Microsoft: Zorlarsanız Windows`u çekeriz...

0
SHiBuMi
Microsoft CEO`su Steve Ballmer, Microsoft`un tekelcilik ve haksız rekabet suçlamalarıyla yargılandığı davada, dokuz eyalet tarafından kendilerine uygulanmak istenen yaptırımların gerçekleştirilmesi durumunda Windows işletim sistemini piyasadan çekmek zorunda kalacaklarını belirtmiş. 18 eyalet ile başlanan davada 9 eyalet Microsoft ile anlaşmaya vardı, diğer 9 eyaletin Microsoft ile olan mahkeme süreci ise devam ediyor.
Microsoft'dan istenen, varolan işletim sistemini daha ucuz hale getirmesi, web tarayıcısı ve media player gibi uygulamaları modüler hale getirmesi ve bu modüllerin mi yoksa piyasadaki rakiplerinin mi kullanıcının bilgisayarına yükleneceği konusunda bilgisayar satıcılarına insiyatif tanınması olarak özetlenebilir. Microsoft ise buna karşı çıkıyor ve böyle bir çalışma yapmanın binlerce farklı Windows sürümü yaratmayı gerektireceğini, bunun da milyarlarca dolarlık ekstra maliyet demek olduğunu öne sürüyor. Microsoft yönetiminin iddiasına göre Windows geleceğe yönelik olarak halihazırda modüler olarak tasarlanıyor ve 10,000 civarında modülden oluşacak bir sistem haline getirilmesi üzerinde çalışılıyor. Windows XP`nin modüler bir yapıda olup olmadığı sorusuna ise verilen cevap önce "Hayır", sonra "Kısmen".

Ballmer, FM`yi takip edenlerin çok seveceğinden emin olduğum bir cümle sarf etmiş: "That`s the way good software gets designed. So if you pull out a piece it won`t run."

Haberi detaylarıyla buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmmm guzel bir haber demek 9 dava karsisinda boyle yapiyorlar... (tamam agir davalar o ayri). FM'nin kac uyesi vardi? 500 küsür yanilmiyorsam degilmi? Buyrun MS'e dava acmaya, bakarsiniz Turkiye piyasasindanda windowsu cekerler...
0
anonim
Fena fikir de?il bence :)
0
anonim
ben istemiyorum cekmesinler
yan komsumuz vb ile pencerenin icine saat koyup saat yaptim diye bir hafta boburlendi
oyle birisi ile ayni isletim sistemini kullanmak istemem
kusura bakmayin yani

he unutmadan kendileri bilgisayar muhendisi 4. sinif ;)
0
anonim
adam daha mezun olmamış ama.daha mühendis değil yani.biraz zaman tanımak lazım :)
0
anonim
Bilgisayarin muhendisi mi olurmus :)
0
FZ
Cok merak ettim hangi üniversite olduğunu.

Hangi üniversite?
0
anonim
soylesem ayri bir dert soylemesm ayri bir dert

soylersem:
_ bence sen yanlis biliyorsun
_ zaten ordan da o beklenir

soylemezsem
_ hadi be cok attin

ama yani gitsin gitmesin
ben bu ve bunun gibi kislierle aynis isletim sistemini kullanmak istemiyorum
onlar gitsinler windows kullansinlar
vllaha karwsi degilim
hemde omurleri boyunca kullansinlar
sonra bir de m$ sertifikasi alsinlar
etrafta bir sey biliyorum diye dolassinlar
ama ne olur bare su linux'a el atmasinlar
vallaha o zaman olmayan beyincigim iyice sarsilir elimden istenmeyen kazalar cikar
ornegin bu sefer b. gates pasta degil de su ikizkulere carpan ucaklardan falan yer
neme lazim
neyse bosverin
sonuc itibariyle
windows cok guzel
mukemmel
harika
muaazzam
onlar hep onu kullansin...
0
FZ
Yahu sen söyle hangi üniversite olduğunu valla billa burada yorum yapmayacağım (içimden yapacağım kimse duymayacak :) Kesinlikle oradan da o beklenir ya da sen yanlış biliyorsun demeyeceğim, sözüm söz! ;-)
0
conan
You don't need to pull anything out, in order Windows not to run.
0
SHiBuMi
:))) Bunu bizzat Ballmer'a ilet bence.
0
FZ
pulling the strings, master of puppets, serbest çağrışım, sürer gider... ;-)
0
larweda
benim en çok eğlendiğim windows`un ileride 10,000 modülde oluşacak bir sistem olması fikri, o zaman gerçekten çok eğlenceli olucak bütün bu işler.
0
FZ
Bu tip davalarda bilirkişilik yapanlar var mıdır ve eğer varsa, ne tip maceralar yaşıyorlardır acaba, ileride torunlarına nasıl anlatırlar, şimdi bunu düşünüyorum.

