Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

0
Soulblighter
Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.
Phishing'e karşı hukuk savaşı

Microsoft'un dava ettiği phishing sitelerinin Ekim 2004 ile Mart 2005 arasında faaliyet gösterdikleri, şimdi ise yayından kaldırılmış olduğu belirtildi. Microsoft yetkilileri phishing eylemi gerçekleştiren tüm kullanıcıları dava edeceklerini, bu hukuk savaşının kurumsal bir politika olduğunu vurguluyor.

MSN'in taklitlerine dikkat

Microsoft'un açtığı davaların bir kısmı da şirketin web sitesinin taklidinin yapan mecraları içeriyor. Microsoft'un logosunu taklit eden siteler, kullanıcıdan MSN kimlik bilgilerini güncellemelerini talep ediyor. Kullanıcı bilgilerini Hotmail’in önüyüzünü taşıyan taklit siteye girince de, kimlik bilgileri hacker’ın eline geçmiş oluyor.

Kaynak: NTV

Görüşler

0
ttk
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=81570

Yukarıdaki haberde geçen durum ve benzerlerinin baş sorumlusu olarak M.Soft'un ürünleri mi düşünüldü de böyle bir adım attılar acaba ?
Bazı bankalar müşterilerine karşı yapılan kredi kartı/ banka hesap bilgileri hırsızlığı benzeri girişimlere karşı çok lakayd davranıyorlar ne yazık ki.

Gelen bu tip bir mesajdan sonra merak edip (Firefox ile) girdiğim sitede hiç bir bilgimi girmedim sadece sayfaya bakıp çıktım üstelik zarar da görmedim ama, explorer ile sayfaya giren ve aynı zamanda da bir antivirüs kullanan birileri sayfada virüs ve trojan olduğuna dair uyardılar beni, az daha adamların başına dert açıyormuşum incelesinler diye adresi verirken. Bir de o sayfaya makinasında hiç antivirüs olmadan sadece girip çıkan pek çok kullanıcıyı düşünürseniz ...

Bankaya adresi veriyorum siteyi kapattırmak için girişimde bulunsunlar diye, site günlerce açık kalıyor. Kimbilir kaç kişi siteye girip çıkıyor sadece bakmak için de olsa. Üstelik sadece siteye bakmanın bile makinalarına trojan girmesine sebep olabileceğinden dahi habersiz olarak. Sonra gelsin keylogger'lar gitsin bilgiler.

Acaba bankaların bu lakaydlığından müşteriler kadar M.Soft da mı rahatsız oldu ki ? :)
0
abakana
Genelde bu tip durumlarda banka yerine hosting ya da domain servisi(o domain için) sağlayan kurumlara pshing yapıldığını bildirmek daha etkili oluyor, sitenin faaliyetlerine son verilmesi açısından.

Aslında pshingciye gereksiz bilgi vermekde onu rahatsız etmek için iyi bir yöntem ama uğraşacak kimse olduğunu sanmıyorum. Bir tanıdık bir kod yazmış ve bir spamcinin web e koyduğu forma flood yapıodu, kodu dw yapmayacağı ve makinasının boşta kaldığı zamanlarda çalıştırıyordu, kısaca "spamciye spam" diyodrdu buna da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)