M$´un MSN çıkartmaları

0
conan
Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Konumuz MSN reklamlarının nasıl suyunun çıkabileceğine bir örnek: New York metrolarının girişlerine artık klasikleşmiş metro hat renklerini belirten noktalar boyutlarında MSN çıkartmaları bir gecede yapıştırılıvermiş. Tabii bu durumdan oldukça rahatsız olan NYC belediyesi Ulaşım Departmanı da Microsoft'a bu konu ile ilgili oldukça sert bir yazı yollamış. Yazıdan ve yetkililerin verdiği demeçlerden anlaşıldığı üzere departman bu olaya bir "şirketsel graffiti" şeklinde yaklaşıyor. Yani sokaktaki insanlar izin verilmeyen yerlere graffiti yapılırken yakalandığında neler yapılıyorsa M$'a da bu şekilde bir yaptırım yapılması bekleniyor. Hatta her yapıştırılan kelebek çıkartması için 50$lık bir ceza kesilmesi de gündemde. M$ ise olaya bütün pişkinliği ile şu şekilde yaklaşıyor: "There are permits for everything" (Her sey için izin var)

Burada hatırlatılması gereken bir şey daha var. NYC belediyesi daha iki gün önce NIKE'ın illegal çıkartmalarını Central Park'tan temizlemiş. :) Bu konuda büyük bir ceza gelmezse ardı arkasının kesilmeyeceğini düşünüyorlar tabii ki. Bu konudaki kural ise açık: "Section 19-138 of the New York City administrative code, states: `It shall be unlawful for any person to deface any street by painting, printing or writing thereon, or attaching thereto, in any manner, any advertisement or other printed matter.`" Bakalım kurallar ne yöne doğru işleyecek ;)

Görüşler

0
sundance
Sözkonusu mevzu ile ilgili State vs MS ;) $50`lık ceza ile sonuçlanmış...

Register.com
0
cazz
epey caydirici !
0
elrond
`...unlawful for any person...`
diyor yasa. Yani kurumsal değil kişisel bir yasa Bu durumda bu ceza normal :-))
Avukat olsam USA de iyi para kazanırmıyım :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Microsoft'tan Emacs Benzeri Editör

urxalit

Microsoft'un Connected Systems bölümü Emacs benzeri bir editör - belki bir geliştirme ortamı hazırlıyor. Bir tür "Emacs.Net" olarak tanımlanan editörle ilgili planlar Microsoft'un profesyonel geliştirici konferansında açığa çıkabilir. Söylentinin kaynağı bu web günlüğünde. Daha fazla detay verilmemiş ama projenin adı doğrudan Emacs.Net olarak anılıyor. Son isim muhtemelen bu olmayacaktır tabii.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.