Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

0
sundance
Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Görüşler

0
SHiBuMi
Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Microsoft ile uğraşsanız ne oluur, uğraşmasanız ne olur :-)
0
darkhunter
Bence bu tür haberlerin /. da yer almasının bir sakıncası yok. Renk katar, yurtdışına gidip ishal olmak kadar doğal birşey de yok... Bizde henüz sibernetik yaratıklar değiliz, canlı organizmalar olarak bize özgü bazı sosyal ve fizyolojik baskılara marus kalıyoruz. Ortamın konusu ne olursa olsun böyle şeylerin de araya girmesinde yadsınacak birşey yok.

Abartmayalım. Yada olduğumuzdan daha karizmatik canlılar olmaya çalışmayalım :) /. da insan icadı nihayetinde... Herneyse söyleyeceğim o ki kendi ellerimizle kurduğumuz yaşam tarzlarını / sistemleri o kadar da ciddiye almamak lazım... Özünde insan olan şeylerden böyle sapmalar beklememek hata olur.

Tabi özü unutup Microsoft çalışanları ishal oldu Linux kullanın o zaman diye propagandanın b.kunu çıkaran sorunlu yaşam formları içinde dua etmekte fayda var...
0
Thiras
Kızmamak lazım. Ne de olsa ebedi eğlence kaynağımız microsoft. :))
0
bm
Onun orada yer almasinin birincil sebebi bence MS dusmanligi degil. Alinti yapayim:

"Somehow I do not think that Microsoft included in their cost-benefit analysis of offshoring the potential wide-spread infection of their company. Perhaps they should include that risk in the future."

Mealen tercumesi soyle: isleri ulke disinda gorduruken yaptiklari maliyet hesabina, ulke disinan gelecek hastaliklarin butun sirkete bulasma riskini de katmalilar belki.

Yani oradaki milletin isler ABD disinda goruldukce issiz kalma veya ucretlerin dusmesi korkusu yuzunden 'bakin i*ler ABD disinda adam calistirdilar hasta oldular, yaaa. Gordunuz mu?' diye bos bos konusmak oradaki amac bence. MS'a dokundurmak yan amac.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

anonim

Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.