Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

0
sundance
Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Görüşler

0
anonim
2001de windows 2000 ve exchange2000 gececekti, belki winXP yi beklerler, yani 20xp +1 yili demek bu. :))
eu

http://www.enderunix.org/
0
Max
Bir duyuma gore Bill Gates de Apple PowerBook kullaniyormus. Aslinda adamlar kendi isletim sistemleri haricinde unix gibi diger isletim sistemleri kendi kritik islerinden kullaniyor. ama piyasada kendilerinin daha iyi oldugunu gosterip insanlari kandiriyorlar. yukarida sundance yazdigi konu aslinda belge olarak belirlenip microsoft un onune konmali ve kardesim madem sen en iyisisin neden kendi isletim sistemini kullanmiyorsun kritik islerde neden bizleri kandiriyorsun denmeli
0
anonim
Hehehe.. Bunu Micro$oft''tan kazigi yiyen arkadaslar yapsin.
0
anonim
Bilader baydı artık bu Kartel Martel geyikleri.Herkes Windows'u şu veya bu şekilde kullanıyor,ondan sonra da yok I hate Micro$oft du yok Micro$oft $ucks dı,dönüp duruyo ortada deli dana gibi.Takım tutar gibi OS savunuculuğuna harcanan enerji uturup Kernel'e harcansa şimdiye kadar 30-40 işletim sistemi çıkardı ortaya.
0
sundance
Ben Linux kullanıyorum. Windows`da hiçbir şey yapmıyor muyum ? Hayır yapıyorum
1) Starcraft oynuyorum (Linux''da yeteri kadar iyi çalıştıramadım daha)
2) Aynen senin gibi düşünen birilerinin yaptığı bir sayfaya hergün bakmam gerekiyor ve sözkonusu sayfa Explorer 5.5 dışında bir browser kabul etmiyor :)

Bu iki mevzu dışında bütün işlerimi Linux''dan yapıyorum ve memnunum.

Ama bıktığım bir şey var o da, Windows seven kişilerin bu siteye devamlı `Nedir bu taraf tutmak, napıyorsunuz, takım mı tutuyorsunuz ?` gib i saçma sapan mesajlar yazmaları.

Bu sitede şimdiye kadar bir tane ''Windows 98 (hatta 95 bile) bazı eksikliklerine rağmen, gerektiği gibi konfigüre edildiğinde gayet de sağlam desktop işletim sistemidir'' gibi yazı yayınlanmadı. Niye ? İnsanlar böyle yazılar yazdılar da yayınlamadık mı ? Kimse bunu iddia edemez.

Peki ben ne yapacağım ? Kendi fikrimi söylemiyecek miyim ? Bende bu kadar heyecan uyandıran ve kesinlikle bir kar amacı gütmeyen Linux/GNU hareketini desteklemiyecek miyim ? Veya insanlara doğru olduğunu düşündüğüm şey konusunda yol göstermiyecek miyim ?

Dahasını söyleyim size, şu anda ''Adam gibi Windows'' diye Windows Desktop`a yönelik bir yazı hazırlıyorum, hangi programları kullanmak iyidir, ne yaparsan minimum hafıza ile maksimum verim alırsın gibi konularla ilgili olarak.

Peki neden sevgili Windows kullanıcıları böyle bir şey yazmıyorlar ? Burada şimdiye kadar Windows hakkında gördüğüm en yapıcı yazı Urxalit in StarOffis''e yaptığı yorumdu. Bunun dışında zaten anonim yazan Windows sevenler, nedense Linux/GNU heveslilerinin çok alışık olduğu paylaşımdan yana gözükmüyorlar.

Sizce sebebi tamamen duygusal olabilir mi ?
0
Necrodome
Ben ne Windows ne Linux ne de başka bir OS'un sempatizanı,fanatiği,vs im.Sadece kullanıcısı olurum bunların,çünkü bunlar benim için basit araçlardan öte değildir.

