Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

0
vst
Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

İlgili Yazılar

Microsoft´un Yeni Testi

anonim

Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.

Ballmer Google için dedi ki: Google'ı .... ....e öldüreceğim!

FZ

Çok yeni bir haber değil Microsoft'tan sağlam elemanların bir kısmının Google'a geçişleri. Son zamanlarda gündeme gelen ise Ballmer'ın alışık olduğumuz tarzının örneklerinden birinin ortaya çıkması:

Lucovsky görüşme esnasında MS'den ayrılacağını ve Google'a geçeceğini söylediğinde:

O esnada Bay Ballmer bir sandalye kapıp masaya doğru fırlattı. Ardından Bay Ballmer: ".....nın Eric Schmidt'i tam bir .... " dedi ve devam etti: "o herifi gömeceğim, bunu daha önce yaptım ve gene yapacağım. Google'ı öldüreceğim.

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.