MSN Messanger`da önemli Problemler.

0
elrond
Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.
Bilindiği gibi Passport Login, Ms`in yeni HailStorm servislerinin en önemli başlangıç noktası. Tüm MS servislerine (MSDN, Windows Beta, Hotmail, Messanger, Money Central vs...) artık pasaportunuzla login oluyorsunuz ve pasaportunuzu PDA, Cep telefonu, PC gibi bir çok yerden kullanabiliyorsunuz. Uzmanlar pasaport authentication serverların bu kadar büyük bir login olma talebini karşılayamıyabileceğini öne sürüyor. Özellikle her pasaport logini ile aynı anda bir çok servise login olunabilinmesi bu tahminlerin destek noktası. Aslında ben pek katılmıyorum çünkü MSDN, Windows Beta Web`e rahatça bağlanırken Messenger`a bağlanamamak şüpheleri Messanger serverlara yöneltiyor.

One Ring To Rule Them All. 19 Aralıkta sinemalarda...

Görüşler

0
elrond
Güncelleme:
Problem bir ara son hadesine ulaştı ve sistem tamamen login olunamaz duruma geldi. Microsoft sistemde bir Hardware Problemi olduğunu açıkladı. Dünya çapında kullanıcıların çoğunun problemden etkilenmediğini belirti. Buddy listlerini kaybedenlerin ise listelerini tekrar oluşturması için herhangi bir şey yapmalarına gerek olmadığı açıklandı. Sistem yöneticileri
buddy listleri restore edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

conan

.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"

Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

FZ

Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439