Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

0
FZ
Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Görüşler

0
murat09
Gizem çözülmüş ;-) Sitede bir açıklama yeralıyor:
The mystery has been solved! And no it's not a Microsoft conspiracy.
Windows 2000 & Windows XP are just doing "Slow Link Detection" for applying group policy and roaming profiles.
Microsoft has Knowledge Base article Q227260 about it, see http://support.microsoft.com/?id=227260.
Also see http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/samplechapters/dsec/dsec_pol_blsa.asp#dsec_pol_chzb for even more detail about the "Slow Link Detection" algorithm and how to tweak it with group policy.
Yani Türkçeye kısa yolla çevirirsek, XP makinalar grup ve dolaşım için düşük bağlantı tespiti yapıyorlar. Bir anlamda sanırım şöyle düşünülebilir, eğer network bağlantısı düşük hızda ise öncelik başka şekilde sağlanıyor E tabi bunu da Penguen resmi ile yapacak değillerdi ;-)
Saygılar...
0
skoylu
Programci, Microsoft'ta da calissa programcidir. Ve onlar boyle atraksiyonlari severler.

Sonucta onlar da en azindan Linux'u, BSD'yi yazanlar kadar iyi insanlar. Ama tepelerindeki pazarlama ekibinin boyuna durtmesinin verdigi konsantrasyon kaybini atlamamak lazim.

Linux ile Windows kodlari kiyaslansaydi, cok fazla fark olmadigi gorulurdu. Sanki ayni elden cikmis gibi gorunebilirdi. Ama bir tarafta ozgur dunyanin ozgur insanlari varken, diger yanda kurumsal bir calisma var. Elbette kurumsal calismanin getirecegi bazi gereksiz yuk ve stress'te.. Onlarda arada boyle kacamaklar yapip stress atiyorlar herhalde..

Bence ayip degil, kotu hic degil. Ama Network yukunu olcmek adina network yuku olusturmak son derece embesilce bir fikir. Bu da ancak MS'den beklenebilir... Cunku onlar hic bir zaman daha ne yapsam ki derken bile bir ton katilimciyla beyin firtinasi yapma firsati yakalayamiyor.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Micros~1 yok olma tarihi

KiPSOFT_

Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle