M$´un MSN çıkartmaları

0
conan
Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Konumuz MSN reklamlarının nasıl suyunun çıkabileceğine bir örnek: New York metrolarının girişlerine artık klasikleşmiş metro hat renklerini belirten noktalar boyutlarında MSN çıkartmaları bir gecede yapıştırılıvermiş. Tabii bu durumdan oldukça rahatsız olan NYC belediyesi Ulaşım Departmanı da Microsoft'a bu konu ile ilgili oldukça sert bir yazı yollamış. Yazıdan ve yetkililerin verdiği demeçlerden anlaşıldığı üzere departman bu olaya bir "şirketsel graffiti" şeklinde yaklaşıyor. Yani sokaktaki insanlar izin verilmeyen yerlere graffiti yapılırken yakalandığında neler yapılıyorsa M$'a da bu şekilde bir yaptırım yapılması bekleniyor. Hatta her yapıştırılan kelebek çıkartması için 50$lık bir ceza kesilmesi de gündemde. M$ ise olaya bütün pişkinliği ile şu şekilde yaklaşıyor: "There are permits for everything" (Her sey için izin var)

Burada hatırlatılması gereken bir şey daha var. NYC belediyesi daha iki gün önce NIKE'ın illegal çıkartmalarını Central Park'tan temizlemiş. :) Bu konuda büyük bir ceza gelmezse ardı arkasının kesilmeyeceğini düşünüyorlar tabii ki. Bu konudaki kural ise açık: "Section 19-138 of the New York City administrative code, states: `It shall be unlawful for any person to deface any street by painting, printing or writing thereon, or attaching thereto, in any manner, any advertisement or other printed matter.`" Bakalım kurallar ne yöne doğru işleyecek ;)

Görüşler

0
sundance
Sözkonusu mevzu ile ilgili State vs MS ;) $50`lık ceza ile sonuçlanmış...

Register.com
0
cazz
epey caydirici !
0
elrond
`...unlawful for any person...`
diyor yasa. Yani kurumsal değil kişisel bir yasa Bu durumda bu ceza normal :-))
Avukat olsam USA de iyi para kazanırmıyım :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

anonim

Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.