M$´un MSN çıkartmaları

0
conan
Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Konumuz MSN reklamlarının nasıl suyunun çıkabileceğine bir örnek: New York metrolarının girişlerine artık klasikleşmiş metro hat renklerini belirten noktalar boyutlarında MSN çıkartmaları bir gecede yapıştırılıvermiş. Tabii bu durumdan oldukça rahatsız olan NYC belediyesi Ulaşım Departmanı da Microsoft'a bu konu ile ilgili oldukça sert bir yazı yollamış. Yazıdan ve yetkililerin verdiği demeçlerden anlaşıldığı üzere departman bu olaya bir "şirketsel graffiti" şeklinde yaklaşıyor. Yani sokaktaki insanlar izin verilmeyen yerlere graffiti yapılırken yakalandığında neler yapılıyorsa M$'a da bu şekilde bir yaptırım yapılması bekleniyor. Hatta her yapıştırılan kelebek çıkartması için 50$lık bir ceza kesilmesi de gündemde. M$ ise olaya bütün pişkinliği ile şu şekilde yaklaşıyor: "There are permits for everything" (Her sey için izin var)

Burada hatırlatılması gereken bir şey daha var. NYC belediyesi daha iki gün önce NIKE'ın illegal çıkartmalarını Central Park'tan temizlemiş. :) Bu konuda büyük bir ceza gelmezse ardı arkasının kesilmeyeceğini düşünüyorlar tabii ki. Bu konudaki kural ise açık: "Section 19-138 of the New York City administrative code, states: `It shall be unlawful for any person to deface any street by painting, printing or writing thereon, or attaching thereto, in any manner, any advertisement or other printed matter.`" Bakalım kurallar ne yöne doğru işleyecek ;)

Görüşler

0
sundance
Sözkonusu mevzu ile ilgili State vs MS ;) $50`lık ceza ile sonuçlanmış...

Register.com
0
cazz
epey caydirici !
0
elrond
`...unlawful for any person...`
diyor yasa. Yani kurumsal değil kişisel bir yasa Bu durumda bu ceza normal :-))
Avukat olsam USA de iyi para kazanırmıyım :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.