Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

0
cayfer
Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Richard Stallman`ın böyle birşeyden bahsettiğini hatırlıyorum; sistem işlemeye başladığında networke üye olmayan biri, networke üye birine mail gönderemeyecekmiş, ve Microsoft bu aralar bu sistemin patentini almaya hazırlanıyormuş.

O sistem 1-2 haftaya kalmaz çöker. Birine mail atmak isterseniz bir saat beklersiniz, arka arkaya mail atma izniniz olmadığı için bir saat daha beklersiniz, sistem yine çöker yine bir saat beklersiniz...
0
malkocoglu
B.Gates'in baska bir fikri biraz iyi gibiydi, e-posta'yi alan makina, gonderen makinaya zorunlu bir islem yaptiracakti (asiri cetrefil bir fonksiyonun hesaplanmasi gibi), ve boylece SPAM'i gonderen makinalar cok e-posta gonderirse kagni hizina inecekti. Yani gonderilen her mesajin bir bedeli olacakti... Yapilabilirligi tartisilir tabii.

Yeni Internet mimarisine mi gecsek ne?
0
cayfer
Spam'i önlemek aslında basit. DNS kayıtlarındaki MX kaydı gibi; örneğin bir SX kaydı tutulacak. Bu SX kayıtları e-posta göndermeye yetkili sunucuları belirleyecek. Bir başka deyişle "white list" DNS kaydı gibi bir düzen içinde herkese açık olarak tutulacak. Kimse SX kaydı olmayan bilgisayarlarla SMTP konuşmayacak.
0
nakkaya
dedigine benzer bi yontem zaten uygulamada var
http://www.spews.org/

ama bunun dez avantazlari da var mesela bnm gibi hicbi smtp sunucusuna erisimi olmayip localmakinasini mail iicn kullananlar nolcak gerci su an da bile mail i localhosttan yolladiginda yahoo spam olarak algiliyo ama.

birde eger her gonderdigimiz mail icin 1 saniye islem yaparsa makine tamam gunde 100 200 mail bile atsan etkilemez seni ama buyuk mailing list nasil calisicak o znm bi kurum butun calisanlarina mail atmak icin bir gun mu harciycak microsoft kendi calisanlarina bile mail atamaz bu durumda bu yuzden bunu bypass etmek icin bi siy eklenecek sisteme ve ciktiginin 3. gunu bi sivri zekali zaten kirmis olcak...
0
sametc
bill gates akıllı olabilir ama iş hayatında akıllı olmadığı bu oneriyle bellli salak olduğu kanıtlandı..
daha neler diyecek bu adam yakında internetin patentini almaya kalkısır durdurun bu adamı ......
0
DevranBasar
Eleştirirken dikkatli eleştirelim yorumlarımız hakkında başkalarında şüphe oluşmasın "rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! " sanırım evet yok.
Sadece Help'e bakmak yeterli...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Eyvah! Mahvolduk!

cayfer

Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.