Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

0
vst
Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

İlgili Yazılar

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.