Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

0
acemi_
Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft, Windows NT kullanıcılarına firewall ile 135. portu kapatmalarını tavsiye ediyor. Tabii ifade edilmese bile asıl çözümün biran önce yeni bir Windows sürümüne geçmek olduğu, konuyla ilgili bültende belirgin bir şekilde hissettiriliyor.

Bozulmuş bir mesaj ile DOS saldırısı yapmaya imkan sağlayan bu RPC açığının, mimari sebeplerden dolayı Windows NT için düzeltilemeyecek olması, bana inandırıcı gelmediği gibi, aklıma da hemen 18 Mart günü yayınlanan Windows'un en büyük düşmanı Linux değil, NT'dir başlıklı yazıyı getirdi. Şu an 4 milyon civarında Windows NT çalıştıran sunucu olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

Ah Microsoft Vah Microsoft...

elrond

Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)

Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

anonim

Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.