Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

0
Soulblighter
Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.
Phishing'e karşı hukuk savaşı

Microsoft'un dava ettiği phishing sitelerinin Ekim 2004 ile Mart 2005 arasında faaliyet gösterdikleri, şimdi ise yayından kaldırılmış olduğu belirtildi. Microsoft yetkilileri phishing eylemi gerçekleştiren tüm kullanıcıları dava edeceklerini, bu hukuk savaşının kurumsal bir politika olduğunu vurguluyor.

MSN'in taklitlerine dikkat

Microsoft'un açtığı davaların bir kısmı da şirketin web sitesinin taklidinin yapan mecraları içeriyor. Microsoft'un logosunu taklit eden siteler, kullanıcıdan MSN kimlik bilgilerini güncellemelerini talep ediyor. Kullanıcı bilgilerini Hotmail’in önüyüzünü taşıyan taklit siteye girince de, kimlik bilgileri hacker’ın eline geçmiş oluyor.

Kaynak: NTV

Görüşler

0
ttk
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=81570

Yukarıdaki haberde geçen durum ve benzerlerinin baş sorumlusu olarak M.Soft'un ürünleri mi düşünüldü de böyle bir adım attılar acaba ?
Bazı bankalar müşterilerine karşı yapılan kredi kartı/ banka hesap bilgileri hırsızlığı benzeri girişimlere karşı çok lakayd davranıyorlar ne yazık ki.

Gelen bu tip bir mesajdan sonra merak edip (Firefox ile) girdiğim sitede hiç bir bilgimi girmedim sadece sayfaya bakıp çıktım üstelik zarar da görmedim ama, explorer ile sayfaya giren ve aynı zamanda da bir antivirüs kullanan birileri sayfada virüs ve trojan olduğuna dair uyardılar beni, az daha adamların başına dert açıyormuşum incelesinler diye adresi verirken. Bir de o sayfaya makinasında hiç antivirüs olmadan sadece girip çıkan pek çok kullanıcıyı düşünürseniz ...

Bankaya adresi veriyorum siteyi kapattırmak için girişimde bulunsunlar diye, site günlerce açık kalıyor. Kimbilir kaç kişi siteye girip çıkıyor sadece bakmak için de olsa. Üstelik sadece siteye bakmanın bile makinalarına trojan girmesine sebep olabileceğinden dahi habersiz olarak. Sonra gelsin keylogger'lar gitsin bilgiler.

Acaba bankaların bu lakaydlığından müşteriler kadar M.Soft da mı rahatsız oldu ki ? :)
0
abakana
Genelde bu tip durumlarda banka yerine hosting ya da domain servisi(o domain için) sağlayan kurumlara pshing yapıldığını bildirmek daha etkili oluyor, sitenin faaliyetlerine son verilmesi açısından.

Aslında pshingciye gereksiz bilgi vermekde onu rahatsız etmek için iyi bir yöntem ama uğraşacak kimse olduğunu sanmıyorum. Bir tanıdık bir kod yazmış ve bir spamcinin web e koyduğu forma flood yapıodu, kodu dw yapmayacağı ve makinasının boşta kaldığı zamanlarda çalıştırıyordu, kısaca "spamciye spam" diyodrdu buna da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

sundance

Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.