Bir de aklıma antiTRUST filmi geliyor ;-)
0
omniheurist
AntiTrust gibi, bilişim sektörünü işleyen başka bildiğin filimler var mı?
0
FZ
Doğrudan ve ciddi anlamda günümüz bilişim sektörünü konu alan, güzel bir şekilde yansıtan, film olarak bildiğim başka bir eser yok maalesef.
0
anonim
Steve amcam isi iyi biliyor. yargiyi yönlerdirmek icin bir takim zirvaliklar ileri sürmüs. aslinda santajin ta kendisi. 9 eyalet buna boyun egmis, 9 u da yolda. iste size amerikan adaletinin nasil da dolaysiz yoldan etkilendigine cok güzel bir örnek.
0
anonim
hani mecnun aşıklar olurya.dama çıkar, yaklaşmayın yoksa kendimi aşağı atarım derya.bu da aynı onun gibi olmuş.
0
FZ
Hayali bir diyalog:

-Bill, hemen bana 7812. modülü yolla da şu salak hakimin makinasına sokayım olmadı kafasına atayım!
-Stevie, olm, 7812. modülde küçük bir güvenlik sorunu var, hakimin makinasını yeterince hallaç pamuğuna çeviremez, istersen 9016. modülü göndereyim?
-OK, 9016. modülü gönder ben onu 1215. ile birleştirip duruma göre bir şey yaparım, olmadı üretimin tamamın Honduras'a kaydırırız.
-Tamam gönderiyorum, bu da işe yaramazsa haber ver, ben bir süreliğine özel adamdaki malikanemde inzivaya çekilip XBox için BASIC yorumlayıcısı yazacağım, eski güzel günlerdeki gibi. SEGA ya da Nintendo dava açarsa Yakuzalara dikkat edin...
0
skoylu
Biz çıracı olduk mu, ay akşamdan doğmakta ısrarcı oluyor vesselam. Gidip dükkan açtık, servis işi filan yapalım diye. Şimdi MS Windowsu kaldırırsa ne olur bizim halimiz ?

Şu mahkemelerin adresi filan yok mu ? Gidip yalvarsak, yakarsak filan.. Ekmek teknemizi elimizden almasalar..
0
FZ
IT''S A BUSINESS THING, YOU WOULDN''T UNDERSTAND

I couldn''t do what you''ve got here. Forget about any business thing. Technically I just couldn''t do it.

Microsoft executive Jim Allchin, contradicting under oath his boss''s recent claim* that Microsoft pretty much can do anything of a software nature it wants to, CNN.com, 5 March 2002
http://www.cnn.com/2002/TECH/industry/03/05/microsoft.states.ap/
0
anonim
Bence.........
Çok iyi etmişler.Nedenler mi ?
1-İçinde IE , WordPad gibi programlar geliyor ve bunlar rekabeti önlüyor.
2-Ayrıca bu os''u sattıkları fiyat ta cabası...
3-Durmadan Windowsun Linux en güvenli sistem olduğunu söylüyorlar...(XP''deki Raw Socketlerinden haberleri yok herhal...)
4-ERBAKANI Ansiklopedilerinde 3.Türk büyüğü ilan ediyorlar !
5-Sisteme gizli arkakapılar koyup bilgi sızdırıyorlar.(Almanyadan çalınan güvenlik bilgileri nasıl NSA''YA GİTTİ ?
6-Şeffaf ve açık kodlu programlar yok denencek kadar az ve sistemin kendisi kapalı kutu....
7-Durmadan yalan rakamlarla son kullanıcının kafasını karıştırıyorlar.....
8-Bir hacker XP''de sistemi ele geçirirse her şeyi yapabilir(Windows''ta her kullanıcı süper kullanıcıdır.(Unix''teki Root veya Novell''deki Supervisor)
9-XP ile hackerler kendini gizleyebiliyor ve xpli bilgisayarlara daha kolay giriliyor(subseven netbus gibi programlarla bile)Yani 2 yönden de eksi alıyor XP.
BU liste gittikçe uzar.

Unutmayın ki dünyada Windows''tan iyi sistem çokk..
Her gün windows''unuzdaki bilgiler Microsoft''un elinden geçebilir.Türkiyenin de uyanması ve bu windows saçmalığından vazgeçmesi gerekiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ballmer Google için dedi ki: Google'ı .... ....e öldüreceğim!

FZ

Çok yeni bir haber değil Microsoft'tan sağlam elemanların bir kısmının Google'a geçişleri. Son zamanlarda gündeme gelen ise Ballmer'ın alışık olduğumuz tarzının örneklerinden birinin ortaya çıkması:

Lucovsky görüşme esnasında MS'den ayrılacağını ve Google'a geçeceğini söylediğinde:

O esnada Bay Ballmer bir sandalye kapıp masaya doğru fırlattı. Ardından Bay Ballmer: ".....nın Eric Schmidt'i tam bir .... " dedi ve devam etti: "o herifi gömeceğim, bunu daha önce yaptım ve gene yapacağım. Google'ı öldüreceğim.

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı

mysterious

Geçenlerde bi arkadaşım bana başına gelen bi olayı anlattı.msn messenger kullanırken kendisine M$ Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına katılmak istermisiniz? ' diye bir soru sorulduğunu söyledi. Ben de bunu daha yakından incelemek ve FM'ye bir haber olarak gönderebilmek için araştırmaya başladım.
M$ (Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı, MSN Messenger'ın kalitesini, güvenilirliğini ve performansını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Bunu, ürünün sonraki sürümünün tasarımına yardımcı olma ve hizmetimizi geliştirmemize yardım etme şansı olarak görebilirsiniz. ). Ayrıyeten toplanan verilerin güvenirliği hakkındada tam bir garantide vermiyor!
Bu konuyla alakalı linkler aşağıda FM okurlarını ile paylaşmak ve yorumlarını almak istedim..
Sevgi ve saygılarımla...
microsoft.com/products/ceip/turkey/default.htm
messenger.microsoft.com/TR/support/sqm.asp