Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

0
gildor
Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.
Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi. Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamada, yeni işletim sistemi Windows Vista'nın ilk beta sürümünün 3 Ağustos'ta kullanıcılarla buluşacağı bildirildi. Windows Vista'nın, kişiselleştirilebilen ayarları ile resimleri organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada, yeni işletim sisteminin, içerdiği gelişmiş kullanım imkanlarıyla bilgi teknolojisi profesyonellerinden yazılım geliştiricilere, bilgi çalışanlarından ev kullanıcılarına kadar tüm bilgisayar kullanıcılarının gereksinimlerine cevap verdiği ifade edildi.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
inşallah Steve* abimiz bir tanıtımı yapar yakında. Bence bu tanıtım vidyosunu da steve* abimiz çekse idi daha iyi ve atraksiyonlu olurdu.

*işte eski hatıralardan.(başarının sırrı bu videolarda gizlidir, zira developers kişilere windows vista için gaz vermektedir.) Fazla uzatmadan buyrun

http://www.ntk.net/media/developers.mpg

http://www.tarmo.fi/arc/monkeydance.mpeg


0
zekeriya_akyildiz
Microsoftun içten içe yaptığı windows Vista pazarlama stratejileri ve deneme/örnek reklamları ;buyrun.

http://www.albinoblacksheep.com/flash/sellswindows.php

sadece play tuşuna basın ve keyfini çıkarın.
0
darkhunter
"Vista" kelimesi Letonya, Estonya, Litvanya gibi Baltık ülkelerinin dillerinde "tavuk" anlamına geliyormuş.

Yıllarca hindi (turkey) ile karıştırılmak durumunda kalan ırkımız için ekstra bir tatmin olur mu bu durum bilemiyorum :-)

Bu arada 3 Ağustosta çıkacak olan BETA'nın public olma ihtimali var mı acaba?
0
yilmaz
developerlara dağıtılacak diyorlardı.
0
darkhunter
Hoş, anlamsız bir soru sormuşum... Akşamına torrent, P2P olan çok developer edition demo gördük windows familyasından :)

Belki sonraki demolarda 64bit edition da olduğu gibi bir public demo yayınlarlar ki bence mantıklı olan da bu.
0
yilmaz
bu versiyon daha güvenli olacakmış. spy virüs falan yemeyecekmiş. :D
0
desenturk
çıktıktan sonraki birkaç gün problem olmaz sanırım, bir hafta sonra başlar açık kapamalar, virus ve spyware problemleri
0
Thiras
İndirilebilir demo çıktığın günü akşamı Vista için yazılmış spy ve virüsler dolaşmaya başlar. .NET'te olduğu gibi.
0
desenturk
ben biraz fazla iyimserim galiba :D
0
sametc
Windows XP video'sunu izlemiştim ve sanki kullanıcılarla dalga geciyordu...

şimdi konu bir dedenin yazıcıyı kullanaması efendim bilgisayarda bulunan işletim sistemide elbette windows XP şimdi bu dede dediğimiz varlık torununa telefon açıyor sorunu çözmeye çalışıyorlar falan uğraşıyorlar bilgisayardan olmadığı anlaşılıyor dede sonra yazıcıya bakıyor ahhh anlaşılıyorki yazıcının kablosu TAM takılmamış.. işte böyle bir mantıksızlık böyle bir XP reklamıydı....

bakalım bu sefer nasıl bir reklam olucak ya da diğer anlatımla bakalım bu sefer tüketiciyi nasıl dolandırcak..
0
robertosmix
Her yeni Windows sürümü duyurulduğunda, kafamdan şöyle hayaller geçer;

http://www.flamingmailbox.com/maccomedy/movies/media/southparkbillgates.mov
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Skype kaynak kodu lazım mıydı?

coskung

Microsoft firması 8.5 Milyar Dolar bayılıp Skype'ı ebay'den satın aldıktan sonra, hükümetin istediği özellikleri (back door) ekleyelim derken, uygulamanın kaynak kodlarını çaldırdı. Kaynak

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp