Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

0
cayfer
Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Richard Stallman`ın böyle birşeyden bahsettiğini hatırlıyorum; sistem işlemeye başladığında networke üye olmayan biri, networke üye birine mail gönderemeyecekmiş, ve Microsoft bu aralar bu sistemin patentini almaya hazırlanıyormuş.

O sistem 1-2 haftaya kalmaz çöker. Birine mail atmak isterseniz bir saat beklersiniz, arka arkaya mail atma izniniz olmadığı için bir saat daha beklersiniz, sistem yine çöker yine bir saat beklersiniz...
0
malkocoglu
B.Gates'in baska bir fikri biraz iyi gibiydi, e-posta'yi alan makina, gonderen makinaya zorunlu bir islem yaptiracakti (asiri cetrefil bir fonksiyonun hesaplanmasi gibi), ve boylece SPAM'i gonderen makinalar cok e-posta gonderirse kagni hizina inecekti. Yani gonderilen her mesajin bir bedeli olacakti... Yapilabilirligi tartisilir tabii.

Yeni Internet mimarisine mi gecsek ne?
0
cayfer
Spam'i önlemek aslında basit. DNS kayıtlarındaki MX kaydı gibi; örneğin bir SX kaydı tutulacak. Bu SX kayıtları e-posta göndermeye yetkili sunucuları belirleyecek. Bir başka deyişle "white list" DNS kaydı gibi bir düzen içinde herkese açık olarak tutulacak. Kimse SX kaydı olmayan bilgisayarlarla SMTP konuşmayacak.
0
nakkaya
dedigine benzer bi yontem zaten uygulamada var
http://www.spews.org/

ama bunun dez avantazlari da var mesela bnm gibi hicbi smtp sunucusuna erisimi olmayip localmakinasini mail iicn kullananlar nolcak gerci su an da bile mail i localhosttan yolladiginda yahoo spam olarak algiliyo ama.

birde eger her gonderdigimiz mail icin 1 saniye islem yaparsa makine tamam gunde 100 200 mail bile atsan etkilemez seni ama buyuk mailing list nasil calisicak o znm bi kurum butun calisanlarina mail atmak icin bir gun mu harciycak microsoft kendi calisanlarina bile mail atamaz bu durumda bu yuzden bunu bypass etmek icin bi siy eklenecek sisteme ve ciktiginin 3. gunu bi sivri zekali zaten kirmis olcak...
0
sametc
bill gates akıllı olabilir ama iş hayatında akıllı olmadığı bu oneriyle bellli salak olduğu kanıtlandı..
daha neler diyecek bu adam yakında internetin patentini almaya kalkısır durdurun bu adamı ......
0
DevranBasar
Eleştirirken dikkatli eleştirelim yorumlarımız hakkında başkalarında şüphe oluşmasın "rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! " sanırım evet yok.
Sadece Help'e bakmak yeterli...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.