Microsoft, LAMP'e Karşı

0
butch
Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

Görüşler

0
Soulblighter
Hadi oradan! :)
0
tongucyumruk
Bu konuda aklıma takılan iki şey var.

Birincisi herkes yavaş yavaş UnCommon Web, Ruby On Rails gibi yeni nesil web geliştirme metodolojilerine yönelirken, dahası Microsoft'un da .Net içerisinde bu amaçla geliştirdiği WebForms gibi teknolojiler varken kalkıp yavaş yavaş eskimekte olan LAMP gibi bir teknolojiyle rekabet etmeye çalışması bende biraz "Herkes gider Marsin'e, Microsoft gider tersine" imajı uyandırdı.

İkinci olarak şu ana kadar Microsoft'un hafifletilmiş "express" sürümleri ile hiçbir zaman anlamlı seviyede iş yapmanın mümkün olmadığı bilinen bir durum. Buna rağmen bu "express" sürümlere kimin ilgi göstereceğini merak ediyorum doğrusu.
0
Thiras
Son cümleye inanmak için kafamın iyi olması lazım. Yok yok iyi olsada kurtarmaz. :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Ah Microsoft Vah Microsoft...

elrond

Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.