyaz Saray sozcusu
(c) Dogan gazetelerinden birinde aydinlari aydinlatma kosesi yazari
0
Challenger
Yazıyı OSNews' da gördüğümde şöyle bir göz gezdirmiştim. O sırada aklıma bir soru takılmıştı: Get The Fact metinlerini Dvorak mı yazıyor acaba?
0
Nightwalker
Hmm... Aslında benim daha orjinal bir fikrim var.

İlk olarak M$ süper bir programlama platformu geliştirdiğini, istediğiniz her dili kullanarak, bu platformda uçacağınızı, kaçacağınızı ve ters takla atabileceğinizi idda eder. (Ancak bu platform da gerçek anlamda iş yapmak istiyorsanız M$ nin kendi ürettiği java taklidi c benzeri dili kullanmanız gerekir. Zaten diğer diller için olan destek 5 yıllıktır).

İkinci olarak bu platformun her yerde çalışacağını idda eder ancak şansa bakınız ki yayımlandığında yalnızca windows ve bir kaç cep telefonu üzerinde çalışmaktadır.

Ancak tam bu noktada M$ nin bitirmeye and içtiği açık-kaynak platformunun saygın isimlerinden biri devreye girer ve bu projenin açık kaynaklı olarak yeniden yazılmasının harika bir fikir olduğunu idda eder ve sonuçta şunlar olur.

M$ cebinden 5 kuruş (windows gerçekleştirmesi (implementasyonu) hariç) harcamadan gerçekten her yerde çalışabilen bir platforma sahip olur. üstelik bunun için en büyük rakibinin yazılımcılarını kullanmıştır.

Ardından büyük bir yüzsüzlükle "Bakın en büyük rakibimiz bile bizim teknolojimizi taklit etmeye çalışıyor diğer teknolojilerden ne kadar üstün olduğunu kanıtladık. Oysa bizim geliştirdiğimiz teknoloji doğal olarak en iyi bizim platformumuzda çalışır ama tabi ki platform bağımsızdır." diye propaganda yapar.

M$ bütün bunlarla kasasını doldururken bir yandan da açık-kaynak camiasında bu platformun implementasyonunu yapanlarla M$ nin oyununu görüp onları uyarmaya çalışanlar arasındaki çatışmayı zevkle izlemektedir.

Üstelik bu platformu kopyalayan açık-kaynakçılar geliştirdikleri ürünün GPL olduğunu idda ededursun onlar bir yandan da yazılım patentleri gibi fikirlerle gelecekte bu çalışmaları tamamen sahiplenmeyi düşünmektedirler.


Nasıl senaryo ? Güzel değil mi ?

Ama durun bi dakka yahu... M$ bu işi .Net ve Mono ile zaten yapmıyor mu ?

Hay Allah gidip daha şeytani bir senaryo üretmem gerekecek Bill Gates e satmak için...

Tabi o yine benden önce davranmazsa...
0
Ansugo
MS'in Linux'u altetmeye ihtiyaci yok. MS Linux uzerinden guzel reklam yapiyordur, olay bu olabilir.

Yoksa Linux kotudur falan demekle Linux userlerinin sayisinin artacagini MS'in tayfasida biliyordur.

Adamlarin cebi dolar dolu stratejistleri, analizcileri neyim var. Biz ac halimizle bu kadar dusunebiliyorsak onlar haydi haydi dusunuyordur bizim dusunduklerimizi.

Velhasili MS'in Linux'u altetme gibi bir amac gudecegi bana oldukca komik gelen bir dusunce.
0
Nightwalker
Ne M$ düşündüğünüz kadar büyük, ne de GNU/Linux o kadar küçük. Açık ve net olarak görünün birşey var ki "korkuyorlar".

Amerikan ekonomik sistemine şöyle bir bakarsanız, dev görünün şirketlerin nasıl olup bir anda batabildiğine bakıp şaşırırsınız. Ve microsoft un neden korktuğunu anlarsınız.
0
FZ
Digital, Compaq, vs. n'oldu, yalan oldu, yalan dünya :) Valla öyle, ABD bu, yani düşmez kalkmaz bir ekonominin kendisi var, şirket dediğin bugün var yarın yok, 20 yılda patlama yapar, 25. yıl bir bakarsın aaa yok öyle bir şirket ;-)
0
MaviDusler
Bir de bu durumun tam tersi Lindows diye bir şey vardı. (Gerçi tersi de olmayabilir, konuya çok vakıf değilim) Microsoft başına bela olmuştu zavallı Lindows'un.
0
desenturk
evet o yüzden lindows linspire oldu.

www.linspire.com
0
eXpert
"MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair" denmiş ancak ben,bu saatten sonra MS'nin,Linux'u alt edebileceğine inan(a)mıyorum.Türkiye'de de aşırı derecede yaygınlaştı.Windows XP'yi tamamen kaldırıp,Fedora Core 3.0'ı yüklemeye cesaret ettiğimden dolayı,Linux'a güvenimin olduğunu,başka bir örnekle açıklayamıyorum.Linux'u kurduktan sonra beni nasıl uyum zorluklarının beklediğini bile bile Linux yükledim.TC Merkez Bankası'ndaki bilgisayarların Linux olması nedeniyle,yakında tüm bankalar da Linux'a geçecekler diye düşünüyorum.Kişisel bilgisayarlarda Linux,oldukça yaygınlaştı.Şu bir veya iki yılın neticesinde göreceğiz ki Linux'u kimse tutamayacak!
0
DevranBasar
Bilgisayar bilince ekonomi de bilirim sanmak, İyi basket seyircisi olunca en iyi ben oynarım/yönetirim diye düşünmek bizde hastalık galiba.
Teknolojinin içinde orta çağ mitleri ve efsaneleri yaşatıyoruz.
Bakıyorumda herkez bir şeyleri çözmüş.
Kimi Ekonomist.
Kimi Toplum Bİlimci.
Kimi Astrolog.

Bu iyi midir?
0
neurorebel
Görünen köy kılavuz istemez...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows .NET Server RC1 Çıktı

FZ

Son düzenlediği .NET brifinginde, Microsoft, Windows .NET Server RC1 (Release Candidate 1) sürümünü duyurdu. 2.5 yıldır geliştirilen işletim sistemi böylece kullanıcılar tarafından resmen test edilmenin son aşamalarından birine geldi.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

haky

Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.