Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

0
gildor
Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.
Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi. Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamada, yeni işletim sistemi Windows Vista'nın ilk beta sürümünün 3 Ağustos'ta kullanıcılarla buluşacağı bildirildi. Windows Vista'nın, kişiselleştirilebilen ayarları ile resimleri organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada, yeni işletim sisteminin, içerdiği gelişmiş kullanım imkanlarıyla bilgi teknolojisi profesyonellerinden yazılım geliştiricilere, bilgi çalışanlarından ev kullanıcılarına kadar tüm bilgisayar kullanıcılarının gereksinimlerine cevap verdiği ifade edildi.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
inşallah Steve* abimiz bir tanıtımı yapar yakında. Bence bu tanıtım vidyosunu da steve* abimiz çekse idi daha iyi ve atraksiyonlu olurdu.

*işte eski hatıralardan.(başarının sırrı bu videolarda gizlidir, zira developers kişilere windows vista için gaz vermektedir.) Fazla uzatmadan buyrun

http://www.ntk.net/media/developers.mpg

http://www.tarmo.fi/arc/monkeydance.mpeg


0
zekeriya_akyildiz
Microsoftun içten içe yaptığı windows Vista pazarlama stratejileri ve deneme/örnek reklamları ;buyrun.

http://www.albinoblacksheep.com/flash/sellswindows.php

sadece play tuşuna basın ve keyfini çıkarın.
0
darkhunter
"Vista" kelimesi Letonya, Estonya, Litvanya gibi Baltık ülkelerinin dillerinde "tavuk" anlamına geliyormuş.

Yıllarca hindi (turkey) ile karıştırılmak durumunda kalan ırkımız için ekstra bir tatmin olur mu bu durum bilemiyorum :-)

Bu arada 3 Ağustosta çıkacak olan BETA'nın public olma ihtimali var mı acaba?
0
yilmaz
developerlara dağıtılacak diyorlardı.
0
darkhunter
Hoş, anlamsız bir soru sormuşum... Akşamına torrent, P2P olan çok developer edition demo gördük windows familyasından :)

Belki sonraki demolarda 64bit edition da olduğu gibi bir public demo yayınlarlar ki bence mantıklı olan da bu.
0
yilmaz
bu versiyon daha güvenli olacakmış. spy virüs falan yemeyecekmiş. :D
0
desenturk
çıktıktan sonraki birkaç gün problem olmaz sanırım, bir hafta sonra başlar açık kapamalar, virus ve spyware problemleri
0
Thiras
İndirilebilir demo çıktığın günü akşamı Vista için yazılmış spy ve virüsler dolaşmaya başlar. .NET'te olduğu gibi.
0
desenturk
ben biraz fazla iyimserim galiba :D
0
sametc
Windows XP video'sunu izlemiştim ve sanki kullanıcılarla dalga geciyordu...

şimdi konu bir dedenin yazıcıyı kullanaması efendim bilgisayarda bulunan işletim sistemide elbette windows XP şimdi bu dede dediğimiz varlık torununa telefon açıyor sorunu çözmeye çalışıyorlar falan uğraşıyorlar bilgisayardan olmadığı anlaşılıyor dede sonra yazıcıya bakıyor ahhh anlaşılıyorki yazıcının kablosu TAM takılmamış.. işte böyle bir mantıksızlık böyle bir XP reklamıydı....

bakalım bu sefer nasıl bir reklam olucak ya da diğer anlatımla bakalım bu sefer tüketiciyi nasıl dolandırcak..
0
robertosmix
Her yeni Windows sürümü duyurulduğunda, kafamdan şöyle hayaller geçer;

http://www.flamingmailbox.com/maccomedy/movies/media/southparkbillgates.mov
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

Windows 2000 ve NT´nin Kodları İnternet´te Dolaşıyor

yuxel

Half-life 2'dan sonra Window~1 2000 ve NT'nin kodları da internette dolanıyor. Slashdot'ta yorumlar uçuşurken haber BBC sayfalarında da yayınlandı. Microsoft'tan Steve Ballmer da olayı "Hacker'lar kodlarımızdan bazılarını görmüştür" sözleriyle aydınlatıyor. Uzmanlara göre M$ ağlarına Qaz isimli bir virüs/worm ile ulaşılmış.
ek kaynak : neowin.net

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.