Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

0
sundance
Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Görüşler

0
SHiBuMi
Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Microsoft ile uğraşsanız ne oluur, uğraşmasanız ne olur :-)
0
darkhunter
Bence bu tür haberlerin /. da yer almasının bir sakıncası yok. Renk katar, yurtdışına gidip ishal olmak kadar doğal birşey de yok... Bizde henüz sibernetik yaratıklar değiliz, canlı organizmalar olarak bize özgü bazı sosyal ve fizyolojik baskılara marus kalıyoruz. Ortamın konusu ne olursa olsun böyle şeylerin de araya girmesinde yadsınacak birşey yok.

Abartmayalım. Yada olduğumuzdan daha karizmatik canlılar olmaya çalışmayalım :) /. da insan icadı nihayetinde... Herneyse söyleyeceğim o ki kendi ellerimizle kurduğumuz yaşam tarzlarını / sistemleri o kadar da ciddiye almamak lazım... Özünde insan olan şeylerden böyle sapmalar beklememek hata olur.

Tabi özü unutup Microsoft çalışanları ishal oldu Linux kullanın o zaman diye propagandanın b.kunu çıkaran sorunlu yaşam formları içinde dua etmekte fayda var...
0
Thiras
Kızmamak lazım. Ne de olsa ebedi eğlence kaynağımız microsoft. :))
0
bm
Onun orada yer almasinin birincil sebebi bence MS dusmanligi degil. Alinti yapayim:

"Somehow I do not think that Microsoft included in their cost-benefit analysis of offshoring the potential wide-spread infection of their company. Perhaps they should include that risk in the future."

Mealen tercumesi soyle: isleri ulke disinda gorduruken yaptiklari maliyet hesabina, ulke disinan gelecek hastaliklarin butun sirkete bulasma riskini de katmalilar belki.

Yani oradaki milletin isler ABD disinda goruldukce issiz kalma veya ucretlerin dusmesi korkusu yuzunden 'bakin i*ler ABD disinda adam calistirdilar hasta oldular, yaaa. Gordunuz mu?' diye bos bos konusmak oradaki amac bence. MS'a dokundurmak yan amac.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.