Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

0
larweda
Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.
Normalde Microsoft tarafından yayımlanan bütün yazılımlar çok çeşitli virüs tarama işlemlerinden geçirilip daha sonra internet`e ya da CDROM`larla müşterilere ulaştırılıyor. Ancak Symantec anti-virüs merkezindeki geliştiricilerden biri olan Eric Chien`e göre, `FunLove` olayı birden fazla virüs tarama programı ile taranan Microsoft ortamında geliştirme ve test ortamlarında virüs bulaşmış birkaç PC olması sonucu ortaya çıkmış.

Olayın trajikomik boyutunun ötesinde, Chien`e göre, bu olay çok fazla sorun yaratmış olamaz, çünkü oldukça eski bir virüs olan `FunLove`a karşı Microsoft müşterisi olan birçok büyük kurumun zaten korunmalı olduğu düşünülebilir. `FunLove` virüsü en büyük etkisini Kasım 1999`da yapmış ve dünya üzerinde birçok şirketin başını ağrıtmıştı, mesela Dell firmasının tüm üretiminin iki gün boyunca durmasına sebep olmuştu. Microsoft`un yaptığı hatayı Ocak ayında da HP yazıcı sürücülerini `FunLove` bulaşmış olarak dağıtarak yapmıştı.

Görüşler

0
anonim
vay be!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-