Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

0
FZ
Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Görüşler

0
murat09
Gizem çözülmüş ;-) Sitede bir açıklama yeralıyor:
The mystery has been solved! And no it's not a Microsoft conspiracy.
Windows 2000 & Windows XP are just doing "Slow Link Detection" for applying group policy and roaming profiles.
Microsoft has Knowledge Base article Q227260 about it, see http://support.microsoft.com/?id=227260.
Also see http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/samplechapters/dsec/dsec_pol_blsa.asp#dsec_pol_chzb for even more detail about the "Slow Link Detection" algorithm and how to tweak it with group policy.
Yani Türkçeye kısa yolla çevirirsek, XP makinalar grup ve dolaşım için düşük bağlantı tespiti yapıyorlar. Bir anlamda sanırım şöyle düşünülebilir, eğer network bağlantısı düşük hızda ise öncelik başka şekilde sağlanıyor E tabi bunu da Penguen resmi ile yapacak değillerdi ;-)
Saygılar...
0
skoylu
Programci, Microsoft'ta da calissa programcidir. Ve onlar boyle atraksiyonlari severler.

Sonucta onlar da en azindan Linux'u, BSD'yi yazanlar kadar iyi insanlar. Ama tepelerindeki pazarlama ekibinin boyuna durtmesinin verdigi konsantrasyon kaybini atlamamak lazim.

Linux ile Windows kodlari kiyaslansaydi, cok fazla fark olmadigi gorulurdu. Sanki ayni elden cikmis gibi gorunebilirdi. Ama bir tarafta ozgur dunyanin ozgur insanlari varken, diger yanda kurumsal bir calisma var. Elbette kurumsal calismanin getirecegi bazi gereksiz yuk ve stress'te.. Onlarda arada boyle kacamaklar yapip stress atiyorlar herhalde..

Bence ayip degil, kotu hic degil. Ama Network yukunu olcmek adina network yuku olusturmak son derece embesilce bir fikir. Bu da ancak MS'den beklenebilir... Cunku onlar hic bir zaman daha ne yapsam ki derken bile bir ton katilimciyla beyin firtinasi yapma firsati yakalayamiyor.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

Phaedrus

Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.