Microsoft, LAMP'e Karşı

0
butch
Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

Görüşler

0
Soulblighter
Hadi oradan! :)
0
tongucyumruk
Bu konuda aklıma takılan iki şey var.

Birincisi herkes yavaş yavaş UnCommon Web, Ruby On Rails gibi yeni nesil web geliştirme metodolojilerine yönelirken, dahası Microsoft'un da .Net içerisinde bu amaçla geliştirdiği WebForms gibi teknolojiler varken kalkıp yavaş yavaş eskimekte olan LAMP gibi bir teknolojiyle rekabet etmeye çalışması bende biraz "Herkes gider Marsin'e, Microsoft gider tersine" imajı uyandırdı.

İkinci olarak şu ana kadar Microsoft'un hafifletilmiş "express" sürümleri ile hiçbir zaman anlamlı seviyede iş yapmanın mümkün olmadığı bilinen bir durum. Buna rağmen bu "express" sürümlere kimin ilgi göstereceğini merak ediyorum doğrusu.
0
Thiras
Son cümleye inanmak için kafamın iyi olması lazım. Yok yok iyi olsada kurtarmaz. :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP altın çantalarda çıktı!!

elrond

Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))