M$´un MSN çıkartmaları

0
conan
Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Konumuz MSN reklamlarının nasıl suyunun çıkabileceğine bir örnek: New York metrolarının girişlerine artık klasikleşmiş metro hat renklerini belirten noktalar boyutlarında MSN çıkartmaları bir gecede yapıştırılıvermiş. Tabii bu durumdan oldukça rahatsız olan NYC belediyesi Ulaşım Departmanı da Microsoft'a bu konu ile ilgili oldukça sert bir yazı yollamış. Yazıdan ve yetkililerin verdiği demeçlerden anlaşıldığı üzere departman bu olaya bir "şirketsel graffiti" şeklinde yaklaşıyor. Yani sokaktaki insanlar izin verilmeyen yerlere graffiti yapılırken yakalandığında neler yapılıyorsa M$'a da bu şekilde bir yaptırım yapılması bekleniyor. Hatta her yapıştırılan kelebek çıkartması için 50$lık bir ceza kesilmesi de gündemde. M$ ise olaya bütün pişkinliği ile şu şekilde yaklaşıyor: "There are permits for everything" (Her sey için izin var)

Burada hatırlatılması gereken bir şey daha var. NYC belediyesi daha iki gün önce NIKE'ın illegal çıkartmalarını Central Park'tan temizlemiş. :) Bu konuda büyük bir ceza gelmezse ardı arkasının kesilmeyeceğini düşünüyorlar tabii ki. Bu konudaki kural ise açık: "Section 19-138 of the New York City administrative code, states: `It shall be unlawful for any person to deface any street by painting, printing or writing thereon, or attaching thereto, in any manner, any advertisement or other printed matter.`" Bakalım kurallar ne yöne doğru işleyecek ;)

Görüşler

0
sundance
Sözkonusu mevzu ile ilgili State vs MS ;) $50`lık ceza ile sonuçlanmış...

Register.com
0
cazz
epey caydirici !
0
elrond
`...unlawful for any person...`
diyor yasa. Yani kurumsal değil kişisel bir yasa Bu durumda bu ceza normal :-))
Avukat olsam USA de iyi para kazanırmıyım :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times