MSN Messanger`da önemli Problemler.

0
elrond
Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.
Bilindiği gibi Passport Login, Ms`in yeni HailStorm servislerinin en önemli başlangıç noktası. Tüm MS servislerine (MSDN, Windows Beta, Hotmail, Messanger, Money Central vs...) artık pasaportunuzla login oluyorsunuz ve pasaportunuzu PDA, Cep telefonu, PC gibi bir çok yerden kullanabiliyorsunuz. Uzmanlar pasaport authentication serverların bu kadar büyük bir login olma talebini karşılayamıyabileceğini öne sürüyor. Özellikle her pasaport logini ile aynı anda bir çok servise login olunabilinmesi bu tahminlerin destek noktası. Aslında ben pek katılmıyorum çünkü MSDN, Windows Beta Web`e rahatça bağlanırken Messenger`a bağlanamamak şüpheleri Messanger serverlara yöneltiyor.

One Ring To Rule Them All. 19 Aralıkta sinemalarda...

Görüşler

0
elrond
Güncelleme:
Problem bir ara son hadesine ulaştı ve sistem tamamen login olunamaz duruma geldi. Microsoft sistemde bir Hardware Problemi olduğunu açıkladı. Dünya çapında kullanıcıların çoğunun problemden etkilenmediğini belirti. Buddy listlerini kaybedenlerin ise listelerini tekrar oluşturması için herhangi bir şey yapmalarına gerek olmadığı açıklandı. Sistem yöneticileri
buddy listleri restore edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.