Elbette ki bunların iyi yönleriyle beraber kötü,belki de iğrenç yönleri de anlatılacak.Gel gör ki basma kalıp laflarla,sağdan soldan duyulan Abi kapitalism karşıtıyım,linaks kullanıyorum o yüzden gibisinden sözlerle bu işler yürümüyor maalesef.

Açık kaynak kod hareketi herkes için görünürde bir heyecan kaynağı belki ama işe yaraması o kaynağın kullanılmasıyla anlaşılıyor.

Dediğim gibi artık herkes diline pelesenk olmuş şekilde,sanki Microsoft'tan nefret edip Linux hayranı olunca her şey hallolacakmış gidi duruyor.Kimse ne derine iniyor,ne de ufka bakıyor.

Bir önceki msj da sözlerim zaten sana veya habere değil di Sundance,genel kanıya idi.Ayrıca Anonymous ve ya Nick'le yazılması pek farkettirmiyor be :)


0
sundance
Valla şahsen kapitalizm karşıtı değilim, hatta bu söylemin en önde gelen kişilerinden Ayn Rand en sevdiğim yazarlardandır. Bu arada türkçe fonetikle Linux, linuks okunur ;) Linus Tornvalds gibi :))

Söylemin sıradanlaştığını, 'Onu da Microsoft`dan kazık yiyen arkadaşlar düşünsün' şeklinde yaklaşımların çok sağlıklı olmadığına da katılıyorum. Bunun (en azından buralarda yapılacak) bir savaş olmadığına da...

Öte yandan StarOfis yazısındaydı yanlış hatırlamıyorsam, Doruk Fisek'in anlattığı kendi sistemi bende keyif uyandırdı. Bütün mesele de bu.

Ben sana dahasını söyleyeyim, şu anda yaklaşık 2 yıl önce install ettiğim bir Windows 98 (firs eddition) makinam var. Programlar menusu 1024'e 768'de dört ekran filan gidiyor aşağı doğru, ne bulduysam install etmişim. Bu süre içinde üç tane harddisk, iki tane grafik kartı değiştirdim ve windowsumu Xclone (bedava 30-40k'lık bir program) sayesinde harddiskten harddiske nakledip yeniden kurmadım bile. 20'lik harddiskim ağzına kadar dolu, ve herşey de gayet hızlı çalışıyor. Ben bunu da söylerim, doğru konfigüre edildiğinde Win98'den bile adam gibi verim almak mümkün.

Ama öbür tarafa kurduğum Linuxda, 128Mb hafıza ile Windows makinamın açamadığı (yaklaşık 1500 link içeren EasyNews) sayfalarına karşın, 4000 linkli sayfaları zorlanmadan açabiliyor olmak benim hoşuma gidiyor :)

Ve bundan dolayı da taraf tutuyorum.

Fakat tabi ki sonuç olarak önemli olan yapılan iş, kullanım tarzı. O yüzden herkes hangi araçla rahat ediyorsa onu kullanır.

Nickle yazmanın farkettirmemesine gelince :) Bence kesinlikle farkettiriyor, zira burada bir şeyler paylaşıyoruz ve yavaş yavaş Internet, Türkiye de bilişim vs. gibi konularda kafa yoran bir topluluk halini alıyoruz. Bu ortamda insanların birbirinden haberdar olması bence güzel bir şey.
0
anonim
Bir tarafta Bilmem kimin ticari urunu Windows.. Diger tarafta herkesin, resmen kamunun mali Linux. Ve boyle tartismalar....

Anlamadigim taraf MS, savunmasini yaptiginiz icin size ne veriyor ? Yoksa kaziklanmis olmayi icine sindirememenin verdigi savunma durtusu mu ?

