M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

0
larweda
Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.
Kaynak kodunu indirmek için gerekli adres: www.microsoft.com/windows/embedded/ce/tools/source/. Tahmin edebileceğiniz gibi indirmek için bir Microsoft passport kullanıcısına ihtiyacınız var ama herhangi bir hotmail kullanıcısı yeterli oluyor. Kodun nasıl kullanılacağı ve dağıtılacağı hakkındaki lisans da burada. Tabii ki bunun GPL`le yakından uzaktan alakası yok, ama hiç yoktan iyidir.

Morpheus: Welcome to the real world.
Neo: Am I dead?
Morpheus: Far from it.
Neo: Why do my eyes hurt?
Morpheus: You've never used them before.

İlgili Yazılar

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

Bilgi'den Geçti Bill Hilf

sundance

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün davetlisi olarak, MS'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf bir seminer verdi. Bu seminerde konuşulanların bir kısmı gerçekten önemliydi. Seminer ve hakkındaki izlenimleri şöyle bir güzel toparlayabilmek için haftasonundan yararlandım. Umarım sizler için de bilgilendirici olur.

Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

tongucyumruk

News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber