Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

0
coskung
PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada
PC'lerde Linux kurulumları sırasında en çok karşılaşılan problemin donanım sürücüleri olduğuna değinen Dvorak, Windows'un sürücü katmanı ile Linux işletim sistemini entegre eden bir işletim sistemi fikri üzerinde durmuş.
MS'nin, sürücü üreticileri ve lisansları ile GPL yapısını örtüştürmek için avukatlarını seferber ettiği de ilginç bir nokta.

Görüşler

0
bm
Dvorak icin odulsuz test:

Bahsedilen driverlar MS'a mi aittir yoksa driveri yazanlara mi?

(a) gak
(b) guk
(c) canim ne onemi var, windows ekranina kutu cikartmiyorlar mi?


Bahsedilen gizli proje sakin Connectix olmasin?

(a) Connectix de nedir?
(b) gizli oldugu icin bilinen bir sey degildir
(c) guk

Ndis wrapper diye birsey varmis, nedir acaba?

(a) A-aaa
(b) MS bunlari dava eder
(c) fikrimi calmislar

SCO davasi konusundaki kisa, sarih, bilgilendirici yani 'sok eden' 'muthis' analizinize 'imza attiktan sonra' sonra nasil is teklifleri alacaginizi tahmin ediyorsunuz?

(a) Corbaci
(b) Beyaz Saray sozcusu
(c) Dogan gazetelerinden birinde aydinlari aydinlatma kosesi yazari
0
Challenger
Yazıyı OSNews' da gördüğümde şöyle bir göz gezdirmiştim. O sırada aklıma bir soru takılmıştı: Get The Fact metinlerini Dvorak mı yazıyor acaba?
0
Nightwalker
Hmm... Aslında benim daha orjinal bir fikrim var.

İlk olarak M$ süper bir programlama platformu geliştirdiğini, istediğiniz her dili kullanarak, bu platformda uçacağınızı, kaçacağınızı ve ters takla atabileceğinizi idda eder. (Ancak bu platform da gerçek anlamda iş yapmak istiyorsanız M$ nin kendi ürettiği java taklidi c benzeri dili kullanmanız gerekir. Zaten diğer diller için olan destek 5 yıllıktır).

İkinci olarak bu platformun her yerde çalışacağını idda eder ancak şansa bakınız ki yayımlandığında yalnızca windows ve bir kaç cep telefonu üzerinde çalışmaktadır.

Ancak tam bu noktada M$ nin bitirmeye and içtiği açık-kaynak platformunun saygın isimlerinden biri devreye girer ve bu projenin açık kaynaklı olarak yeniden yazılmasının harika bir fikir olduğunu idda eder ve sonuçta şunlar olur.

M$ cebinden 5 kuruş (windows gerçekleştirmesi (implementasyonu) hariç) harcamadan gerçekten her yerde çalışabilen bir platforma sahip olur. üstelik bunun için en büyük rakibinin yazılımcılarını kullanmıştır.

Ardından büyük bir yüzsüzlükle "Bakın en büyük rakibimiz bile bizim teknolojimizi taklit etmeye çalışıyor diğer teknolojilerden ne kadar üstün olduğunu kanıtladık. Oysa bizim geliştirdiğimiz teknoloji doğal olarak en iyi bizim platformumuzda çalışır ama tabi ki platform bağımsızdır." diye propaganda yapar.

M$ bütün bunlarla kasasını doldururken bir yandan da açık-kaynak camiasında bu platformun implementasyonunu yapanlarla M$ nin oyununu görüp onları uyarmaya çalışanlar arasındaki çatışmayı zevkle izlemektedir.

Üstelik bu platformu kopyalayan açık-kaynakçılar geliştirdikleri ürünün GPL olduğunu idda ededursun onlar bir yandan da yazılım patentleri gibi fikirlerle gelecekte bu çalışmaları tamamen sahiplenmeyi düşünmektedirler.


Nasıl senaryo ? Güzel değil mi ?

Ama durun bi dakka yahu... M$ bu işi .Net ve Mono ile zaten yapmıyor mu ?

Hay Allah gidip daha şeytani bir senaryo üretmem gerekecek Bill Gates e satmak için...

Tabi o yine benden önce davranmazsa...
0
Ansugo
MS'in Linux'u altetmeye ihtiyaci yok. MS Linux uzerinden guzel reklam yapiyordur, olay bu olabilir.

Yoksa Linux kotudur falan demekle Linux userlerinin sayisinin artacagini MS'in tayfasida biliyordur.

Adamlarin cebi dolar dolu stratejistleri, analizcileri neyim var. Biz ac halimizle bu kadar dusunebiliyorsak onlar haydi haydi dusunuyordur bizim dusunduklerimizi.

Velhasili MS'in Linux'u altetme gibi bir amac gudecegi bana oldukca komik gelen bir dusunce.
0
Nightwalker
Ne M$ düşündüğünüz kadar büyük, ne de GNU/Linux o kadar küçük. Açık ve net olarak görünün birşey var ki "korkuyorlar".

Amerikan ekonomik sistemine şöyle bir bakarsanız, dev görünün şirketlerin nasıl olup bir anda batabildiğine bakıp şaşırırsınız. Ve microsoft un neden korktuğunu anlarsınız.
0
FZ
Digital, Compaq, vs. n'oldu, yalan oldu, yalan dünya :) Valla öyle, ABD bu, yani düşmez kalkmaz bir ekonominin kendisi var, şirket dediğin bugün var yarın yok, 20 yılda patlama yapar, 25. yıl bir bakarsın aaa yok öyle bir şirket ;-)
0
MaviDusler
Bir de bu durumun tam tersi Lindows diye bir şey vardı. (Gerçi tersi de olmayabilir, konuya çok vakıf değilim) Microsoft başına bela olmuştu zavallı Lindows'un.
0
desenturk
evet o yüzden lindows linspire oldu.

www.linspire.com
0
eXpert
"MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair" denmiş ancak ben,bu saatten sonra MS'nin,Linux'u alt edebileceğine inan(a)mıyorum.Türkiye'de de aşırı derecede yaygınlaştı.Windows XP'yi tamamen kaldırıp,Fedora Core 3.0'ı yüklemeye cesaret ettiğimden dolayı,Linux'a güvenimin olduğunu,başka bir örnekle açıklayamıyorum.Linux'u kurduktan sonra beni nasıl uyum zorluklarının beklediğini bile bile Linux yükledim.TC Merkez Bankası'ndaki bilgisayarların Linux olması nedeniyle,yakında tüm bankalar da Linux'a geçecekler diye düşünüyorum.Kişisel bilgisayarlarda Linux,oldukça yaygınlaştı.Şu bir veya iki yılın neticesinde göreceğiz ki Linux'u kimse tutamayacak!
0
DevranBasar
Bilgisayar bilince ekonomi de bilirim sanmak, İyi basket seyircisi olunca en iyi ben oynarım/yönetirim diye düşünmek bizde hastalık galiba.
Teknolojinin içinde orta çağ mitleri ve efsaneleri yaşatıyoruz.
Bakıyorumda herkez bir şeyleri çözmüş.
Kimi Ekonomist.
Kimi Toplum Bİlimci.
Kimi Astrolog.

Bu iyi midir?
0
neurorebel
Görünen köy kılavuz istemez...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Vista'yı 2007'nin 2. çeyreğinden önce beklemeyin

anonim

Gartner'in yaptığı araştırmaya göre Microsoft'un bir sonraki Windows sürümü olan Vista'nın 2007'nin 2. çeyreğinden önce piyasaya çıkmayacağı tahmin ediliyor. Kaynak

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?