Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

0
acemi_
Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft, Windows NT kullanıcılarına firewall ile 135. portu kapatmalarını tavsiye ediyor. Tabii ifade edilmese bile asıl çözümün biran önce yeni bir Windows sürümüne geçmek olduğu, konuyla ilgili bültende belirgin bir şekilde hissettiriliyor.

Bozulmuş bir mesaj ile DOS saldırısı yapmaya imkan sağlayan bu RPC açığının, mimari sebeplerden dolayı Windows NT için düzeltilemeyecek olması, bana inandırıcı gelmediği gibi, aklıma da hemen 18 Mart günü yayınlanan Windows'un en büyük düşmanı Linux değil, NT'dir başlıklı yazıyı getirdi. Şu an 4 milyon civarında Windows NT çalıştıran sunucu olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.