Eger Windows'u cozmeye veya boyle anlasilmaz sekilde savunmaya harcadiginiz zamanin birazini Linux'a harcasaydiniz Linux simdi 10 kat daha iyi olurdu. Kod filan yazmaniz gerekmez, hatalari eksikleri soyleseniz yeter. Sonucta da, Gates'in cebine gidecek paralar size kalirdi.

Zamaninda Win95'in vs. Beta testlerine katilmistim. gunlerce sagini solunu mincikladim, elime ne gecti ? Piyasa surumune para vererek sahip oldum. Siz veya kosedeki bilgisayarci.. Yada Milli Egitim Bakanligi.. MS'nin gonullu hizmetcisi olmaya devam ettikce bu tablo devam edecek.

0
Necrodome
Yok abi,anlatamayacaz biz derdimizi :)
0
anonim
http://www.microsoft.com/technet/migration/hotmail/default.asp
0
elrond
Allah razı olsun bir tane bilimsel yanıt gelmis, sadece fanatikce ve hiç bir şey bilmeden yapılan yorumlardan sonra. Açın okuyun arkadaşım, sistemin Win2K/Exch' ageçmesindeki tek zorluk eski sistemin özellikle mail saklamadaki ilkel yapsıdır. Yoksa getirin size 1 saate hotmail kurayım. Ööölle 100 tane milyondolarlık SunEnterprise bilmemne filanda gerekmez.
0
anonim
Microsoft, gozunuzun icine baka baka yalan soylemeyi ve bu yalani size dogru gostermeyi cok iyi becerir.

Sizin Bilimsel yanit dediginiz seyde oyle bir duzmeceden ibaret. Sistem ozellikle mail saklamada ilkelmis de.. Falan filan. Sizde buna kandiniz elbette. Cunku kanmak isinize geliyor, kaziklanmis olma durtunuzu bastiriyor.

Biz hic bir seyin fanatigi filan degiliz. MS'den daha ciddi bir tekel olan IBM ve urunlerine (AIX, PC vs.) neden boyle yaklasmiyoruz ?

Exchange'in mailbox (bir tur veritabani) mimarisi o tur cluster yapili yogun mailbox ihtiyaclarini karsilayamaz. Ilkel dediginiz BSD, MS'nin en yeni New Teknolojisinin kalbini olusturur. Uzun uzadiya gitmeden, VMS'in neden sonup gittigini bir anlamaya calisin. O zaman VMS'i takip eden WNT'nin neden bu islere uygun olmadigini daha iyi kavrarsiniz.

MS, NASA'da, TV'de, MIT'te vs. pek cok yerde Benim sistemim soyle iyidir demolari yapti. Son Demoda (WinME) Deprem oldu da pacayi yirtti. Yoksa gene rezil olacakti. NASA'ya Bizim NT'mizle yapilan super computer SGI'inkilerden (IRIX) daha iyi calisir diye bir demo yaptilar. Clusteri kurmuslar, 80 makinelik bir cluster, hepsi canavar gibi. Calsitirmislar. Iste bir bakin ne guzel calisiyor diyerek izleyicilere donmusler. Izleyicilerden birisi peki simdi ne yapiyor deyince tekrar bakmislar, dump yapiyor. Cokmus sistem. Bir daha da calistiramamislar. Sokerlerken hasbel kader ordaydim. Bir yandan sokerlerken, diger taraftan hala Aslinda bizim sistemimiz iyidir diye zirvalamaya devam ediyorlardi. Duydugum kadariyla 4 ay sonra,tekrar gelip tekrar sistem nasil coker ? demosu yapmislar.

MS'nin enterprise sistemler dalindaki vaziyeti bundan ibarettir. Eger yeterince bilginiz varsa, gelin size mimarideki eksiklikleri thread modelindeki hatalari anlatayim. Daha iyisi elinize bir BSD kerneli alip inceleyin, birde basitce NTKERN.DLL fonksiyonlarini SDK icindeki API kaynaklarindan gozleyin. NT'nin nasil tas devri teknolojisi urunu oldugunu bir gorun.

