Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

0
Soulblighter
Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.
Phishing'e karşı hukuk savaşı

Microsoft'un dava ettiği phishing sitelerinin Ekim 2004 ile Mart 2005 arasında faaliyet gösterdikleri, şimdi ise yayından kaldırılmış olduğu belirtildi. Microsoft yetkilileri phishing eylemi gerçekleştiren tüm kullanıcıları dava edeceklerini, bu hukuk savaşının kurumsal bir politika olduğunu vurguluyor.

MSN'in taklitlerine dikkat

Microsoft'un açtığı davaların bir kısmı da şirketin web sitesinin taklidinin yapan mecraları içeriyor. Microsoft'un logosunu taklit eden siteler, kullanıcıdan MSN kimlik bilgilerini güncellemelerini talep ediyor. Kullanıcı bilgilerini Hotmail’in önüyüzünü taşıyan taklit siteye girince de, kimlik bilgileri hacker’ın eline geçmiş oluyor.

Kaynak: NTV

Görüşler

0
ttk
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=81570

Yukarıdaki haberde geçen durum ve benzerlerinin baş sorumlusu olarak M.Soft'un ürünleri mi düşünüldü de böyle bir adım attılar acaba ?
Bazı bankalar müşterilerine karşı yapılan kredi kartı/ banka hesap bilgileri hırsızlığı benzeri girişimlere karşı çok lakayd davranıyorlar ne yazık ki.

Gelen bu tip bir mesajdan sonra merak edip (Firefox ile) girdiğim sitede hiç bir bilgimi girmedim sadece sayfaya bakıp çıktım üstelik zarar da görmedim ama, explorer ile sayfaya giren ve aynı zamanda da bir antivirüs kullanan birileri sayfada virüs ve trojan olduğuna dair uyardılar beni, az daha adamların başına dert açıyormuşum incelesinler diye adresi verirken. Bir de o sayfaya makinasında hiç antivirüs olmadan sadece girip çıkan pek çok kullanıcıyı düşünürseniz ...

Bankaya adresi veriyorum siteyi kapattırmak için girişimde bulunsunlar diye, site günlerce açık kalıyor. Kimbilir kaç kişi siteye girip çıkıyor sadece bakmak için de olsa. Üstelik sadece siteye bakmanın bile makinalarına trojan girmesine sebep olabileceğinden dahi habersiz olarak. Sonra gelsin keylogger'lar gitsin bilgiler.

Acaba bankaların bu lakaydlığından müşteriler kadar M.Soft da mı rahatsız oldu ki ? :)
0
abakana
Genelde bu tip durumlarda banka yerine hosting ya da domain servisi(o domain için) sağlayan kurumlara pshing yapıldığını bildirmek daha etkili oluyor, sitenin faaliyetlerine son verilmesi açısından.

Aslında pshingciye gereksiz bilgi vermekde onu rahatsız etmek için iyi bir yöntem ama uğraşacak kimse olduğunu sanmıyorum. Bir tanıdık bir kod yazmış ve bir spamcinin web e koyduğu forma flood yapıodu, kodu dw yapmayacağı ve makinasının boşta kaldığı zamanlarda çalıştırıyordu, kısaca "spamciye spam" diyodrdu buna da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.