Sevgili Microsoft Windows

0
Challenger
Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Görüşler

0
mos
benim linuxum benden baskasina source code'unu gostermez..
0
conan
Benim Linux'um ise herkese kodunu gosterir ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.