Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

0
sundance
Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Görüşler

0
SHiBuMi
Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Microsoft ile uğraşsanız ne oluur, uğraşmasanız ne olur :-)
0
darkhunter
Bence bu tür haberlerin /. da yer almasının bir sakıncası yok. Renk katar, yurtdışına gidip ishal olmak kadar doğal birşey de yok... Bizde henüz sibernetik yaratıklar değiliz, canlı organizmalar olarak bize özgü bazı sosyal ve fizyolojik baskılara marus kalıyoruz. Ortamın konusu ne olursa olsun böyle şeylerin de araya girmesinde yadsınacak birşey yok.

Abartmayalım. Yada olduğumuzdan daha karizmatik canlılar olmaya çalışmayalım :) /. da insan icadı nihayetinde... Herneyse söyleyeceğim o ki kendi ellerimizle kurduğumuz yaşam tarzlarını / sistemleri o kadar da ciddiye almamak lazım... Özünde insan olan şeylerden böyle sapmalar beklememek hata olur.

Tabi özü unutup Microsoft çalışanları ishal oldu Linux kullanın o zaman diye propagandanın b.kunu çıkaran sorunlu yaşam formları içinde dua etmekte fayda var...
0
Thiras
Kızmamak lazım. Ne de olsa ebedi eğlence kaynağımız microsoft. :))
0
bm
Onun orada yer almasinin birincil sebebi bence MS dusmanligi degil. Alinti yapayim:

"Somehow I do not think that Microsoft included in their cost-benefit analysis of offshoring the potential wide-spread infection of their company. Perhaps they should include that risk in the future."

Mealen tercumesi soyle: isleri ulke disinda gorduruken yaptiklari maliyet hesabina, ulke disinan gelecek hastaliklarin butun sirkete bulasma riskini de katmalilar belki.

Yani oradaki milletin isler ABD disinda goruldukce issiz kalma veya ucretlerin dusmesi korkusu yuzunden 'bakin i*ler ABD disinda adam calistirdilar hasta oldular, yaaa. Gordunuz mu?' diye bos bos konusmak oradaki amac bence. MS'a dokundurmak yan amac.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

larweda

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.