Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

0
elrond
Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.
Yeni açılımda amaçlarının Outlook ile yarışmak değil Exchange Server ile yarışmak olduğunu açıklamışlar. (Keşke SQL 2002 ile yarışmayı tercih etseydi...Oldukça üzülebilir SQL un yeni versyonu çıkınca çünkü...) ve şöyle demiş "İnsanların Exchange` ten migrate etmelerini değil, Exchange` i çöpe atıp Oracle`a geçmelerini bekliyoruz" (Migration tool yazmak kastı galiba...)

Oracle E-Mail yazılımının daha güvenli ve reliable olduğunu çünkü Oracle database` ini kullandığını, 10000 mailbox` ı host edebileceğini aktarmış. Host edecek serverı da Ellison hediye edecekmiş 9i ile beraber;-) (Kim böyle bir şey ister bilemiyorum. Biz buna "Single Point of Failure" diyoruz.)
Son olarak Comdex` ten bir pazarlama hatırası: Oracle` ın kullandığı bir spot:
"Microsoft: Software for the fragile business. Caution: Does not work with Java."
Cevap "Who wants to work with Java?" Bekleyelim görelim... (Yeterince tarafsız bir üslup kullandım mı bilmiyorum ;-)
Selamlar...

Görüşler

0
sundance
Ellisonun deli olduğunu herkez bilir, fakat SQL2002 ile Oracle ı yarıştırmak Ellisonın bile yapacağı bir şey değil (gözünü seviyim Elrond sen de yapma :))



Bilgiğim kadarıylar dbase TPC testlerinde SQL Server 100GB civarındaki veritabanlarında gayet kayda değer sonuçlar alıyor (herne kadar birinci olmasa da :p) fakat 1TB a yaklaştıkça veritabanının boyutu listenin dışına doğru gidiyor :))

Öte yandan Exchange, super-charge wormları, Outlook-Explorer-Active-X işbirliğiyle yarattığı korkunç virüsleri saymazsak oldukça da iyi bir mail altyapısı. Bence Oracle ne kadar uğraşsa da bu kadar kolay virüs laboratuvarı oluşturamaz :) En azından MS know-how-not seviyesine ulaşmaları bir kaç yıl alır sanıyorum.

Bu arada Hotmail yine mi patladı, giremiyorum da...
0
elrond
Abi viruslerde Exchnage Servera niye kızıyon ki... Outlook yerine herhangi bir IMAP client ile bağlansana sende :-))))
0
elrond
Virus olayına gelince loveletter.txt.vbs diye bir dosyayıyı çalıştıracak adamlar olduğu sürece kullandığın server` ın bir önemi yok;-)b (Oracle E-Mail servera Outlook ile bağlanılacağını varsayıyorum ki Ellison da öyle düşünüyor gibi. Ortamda bir Adressbook olsun yeter Outlook ile ulaşılan :-)))
0
FZ
1) Tanımadığım birinden mi geldi e-mail? Tepki : DIREKT SIL!

2) Tanıdığım birinden beklemediğim bir dosya içeren e-mail mi geldi? Tepki : DIREKT SIL! (Çok önemli ise bi daha göndersin)

3) Tanıdığım birinden dosya iliştirilmiş e-mail mi geldi, hemen dosya uzantısına göz at, .doc, .eml, .txt, .jpg vs. değilse DIREKT SIL! eğer öyle ise bir yere kaydet, virüs kontrolünden geçir ve sonra aç.

Sorusu olan? ;-)
0
SHiBuMi
O Larry Ellison değil miydi ;)
0
elrond
Walla Larry idi. G-L pek yakında da değil klavyede ama neyse :-))
0
anonim
Oracle Enterprise 8i, 1000 Mhz CPU gucu icin 100.000$ para bayilirsan e-mail server da artik bedava versin.
Isin gercegi Oracle de M$ gibi bir dev ve alanlarini giderek genisletmeye calisiyor. Fiyat olarak bakildiginda hakikaten M$ ne kadar ucuzmus dedirtir.
0
FZ
Veritaban hızı, performansı ve fiyatı konusuna bir açıklık getirelim isterseniz. Tabii ki SQL Server 2000 mutlak anlamda Oracle''dan daha yavaş (Solaris gibi UNIX işletim sistemleri üzerinde cluster yapılmış makinalarla çalışan Oracle düşünüldüğünde) ve tabii ki Oracle da dünyanın en hızlı veritabanı değil (tek başına hız çok fazla şey ifade etmiyor bilindiği gibi).

Ancak Windows sistemler üzerinde cluster edilmemiş makinalarda veritabanı performans/maliyet grafiğine bakacak olursak şu anda ilk 10 sırayı işgal eden veritabanı sunucusu Microsoft SQL Server 2000. Kanıtı da burada

Yani bu da, elde ettiğiniz performansa karşılık yaptığınız harcama, eğer Windows tabanlı sistem söz konusu ise SQL Server 2000 kullanıldığında, diğerlerine kıyasla bir hayli düşük oluyor demek.

