Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

0
gildor
Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.
Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi. Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamada, yeni işletim sistemi Windows Vista'nın ilk beta sürümünün 3 Ağustos'ta kullanıcılarla buluşacağı bildirildi. Windows Vista'nın, kişiselleştirilebilen ayarları ile resimleri organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada, yeni işletim sisteminin, içerdiği gelişmiş kullanım imkanlarıyla bilgi teknolojisi profesyonellerinden yazılım geliştiricilere, bilgi çalışanlarından ev kullanıcılarına kadar tüm bilgisayar kullanıcılarının gereksinimlerine cevap verdiği ifade edildi.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
inşallah Steve* abimiz bir tanıtımı yapar yakında. Bence bu tanıtım vidyosunu da steve* abimiz çekse idi daha iyi ve atraksiyonlu olurdu.

*işte eski hatıralardan.(başarının sırrı bu videolarda gizlidir, zira developers kişilere windows vista için gaz vermektedir.) Fazla uzatmadan buyrun

http://www.ntk.net/media/developers.mpg

http://www.tarmo.fi/arc/monkeydance.mpeg


0
zekeriya_akyildiz
Microsoftun içten içe yaptığı windows Vista pazarlama stratejileri ve deneme/örnek reklamları ;buyrun.

http://www.albinoblacksheep.com/flash/sellswindows.php

sadece play tuşuna basın ve keyfini çıkarın.
0
darkhunter
"Vista" kelimesi Letonya, Estonya, Litvanya gibi Baltık ülkelerinin dillerinde "tavuk" anlamına geliyormuş.

Yıllarca hindi (turkey) ile karıştırılmak durumunda kalan ırkımız için ekstra bir tatmin olur mu bu durum bilemiyorum :-)

Bu arada 3 Ağustosta çıkacak olan BETA'nın public olma ihtimali var mı acaba?
0
yilmaz
developerlara dağıtılacak diyorlardı.
0
darkhunter
Hoş, anlamsız bir soru sormuşum... Akşamına torrent, P2P olan çok developer edition demo gördük windows familyasından :)

Belki sonraki demolarda 64bit edition da olduğu gibi bir public demo yayınlarlar ki bence mantıklı olan da bu.
0
yilmaz
bu versiyon daha güvenli olacakmış. spy virüs falan yemeyecekmiş. :D
0
desenturk
çıktıktan sonraki birkaç gün problem olmaz sanırım, bir hafta sonra başlar açık kapamalar, virus ve spyware problemleri
0
Thiras
İndirilebilir demo çıktığın günü akşamı Vista için yazılmış spy ve virüsler dolaşmaya başlar. .NET'te olduğu gibi.
0
desenturk
ben biraz fazla iyimserim galiba :D
0
sametc
Windows XP video'sunu izlemiştim ve sanki kullanıcılarla dalga geciyordu...

şimdi konu bir dedenin yazıcıyı kullanaması efendim bilgisayarda bulunan işletim sistemide elbette windows XP şimdi bu dede dediğimiz varlık torununa telefon açıyor sorunu çözmeye çalışıyorlar falan uğraşıyorlar bilgisayardan olmadığı anlaşılıyor dede sonra yazıcıya bakıyor ahhh anlaşılıyorki yazıcının kablosu TAM takılmamış.. işte böyle bir mantıksızlık böyle bir XP reklamıydı....

bakalım bu sefer nasıl bir reklam olucak ya da diğer anlatımla bakalım bu sefer tüketiciyi nasıl dolandırcak..
0
robertosmix
Her yeni Windows sürümü duyurulduğunda, kafamdan şöyle hayaller geçer;

http://www.flamingmailbox.com/maccomedy/movies/media/southparkbillgates.mov
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.