MSN Messanger`da önemli Problemler.

0
elrond
Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.
Bilindiği gibi Passport Login, Ms`in yeni HailStorm servislerinin en önemli başlangıç noktası. Tüm MS servislerine (MSDN, Windows Beta, Hotmail, Messanger, Money Central vs...) artık pasaportunuzla login oluyorsunuz ve pasaportunuzu PDA, Cep telefonu, PC gibi bir çok yerden kullanabiliyorsunuz. Uzmanlar pasaport authentication serverların bu kadar büyük bir login olma talebini karşılayamıyabileceğini öne sürüyor. Özellikle her pasaport logini ile aynı anda bir çok servise login olunabilinmesi bu tahminlerin destek noktası. Aslında ben pek katılmıyorum çünkü MSDN, Windows Beta Web`e rahatça bağlanırken Messenger`a bağlanamamak şüpheleri Messanger serverlara yöneltiyor.

One Ring To Rule Them All. 19 Aralıkta sinemalarda...

Görüşler

0
elrond
Güncelleme:
Problem bir ara son hadesine ulaştı ve sistem tamamen login olunamaz duruma geldi. Microsoft sistemde bir Hardware Problemi olduğunu açıkladı. Dünya çapında kullanıcıların çoğunun problemden etkilenmediğini belirti. Buddy listlerini kaybedenlerin ise listelerini tekrar oluşturması için herhangi bir şey yapmalarına gerek olmadığı açıklandı. Sistem yöneticileri
buddy listleri restore edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Skype kaynak kodu lazım mıydı?

coskung

Microsoft firması 8.5 Milyar Dolar bayılıp Skype'ı ebay'den satın aldıktan sonra, hükümetin istediği özellikleri (back door) ekleyelim derken, uygulamanın kaynak kodlarını çaldırdı. Kaynak

MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

julyano

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.

Hırsızın hiç mi suçu yok?

cayfer

Herkes Micros~1'u suçluyor. Yok "ele geçirilmiş bilgisayarlar", "yok virusler, solucanlar", "yok ad-ware'ler"... Diyelim ki bilgisayarınızda kullandığınız işletim sisteminde, ya da bir uygulama programında açık var. Bu, birilerinin bu durumu istismar etmesine haklı gerekçe olabilir mi?

Bir alışveriş merkezinin park yerinde bıraktığınız arabanınızı kilitlemeyi unutmuş olmak arabanızın soyulmasını haklı kılar mı?

Soyulan evinizin kapısını kilitlememiş olmanız, çelik kapılarla donatmamış olmanız bir kusur mu, ihmal mi?

3-5 virüs, ad-ware yazarını Kızılay'da (ya da Times Square'de) sallandırırsanız bu sorunlar çözülür mü?

Bence "Evet".