Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

0
cayfer
Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Richard Stallman`ın böyle birşeyden bahsettiğini hatırlıyorum; sistem işlemeye başladığında networke üye olmayan biri, networke üye birine mail gönderemeyecekmiş, ve Microsoft bu aralar bu sistemin patentini almaya hazırlanıyormuş.

O sistem 1-2 haftaya kalmaz çöker. Birine mail atmak isterseniz bir saat beklersiniz, arka arkaya mail atma izniniz olmadığı için bir saat daha beklersiniz, sistem yine çöker yine bir saat beklersiniz...
0
malkocoglu
B.Gates'in baska bir fikri biraz iyi gibiydi, e-posta'yi alan makina, gonderen makinaya zorunlu bir islem yaptiracakti (asiri cetrefil bir fonksiyonun hesaplanmasi gibi), ve boylece SPAM'i gonderen makinalar cok e-posta gonderirse kagni hizina inecekti. Yani gonderilen her mesajin bir bedeli olacakti... Yapilabilirligi tartisilir tabii.

Yeni Internet mimarisine mi gecsek ne?
0
cayfer
Spam'i önlemek aslında basit. DNS kayıtlarındaki MX kaydı gibi; örneğin bir SX kaydı tutulacak. Bu SX kayıtları e-posta göndermeye yetkili sunucuları belirleyecek. Bir başka deyişle "white list" DNS kaydı gibi bir düzen içinde herkese açık olarak tutulacak. Kimse SX kaydı olmayan bilgisayarlarla SMTP konuşmayacak.
0
nakkaya
dedigine benzer bi yontem zaten uygulamada var
http://www.spews.org/

ama bunun dez avantazlari da var mesela bnm gibi hicbi smtp sunucusuna erisimi olmayip localmakinasini mail iicn kullananlar nolcak gerci su an da bile mail i localhosttan yolladiginda yahoo spam olarak algiliyo ama.

birde eger her gonderdigimiz mail icin 1 saniye islem yaparsa makine tamam gunde 100 200 mail bile atsan etkilemez seni ama buyuk mailing list nasil calisicak o znm bi kurum butun calisanlarina mail atmak icin bir gun mu harciycak microsoft kendi calisanlarina bile mail atamaz bu durumda bu yuzden bunu bypass etmek icin bi siy eklenecek sisteme ve ciktiginin 3. gunu bi sivri zekali zaten kirmis olcak...
0
sametc
bill gates akıllı olabilir ama iş hayatında akıllı olmadığı bu oneriyle bellli salak olduğu kanıtlandı..
daha neler diyecek bu adam yakında internetin patentini almaya kalkısır durdurun bu adamı ......
0
DevranBasar
Eleştirirken dikkatli eleştirelim yorumlarımız hakkında başkalarında şüphe oluşmasın "rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! " sanırım evet yok.
Sadece Help'e bakmak yeterli...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Microsoft´un Yeni Testi

anonim

Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz