Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

0
cayfer
Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Richard Stallman`ın böyle birşeyden bahsettiğini hatırlıyorum; sistem işlemeye başladığında networke üye olmayan biri, networke üye birine mail gönderemeyecekmiş, ve Microsoft bu aralar bu sistemin patentini almaya hazırlanıyormuş.

O sistem 1-2 haftaya kalmaz çöker. Birine mail atmak isterseniz bir saat beklersiniz, arka arkaya mail atma izniniz olmadığı için bir saat daha beklersiniz, sistem yine çöker yine bir saat beklersiniz...
0
malkocoglu
B.Gates'in baska bir fikri biraz iyi gibiydi, e-posta'yi alan makina, gonderen makinaya zorunlu bir islem yaptiracakti (asiri cetrefil bir fonksiyonun hesaplanmasi gibi), ve boylece SPAM'i gonderen makinalar cok e-posta gonderirse kagni hizina inecekti. Yani gonderilen her mesajin bir bedeli olacakti... Yapilabilirligi tartisilir tabii.

Yeni Internet mimarisine mi gecsek ne?
0
cayfer
Spam'i önlemek aslında basit. DNS kayıtlarındaki MX kaydı gibi; örneğin bir SX kaydı tutulacak. Bu SX kayıtları e-posta göndermeye yetkili sunucuları belirleyecek. Bir başka deyişle "white list" DNS kaydı gibi bir düzen içinde herkese açık olarak tutulacak. Kimse SX kaydı olmayan bilgisayarlarla SMTP konuşmayacak.
0
nakkaya
dedigine benzer bi yontem zaten uygulamada var
http://www.spews.org/

ama bunun dez avantazlari da var mesela bnm gibi hicbi smtp sunucusuna erisimi olmayip localmakinasini mail iicn kullananlar nolcak gerci su an da bile mail i localhosttan yolladiginda yahoo spam olarak algiliyo ama.

birde eger her gonderdigimiz mail icin 1 saniye islem yaparsa makine tamam gunde 100 200 mail bile atsan etkilemez seni ama buyuk mailing list nasil calisicak o znm bi kurum butun calisanlarina mail atmak icin bir gun mu harciycak microsoft kendi calisanlarina bile mail atamaz bu durumda bu yuzden bunu bypass etmek icin bi siy eklenecek sisteme ve ciktiginin 3. gunu bi sivri zekali zaten kirmis olcak...
0
sametc
bill gates akıllı olabilir ama iş hayatında akıllı olmadığı bu oneriyle bellli salak olduğu kanıtlandı..
daha neler diyecek bu adam yakında internetin patentini almaya kalkısır durdurun bu adamı ......
0
DevranBasar
Eleştirirken dikkatli eleştirelim yorumlarımız hakkında başkalarında şüphe oluşmasın "rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! " sanırım evet yok.
Sadece Help'e bakmak yeterli...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...