Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

0
FZ
Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Görüşler

0
murat09
Gizem çözülmüş ;-) Sitede bir açıklama yeralıyor:
The mystery has been solved! And no it's not a Microsoft conspiracy.
Windows 2000 & Windows XP are just doing "Slow Link Detection" for applying group policy and roaming profiles.
Microsoft has Knowledge Base article Q227260 about it, see http://support.microsoft.com/?id=227260.
Also see http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/samplechapters/dsec/dsec_pol_blsa.asp#dsec_pol_chzb for even more detail about the "Slow Link Detection" algorithm and how to tweak it with group policy.
Yani Türkçeye kısa yolla çevirirsek, XP makinalar grup ve dolaşım için düşük bağlantı tespiti yapıyorlar. Bir anlamda sanırım şöyle düşünülebilir, eğer network bağlantısı düşük hızda ise öncelik başka şekilde sağlanıyor E tabi bunu da Penguen resmi ile yapacak değillerdi ;-)
Saygılar...
0
skoylu
Programci, Microsoft'ta da calissa programcidir. Ve onlar boyle atraksiyonlari severler.

Sonucta onlar da en azindan Linux'u, BSD'yi yazanlar kadar iyi insanlar. Ama tepelerindeki pazarlama ekibinin boyuna durtmesinin verdigi konsantrasyon kaybini atlamamak lazim.

Linux ile Windows kodlari kiyaslansaydi, cok fazla fark olmadigi gorulurdu. Sanki ayni elden cikmis gibi gorunebilirdi. Ama bir tarafta ozgur dunyanin ozgur insanlari varken, diger yanda kurumsal bir calisma var. Elbette kurumsal calismanin getirecegi bazi gereksiz yuk ve stress'te.. Onlarda arada boyle kacamaklar yapip stress atiyorlar herhalde..

Bence ayip degil, kotu hic degil. Ama Network yukunu olcmek adina network yuku olusturmak son derece embesilce bir fikir. Bu da ancak MS'den beklenebilir... Cunku onlar hic bir zaman daha ne yapsam ki derken bile bir ton katilimciyla beyin firtinasi yapma firsati yakalayamiyor.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Kullanmanın Dayanılmaz Maliyeti

cayfer

Bugün, ağ sorunları yaşadığı için destek isteyen bir tanıdığım bilgisayarını bana getirdi (dizüstü).

Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

anonim

Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).

Microsoft mühendis alımı için Türkiye'ye geliyor

huseyin

Microsoft Amerika'da Washington, Redmond'daki merkezinde temel ürünlerinin gelişiminde çalışmak için yazılım mühendisi ve testçi alacakmış. Ağustos -Eylül ayında görüşmek için Türkiye'ye gelecekler.

Birçok açık pozisyon olduğunu ve başvuranların birbirleriyle değil kendileriyle yarışacaklarından ahsediyorlar. Üniversitede okuyan bilgisayar bölümü öğrencileri ile bildiğiniz zeki kişilere yollar mısınız demişler. Sloganları da: NE YAPARSANIZ, MICROSOFT'TA YAPIN!

İlgilenenler, haberin devamındaki e-postayı okuyabilirler. Kahrolsun mikisoft, bak adamlar batıyo şirketi kurtaracak adam arıyo, Linux rules, diyen var mı bilmiyorum ama bilgisayarcılar için gayet mantıklı ve iyi bir fırsat gibi gözüküyor.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.