Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

0
FZ
Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Görüşler

0
murat09
Gizem çözülmüş ;-) Sitede bir açıklama yeralıyor:
The mystery has been solved! And no it's not a Microsoft conspiracy.
Windows 2000 & Windows XP are just doing "Slow Link Detection" for applying group policy and roaming profiles.
Microsoft has Knowledge Base article Q227260 about it, see http://support.microsoft.com/?id=227260.
Also see http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/samplechapters/dsec/dsec_pol_blsa.asp#dsec_pol_chzb for even more detail about the "Slow Link Detection" algorithm and how to tweak it with group policy.
Yani Türkçeye kısa yolla çevirirsek, XP makinalar grup ve dolaşım için düşük bağlantı tespiti yapıyorlar. Bir anlamda sanırım şöyle düşünülebilir, eğer network bağlantısı düşük hızda ise öncelik başka şekilde sağlanıyor E tabi bunu da Penguen resmi ile yapacak değillerdi ;-)
Saygılar...
0
skoylu
Programci, Microsoft'ta da calissa programcidir. Ve onlar boyle atraksiyonlari severler.

Sonucta onlar da en azindan Linux'u, BSD'yi yazanlar kadar iyi insanlar. Ama tepelerindeki pazarlama ekibinin boyuna durtmesinin verdigi konsantrasyon kaybini atlamamak lazim.

Linux ile Windows kodlari kiyaslansaydi, cok fazla fark olmadigi gorulurdu. Sanki ayni elden cikmis gibi gorunebilirdi. Ama bir tarafta ozgur dunyanin ozgur insanlari varken, diger yanda kurumsal bir calisma var. Elbette kurumsal calismanin getirecegi bazi gereksiz yuk ve stress'te.. Onlarda arada boyle kacamaklar yapip stress atiyorlar herhalde..

Bence ayip degil, kotu hic degil. Ama Network yukunu olcmek adina network yuku olusturmak son derece embesilce bir fikir. Bu da ancak MS'den beklenebilir... Cunku onlar hic bir zaman daha ne yapsam ki derken bile bir ton katilimciyla beyin firtinasi yapma firsati yakalayamiyor.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

haky

Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.