Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

0
coskung
PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada
PC'lerde Linux kurulumları sırasında en çok karşılaşılan problemin donanım sürücüleri olduğuna değinen Dvorak, Windows'un sürücü katmanı ile Linux işletim sistemini entegre eden bir işletim sistemi fikri üzerinde durmuş.
MS'nin, sürücü üreticileri ve lisansları ile GPL yapısını örtüştürmek için avukatlarını seferber ettiği de ilginç bir nokta.

Görüşler

0
bm
Dvorak icin odulsuz test:

Bahsedilen driverlar MS'a mi aittir yoksa driveri yazanlara mi?

(a) gak
(b) guk
(c) canim ne onemi var, windows ekranina kutu cikartmiyorlar mi?


Bahsedilen gizli proje sakin Connectix olmasin?

(a) Connectix de nedir?
(b) gizli oldugu icin bilinen bir sey degildir
(c) guk

Ndis wrapper diye birsey varmis, nedir acaba?

(a) A-aaa
(b) MS bunlari dava eder
(c) fikrimi calmislar

SCO davasi konusundaki kisa, sarih, bilgilendirici yani 'sok eden' 'muthis' analizinize 'imza attiktan sonra' sonra nasil is teklifleri alacaginizi tahmin ediyorsunuz?

(a) Corbaci
(b) Beyaz Saray sozcusu
(c) Dogan gazetelerinden birinde aydinlari aydinlatma kosesi yazari
0
Challenger
Yazıyı OSNews' da gördüğümde şöyle bir göz gezdirmiştim. O sırada aklıma bir soru takılmıştı: Get The Fact metinlerini Dvorak mı yazıyor acaba?
0
Nightwalker
Hmm... Aslında benim daha orjinal bir fikrim var.

İlk olarak M$ süper bir programlama platformu geliştirdiğini, istediğiniz her dili kullanarak, bu platformda uçacağınızı, kaçacağınızı ve ters takla atabileceğinizi idda eder. (Ancak bu platform da gerçek anlamda iş yapmak istiyorsanız M$ nin kendi ürettiği java taklidi c benzeri dili kullanmanız gerekir. Zaten diğer diller için olan destek 5 yıllıktır).

İkinci olarak bu platformun her yerde çalışacağını idda eder ancak şansa bakınız ki yayımlandığında yalnızca windows ve bir kaç cep telefonu üzerinde çalışmaktadır.

Ancak tam bu noktada M$ nin bitirmeye and içtiği açık-kaynak platformunun saygın isimlerinden biri devreye girer ve bu projenin açık kaynaklı olarak yeniden yazılmasının harika bir fikir olduğunu idda eder ve sonuçta şunlar olur.

M$ cebinden 5 kuruş (windows gerçekleştirmesi (implementasyonu) hariç) harcamadan gerçekten her yerde çalışabilen bir platforma sahip olur. üstelik bunun için en büyük rakibinin yazılımcılarını kullanmıştır.

Ardından büyük bir yüzsüzlükle "Bakın en büyük rakibimiz bile bizim teknolojimizi taklit etmeye çalışıyor diğer teknolojilerden ne kadar üstün olduğunu kanıtladık. Oysa bizim geliştirdiğimiz teknoloji doğal olarak en iyi bizim platformumuzda çalışır ama tabi ki platform bağımsızdır." diye propaganda yapar.

M$ bütün bunlarla kasasını doldururken bir yandan da açık-kaynak camiasında bu platformun implementasyonunu yapanlarla M$ nin oyununu görüp onları uyarmaya çalışanlar arasındaki çatışmayı zevkle izlemektedir.

Üstelik bu platformu kopyalayan açık-kaynakçılar geliştirdikleri ürünün GPL olduğunu idda ededursun onlar bir yandan da yazılım patentleri gibi fikirlerle gelecekte bu çalışmaları tamamen sahiplenmeyi düşünmektedirler.


Nasıl senaryo ? Güzel değil mi ?

Ama durun bi dakka yahu... M$ bu işi .Net ve Mono ile zaten yapmıyor mu ?

Hay Allah gidip daha şeytani bir senaryo üretmem gerekecek Bill Gates e satmak için...

Tabi o yine benden önce davranmazsa...
0
Ansugo
MS'in Linux'u altetmeye ihtiyaci yok. MS Linux uzerinden guzel reklam yapiyordur, olay bu olabilir.

Yoksa Linux kotudur falan demekle Linux userlerinin sayisinin artacagini MS'in tayfasida biliyordur.

Adamlarin cebi dolar dolu stratejistleri, analizcileri neyim var. Biz ac halimizle bu kadar dusunebiliyorsak onlar haydi haydi dusunuyordur bizim dusunduklerimizi.

Velhasili MS'in Linux'u altetme gibi bir amac gudecegi bana oldukca komik gelen bir dusunce.
0
Nightwalker
Ne M$ düşündüğünüz kadar büyük, ne de GNU/Linux o kadar küçük. Açık ve net olarak görünün birşey var ki "korkuyorlar".

Amerikan ekonomik sistemine şöyle bir bakarsanız, dev görünün şirketlerin nasıl olup bir anda batabildiğine bakıp şaşırırsınız. Ve microsoft un neden korktuğunu anlarsınız.
0
FZ
Digital, Compaq, vs. n'oldu, yalan oldu, yalan dünya :) Valla öyle, ABD bu, yani düşmez kalkmaz bir ekonominin kendisi var, şirket dediğin bugün var yarın yok, 20 yılda patlama yapar, 25. yıl bir bakarsın aaa yok öyle bir şirket ;-)
0
MaviDusler
Bir de bu durumun tam tersi Lindows diye bir şey vardı. (Gerçi tersi de olmayabilir, konuya çok vakıf değilim) Microsoft başına bela olmuştu zavallı Lindows'un.
0
desenturk
evet o yüzden lindows linspire oldu.

www.linspire.com
0
eXpert
"MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair" denmiş ancak ben,bu saatten sonra MS'nin,Linux'u alt edebileceğine inan(a)mıyorum.Türkiye'de de aşırı derecede yaygınlaştı.Windows XP'yi tamamen kaldırıp,Fedora Core 3.0'ı yüklemeye cesaret ettiğimden dolayı,Linux'a güvenimin olduğunu,başka bir örnekle açıklayamıyorum.Linux'u kurduktan sonra beni nasıl uyum zorluklarının beklediğini bile bile Linux yükledim.TC Merkez Bankası'ndaki bilgisayarların Linux olması nedeniyle,yakında tüm bankalar da Linux'a geçecekler diye düşünüyorum.Kişisel bilgisayarlarda Linux,oldukça yaygınlaştı.Şu bir veya iki yılın neticesinde göreceğiz ki Linux'u kimse tutamayacak!
0
DevranBasar
Bilgisayar bilince ekonomi de bilirim sanmak, İyi basket seyircisi olunca en iyi ben oynarım/yönetirim diye düşünmek bizde hastalık galiba.
Teknolojinin içinde orta çağ mitleri ve efsaneleri yaşatıyoruz.
Bakıyorumda herkez bir şeyleri çözmüş.
Kimi Ekonomist.
Kimi Toplum Bİlimci.
Kimi Astrolog.

Bu iyi midir?
0
neurorebel
Görünen köy kılavuz istemez...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

FZ

Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"