0
elrond
Olay bu zaten. Terabyte lara öyle çok sık çıkılmıyor zaten :-)) Bu arada Cluster da IBM DB2 6. sırada ne arıyor ya! Biz burda DB2 ya application yazacak adam bulamıyos. (Değil mi larweda ;-)
0
FZ
Terabyte? Kulağa hoş geliyor tabii :) Acaba fazlamesai.net'in 1 yıllık yazılarını toplasak kaç terabyte yapar acaba? Ya da 2 yıldır içinde çalıştığım projelerin tüm veritabanlarını bir araya getirsek 1 terabyte seviyesine çıkabilir miyiz acaba? Sanmam. Ama güzel tabii, insan Porsche, Ferrari kıyaslaması izler gibi oluyor, heyecan yapıyor. Sonra da gerçek hayata dönüyor :)

DB2? Kulağa hoş geliyor tabii. Dr. Dobb's Journal'da güzel güzel reklam yapıyor IBM. Eminim çok hızlı bir veritabanıdır ve muhtemelen AS/400 üzerinde de çok güzel çalışıyordur. Kullanmak mı? Valla sadece duydum, hiç çalıştığı bir yeri ziyaret etmedim.

Şimdilik bu kadar.
0
sundance
Fazlamesainin bir yıllık yazılarıyla Oracle in bir alakası yok ki zaten. Olsa burada onu tartışıyor olmazdık. Ha eğer bana diyorsan TB hala cok buyuk bir nicelik, $90a Yazıcıoğlunda satılan 40Gb harddiskleri gosteririm sana. Şu anda enterprise veritabanı diyorsan TBtan başlamayı göze alacaksın. Ben diyorum topyekün bir savaş var ortada, hava, kara, deniz birliklerinin beslenmesi lazım, sen diyorsun, Fazlamesai gibi bir gerilla grubuna üç otur iaşe yetiyor :)
0
FZ
Farkinda isen sadece fazlamesai.net''in veri kapasitesinden bahsetmedim aynı zamanda kendi çalıştığım üniversite ortamından ve yaptığım projelerden de örnek verdim. Sonuç itabari ile de dedim ki şimdiye dek MS SQL Server 7.0 bizi rahat rahat kaldırdı ve bu şu anda yaptığım işin veri miktarı 10-100 kat artarsa dahi ancak 7.0 sürümünden SQL Server 2000 sürümüne geçmeyi düşünürüm. Ha yaptığım işin, projenin veri miktarı birkaç ay içinde 700-1000 kat artacak gibi görünüyordur (ki bu durumda öncelikle ülkem adına sevinirim çünkü bu durum ekonomik krizden roket hızı ile de çıktığımızın da bir göstergesi olmuş olur ;-) o zaman Solaris üzerinde Oracle düşünmeye başlayabilir ve tepemdeki adamları yapılması olası yatırımlar konusunda bilgilendirebilirim.

Kısaca demek istediğim budur.

Bu durumda sen de diyebilirsin ki siz Enterprise değilsiniz valla haklısın zaten SQL Server kurduğumuzda da Enterprise değil Standart edition kuruyoruz :)

Hard disklere gelince, yeni sistem deneme ve program, MP3, DivX arşivleme tutkunlarını bilemiycem ama benim harddisk 20 GB, nerede ise iki yıldır kullanıyorum ve %33 boş yerim var hala ;-)

Son söz: Küçük ve orta ölçekli işletmeler için performans/maliyet olarak MS SQL Server 2000 öneriyorum hararetle. Nokta. ;-)
0
anonim
Eger midrange ve microlar icin veritabani ariyorsaniz, Oracle gene iyisidir, ikide birde cokup basiniza bela olmaz.

Enterprise icin zaten Oracle - DB2 kapismasi meshur bir konudur. Bence hangisini daha ucuza bulursaniz onu alin.

Eger adam gibi bir uygulama istiyorsaniz, midrange isler icin en iyisi Btrieve'dir. Pervasive btrieve. Hiz vs. yeterlidir, ustune birde microkernel destegi sunar. Bu bildigimiz ISAM erisiminin en iyi metodudur. Eger bu destegi kullanarak yazilmis bir program, digerlerinden en az 5 kat daha hizli olmazsa, kendimi atakuleden asagi atarim.Ustelik cokmek nedir bilmez. Pek bilinmeyen husus, Novell'in bir urunu oldugudur. Novell'de en az hatali sistemleri uretmekle meshur olmustur.

Pervasive Btrieve, Windows NT, NetWare ve Linux ile calisabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com