Fazla soze gerek yok. Eger at gozlugunuzu cikarir bakarsaniz, Windows'larin dehsetli bir duzmeceden ibaret oldugunu gorursunuz. Duzmece, cunku vaat ettiklerinin hicbirini yapamiyor. Evet dogru duzgun oyun bile oynayamiyorsunuz.

Peki neden bu kadar yaygin ? Zamaninda DOS vardi, karsisinda UNIX. Elbette baska sistemlerde vardi, ama paylari onemsizdi. Ama o yillarda adam gibi UNIX calistiracak makine yoktu. Sonra makineler buyumeye basladi. Millet DOS'ta yaptigi yatirimi korumak uzere UNIX'e gecmedi. Bu surec sonunda Windows bu kadar yayginlasti. Ayni durumu buyuk sistemler cephesinde gorursunuz. UNIX'lerin o gunlerde yapilan yatirimlari da bu cephede tek tabanca haline getirdi. Olay bundan ibaret. Gunumuz populer web tasarimlari icin cok daha fazlasini sunan IIS'in apache karsisinda kaybetme sebebide budur. Fakat bir zamanlar kucuk olup, DOS ile ise baslayan, sonra buyuyup DOS yatirimlarini Windows'a kanalize eden kullanicilar IIS'te kaldilar. Simdi yeni yamalari bekliyorlar, yeni Nimda'lardan korunmak icin.

Bu arada o yuku tutmak icin gereken dosya sistemini milyon dolarlar olmadan kuramazsiniz. Oyle x86 uzerinde basit SCSI array'lerle filan kurmaya cikarsaniz boyunuzun olcusunu almaniz cok surmez. Siz bana 10000 kullaniciya sahip bir Exchange server kurmanin maliyetini bir soyleyin, kendiniz gorursunuz, o Sun'larin aslinda nasil ucuz oldugunu..
0
sundance
Çok afedersin ama alemin en fazla yük taşıyan programlarından birinde (isterseniz araştırın) InterMail KX/MX SuperOnlinein 200,000 mail boxının migration çalışmasını izlemiş olan birisi (ve eski bir Sun çalışanı olarak) derim ki, zor yaparsın :)

Eğer Microsoft'un iddia ettiği gibi 100 milyon mail box varsa ve bunların 30 milyonu aktifse, bu dediğin temiz iki tane Sun Starfire ister (herbiri 64 CPU a çıkabilen). Burada beşbin onbin rakamlarla konuşmak kolay, ama milyon dedin mi işin bütün çehresi değişiyor ve ihtiyaçlar artık logaritmik artmaya başlıyor.

Hani fanatikçe ve bir şey bilmeyen birisi olarak küçük bir sizing şetttiriyim dedim. Bir de rica etcem öyle uluorta yerde 100 milyon mail boxlık Hotmail ı bir saatte kurarım diye söyleme, yaklaşık 100e yakın Hotmail adminine karşı ayıp etmiş olursun :)
0
elrond
Abi bırak ta şu 10 tane yoruma karşı küçük(!) bir abartı yapayım ne olcak ki;-)
0
sundance
Eyvallah :) Ben fazla açılmayalım, boğuluruz diye yaptım o yorumu zaten ;)

Şu Fazlamesai ortamında, `Aslında iki taraf da kazanabilir, İmar Bankasi` türünden sevgi dolu tartışmalara her zaman açığım :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Yeni windowz böyle olacakmış görmemiş olanlara duyurulur

TLG

yeni windowz görüntüleri ve kullanımı hakkında bi link gördünde bunu fazlamesaicilerle paylaşayım istedim
Yeni windowz
bide tartışma çıkarmak amaçlı değil sadece 6.his Micros~1 un linux çekirdeği kullanma ihtimali nedir acaba merak ettim ;-) tahmini olan varmı :-)
Saygılar TLG;

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.