Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

0
sundance
Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Görüşler

0
SHiBuMi
Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Microsoft ile uğraşsanız ne oluur, uğraşmasanız ne olur :-)
0
darkhunter
Bence bu tür haberlerin /. da yer almasının bir sakıncası yok. Renk katar, yurtdışına gidip ishal olmak kadar doğal birşey de yok... Bizde henüz sibernetik yaratıklar değiliz, canlı organizmalar olarak bize özgü bazı sosyal ve fizyolojik baskılara marus kalıyoruz. Ortamın konusu ne olursa olsun böyle şeylerin de araya girmesinde yadsınacak birşey yok.

Abartmayalım. Yada olduğumuzdan daha karizmatik canlılar olmaya çalışmayalım :) /. da insan icadı nihayetinde... Herneyse söyleyeceğim o ki kendi ellerimizle kurduğumuz yaşam tarzlarını / sistemleri o kadar da ciddiye almamak lazım... Özünde insan olan şeylerden böyle sapmalar beklememek hata olur.

Tabi özü unutup Microsoft çalışanları ishal oldu Linux kullanın o zaman diye propagandanın b.kunu çıkaran sorunlu yaşam formları içinde dua etmekte fayda var...
0
Thiras
Kızmamak lazım. Ne de olsa ebedi eğlence kaynağımız microsoft. :))
0
bm
Onun orada yer almasinin birincil sebebi bence MS dusmanligi degil. Alinti yapayim:

"Somehow I do not think that Microsoft included in their cost-benefit analysis of offshoring the potential wide-spread infection of their company. Perhaps they should include that risk in the future."

Mealen tercumesi soyle: isleri ulke disinda gorduruken yaptiklari maliyet hesabina, ulke disinan gelecek hastaliklarin butun sirkete bulasma riskini de katmalilar belki.

Yani oradaki milletin isler ABD disinda goruldukce issiz kalma veya ucretlerin dusmesi korkusu yuzunden 'bakin i*ler ABD disinda adam calistirdilar hasta oldular, yaaa. Gordunuz mu?' diye bos bos konusmak oradaki amac bence. MS'a dokundurmak yan amac.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

Phaedrus

Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...