Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

0
Soulblighter
Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.
Phishing'e karşı hukuk savaşı

Microsoft'un dava ettiği phishing sitelerinin Ekim 2004 ile Mart 2005 arasında faaliyet gösterdikleri, şimdi ise yayından kaldırılmış olduğu belirtildi. Microsoft yetkilileri phishing eylemi gerçekleştiren tüm kullanıcıları dava edeceklerini, bu hukuk savaşının kurumsal bir politika olduğunu vurguluyor.

MSN'in taklitlerine dikkat

Microsoft'un açtığı davaların bir kısmı da şirketin web sitesinin taklidinin yapan mecraları içeriyor. Microsoft'un logosunu taklit eden siteler, kullanıcıdan MSN kimlik bilgilerini güncellemelerini talep ediyor. Kullanıcı bilgilerini Hotmail’in önüyüzünü taşıyan taklit siteye girince de, kimlik bilgileri hacker’ın eline geçmiş oluyor.

Kaynak: NTV

Görüşler

0
ttk
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=81570

Yukarıdaki haberde geçen durum ve benzerlerinin baş sorumlusu olarak M.Soft'un ürünleri mi düşünüldü de böyle bir adım attılar acaba ?
Bazı bankalar müşterilerine karşı yapılan kredi kartı/ banka hesap bilgileri hırsızlığı benzeri girişimlere karşı çok lakayd davranıyorlar ne yazık ki.

Gelen bu tip bir mesajdan sonra merak edip (Firefox ile) girdiğim sitede hiç bir bilgimi girmedim sadece sayfaya bakıp çıktım üstelik zarar da görmedim ama, explorer ile sayfaya giren ve aynı zamanda da bir antivirüs kullanan birileri sayfada virüs ve trojan olduğuna dair uyardılar beni, az daha adamların başına dert açıyormuşum incelesinler diye adresi verirken. Bir de o sayfaya makinasında hiç antivirüs olmadan sadece girip çıkan pek çok kullanıcıyı düşünürseniz ...

Bankaya adresi veriyorum siteyi kapattırmak için girişimde bulunsunlar diye, site günlerce açık kalıyor. Kimbilir kaç kişi siteye girip çıkıyor sadece bakmak için de olsa. Üstelik sadece siteye bakmanın bile makinalarına trojan girmesine sebep olabileceğinden dahi habersiz olarak. Sonra gelsin keylogger'lar gitsin bilgiler.

Acaba bankaların bu lakaydlığından müşteriler kadar M.Soft da mı rahatsız oldu ki ? :)
0
abakana
Genelde bu tip durumlarda banka yerine hosting ya da domain servisi(o domain için) sağlayan kurumlara pshing yapıldığını bildirmek daha etkili oluyor, sitenin faaliyetlerine son verilmesi açısından.

Aslında pshingciye gereksiz bilgi vermekde onu rahatsız etmek için iyi bir yöntem ama uğraşacak kimse olduğunu sanmıyorum. Bir tanıdık bir kod yazmış ve bir spamcinin web e koyduğu forma flood yapıodu, kodu dw yapmayacağı ve makinasının boşta kaldığı zamanlarda çalıştırıyordu, kısaca "spamciye spam" diyodrdu buna da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

Microsoft ve Mavi Şapkalılar

o_ozardic

Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft

MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

resilence

Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...