Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

0
elrond
Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."
Worm sadece İngilizce sürüm IIS leri etkiliyor. Yayılırken tüm bulaştığı sunucuların bir listesini de yanında götürüyor. Bu listeyi eline geçiren biri server üzerinde kontrol kazanabiliyor. worm.com' un bu listelerin toplandığı bir site olduğu sanılıyor. Worm aslında 18 Haziran` da patchi hazır olan "index-server flaw" adlı güvenlik açığını kullanıyor. Microsoft sistem yöneticileri artık bu patchi download etmek için iyi bir zaman olduğu görüşünde.
Bilgi için Security Bulletins
...And in the darkness bind them.
(19 Aralık` a nekadar kaldı)

Görüşler

0
conan
Code red buldugu her 80 nolu porta saldiriyor. (IIS olup olmadigina bakmadan) Dolayisiyla Apache serverlari olanlar loglardan basarisiz `saldirilari` gorup eglenebilirler ;) (Tabii bu saldirilarin Junk data olarak internette ne kadar cok gereksiz trafik yaptigi da bir baska gercek hehe)

Son bir iki gundur bazi listelerde okudugum kadariyla da IIS 4 kullanan serverlarda patchlerin calismadigi. Bilemiyorum ne kadar dogru ama yanlissam da minik bir reply ile duzeltin ;)
0
larweda
Microsoft`un update sitesi windowsupdate.com da Code Worm kurbanlarından biri olmuş. İşte Capture`ı: www.safemode.org/mirror/2001/07/19/windowsupdate.microsoft.com/

İstatistikler 10 gün içinde en az 225.000 server`ın Code Worm sayesinde işlevsiz kaldığını gösteriyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.