Sevgili Microsoft Windows

0
Challenger
Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Görüşler

0
mos
benim linuxum benden baskasina source code'unu gostermez..
0
conan
Benim Linux'um ise herkese kodunu gosterir ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En zayıf halka Win9X... Güle güle

elrond

Bildiğim kadarı ile şimdiye kadar resmen dile getirilmedi 9x kodlarının geliştirilmeyeceği. Ancak yeni Office sürümü ile gelen sistem ihtiyaçları listesi Netteki forumlarda 9x in drop olacağının kesinleşmesi olarak yorumlanıyor.

Office 11, Win2K SP3 ve WinXP üzerinde çalışacak sadece. 9x, ME ve WinNT4.0 yeni office sürümünü çalıştırmayacak.

Tabi kurumsal müşteriler için bu çok can sıkıcı. Diğelim ki 1000 adet WinME lisansı aldınız. ME nede olsa yeni sayılabilecek bir OS. Office 11 i beğendiniz almak istiyosunuz fakat o da ne WinME lisanslarınız elinizde patlamış durumda. Kötü tabi.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.