Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

0
larweda
Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.
Normalde Microsoft tarafından yayımlanan bütün yazılımlar çok çeşitli virüs tarama işlemlerinden geçirilip daha sonra internet`e ya da CDROM`larla müşterilere ulaştırılıyor. Ancak Symantec anti-virüs merkezindeki geliştiricilerden biri olan Eric Chien`e göre, `FunLove` olayı birden fazla virüs tarama programı ile taranan Microsoft ortamında geliştirme ve test ortamlarında virüs bulaşmış birkaç PC olması sonucu ortaya çıkmış.

Olayın trajikomik boyutunun ötesinde, Chien`e göre, bu olay çok fazla sorun yaratmış olamaz, çünkü oldukça eski bir virüs olan `FunLove`a karşı Microsoft müşterisi olan birçok büyük kurumun zaten korunmalı olduğu düşünülebilir. `FunLove` virüsü en büyük etkisini Kasım 1999`da yapmış ve dünya üzerinde birçok şirketin başını ağrıtmıştı, mesela Dell firmasının tüm üretiminin iki gün boyunca durmasına sebep olmuştu. Microsoft`un yaptığı hatayı Ocak ayında da HP yazıcı sürücülerini `FunLove` bulaşmış olarak dağıtarak yapmıştı.

Görüşler

0
anonim
vay be!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

anonim

Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;