Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

0
sundance
Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Görüşler

0
anonim
2001de windows 2000 ve exchange2000 gececekti, belki winXP yi beklerler, yani 20xp +1 yili demek bu. :))
eu

http://www.enderunix.org/
0
Max
Bir duyuma gore Bill Gates de Apple PowerBook kullaniyormus. Aslinda adamlar kendi isletim sistemleri haricinde unix gibi diger isletim sistemleri kendi kritik islerinden kullaniyor. ama piyasada kendilerinin daha iyi oldugunu gosterip insanlari kandiriyorlar. yukarida sundance yazdigi konu aslinda belge olarak belirlenip microsoft un onune konmali ve kardesim madem sen en iyisisin neden kendi isletim sistemini kullanmiyorsun kritik islerde neden bizleri kandiriyorsun denmeli
0
anonim
Hehehe.. Bunu Micro$oft''tan kazigi yiyen arkadaslar yapsin.
0
anonim
Bilader baydı artık bu Kartel Martel geyikleri.Herkes Windows'u şu veya bu şekilde kullanıyor,ondan sonra da yok I hate Micro$oft du yok Micro$oft $ucks dı,dönüp duruyo ortada deli dana gibi.Takım tutar gibi OS savunuculuğuna harcanan enerji uturup Kernel'e harcansa şimdiye kadar 30-40 işletim sistemi çıkardı ortaya.
0
sundance
Ben Linux kullanıyorum. Windows`da hiçbir şey yapmıyor muyum ? Hayır yapıyorum
1) Starcraft oynuyorum (Linux''da yeteri kadar iyi çalıştıramadım daha)
2) Aynen senin gibi düşünen birilerinin yaptığı bir sayfaya hergün bakmam gerekiyor ve sözkonusu sayfa Explorer 5.5 dışında bir browser kabul etmiyor :)

Bu iki mevzu dışında bütün işlerimi Linux''dan yapıyorum ve memnunum.

Ama bıktığım bir şey var o da, Windows seven kişilerin bu siteye devamlı `Nedir bu taraf tutmak, napıyorsunuz, takım mı tutuyorsunuz ?` gib i saçma sapan mesajlar yazmaları.

Bu sitede şimdiye kadar bir tane ''Windows 98 (hatta 95 bile) bazı eksikliklerine rağmen, gerektiği gibi konfigüre edildiğinde gayet de sağlam desktop işletim sistemidir'' gibi yazı yayınlanmadı. Niye ? İnsanlar böyle yazılar yazdılar da yayınlamadık mı ? Kimse bunu iddia edemez.

Peki ben ne yapacağım ? Kendi fikrimi söylemiyecek miyim ? Bende bu kadar heyecan uyandıran ve kesinlikle bir kar amacı gütmeyen Linux/GNU hareketini desteklemiyecek miyim ? Veya insanlara doğru olduğunu düşündüğüm şey konusunda yol göstermiyecek miyim ?

Dahasını söyleyim size, şu anda ''Adam gibi Windows'' diye Windows Desktop`a yönelik bir yazı hazırlıyorum, hangi programları kullanmak iyidir, ne yaparsan minimum hafıza ile maksimum verim alırsın gibi konularla ilgili olarak.

Peki neden sevgili Windows kullanıcıları böyle bir şey yazmıyorlar ? Burada şimdiye kadar Windows hakkında gördüğüm en yapıcı yazı Urxalit in StarOffis''e yaptığı yorumdu. Bunun dışında zaten anonim yazan Windows sevenler, nedense Linux/GNU heveslilerinin çok alışık olduğu paylaşımdan yana gözükmüyorlar.

Sizce sebebi tamamen duygusal olabilir mi ?
0
Necrodome
Ben ne Windows ne Linux ne de başka bir OS'un sempatizanı,fanatiği,vs im.Sadece kullanıcısı olurum bunların,çünkü bunlar benim için basit araçlardan öte değildir.

Elbette ki bunların iyi yönleriyle beraber kötü,belki de iğrenç yönleri de anlatılacak.Gel gör ki basma kalıp laflarla,sağdan soldan duyulan Abi kapitalism karşıtıyım,linaks kullanıyorum o yüzden gibisinden sözlerle bu işler yürümüyor maalesef.

Açık kaynak kod hareketi herkes için görünürde bir heyecan kaynağı belki ama işe yaraması o kaynağın kullanılmasıyla anlaşılıyor.

Dediğim gibi artık herkes diline pelesenk olmuş şekilde,sanki Microsoft'tan nefret edip Linux hayranı olunca her şey hallolacakmış gidi duruyor.Kimse ne derine iniyor,ne de ufka bakıyor.

Bir önceki msj da sözlerim zaten sana veya habere değil di Sundance,genel kanıya idi.Ayrıca Anonymous ve ya Nick'le yazılması pek farkettirmiyor be :)


0
sundance
Valla şahsen kapitalizm karşıtı değilim, hatta bu söylemin en önde gelen kişilerinden Ayn Rand en sevdiğim yazarlardandır. Bu arada türkçe fonetikle Linux, linuks okunur ;) Linus Tornvalds gibi :))

Söylemin sıradanlaştığını, 'Onu da Microsoft`dan kazık yiyen arkadaşlar düşünsün' şeklinde yaklaşımların çok sağlıklı olmadığına da katılıyorum. Bunun (en azından buralarda yapılacak) bir savaş olmadığına da...

Öte yandan StarOfis yazısındaydı yanlış hatırlamıyorsam, Doruk Fisek'in anlattığı kendi sistemi bende keyif uyandırdı. Bütün mesele de bu.

Ben sana dahasını söyleyeyim, şu anda yaklaşık 2 yıl önce install ettiğim bir Windows 98 (firs eddition) makinam var. Programlar menusu 1024'e 768'de dört ekran filan gidiyor aşağı doğru, ne bulduysam install etmişim. Bu süre içinde üç tane harddisk, iki tane grafik kartı değiştirdim ve windowsumu Xclone (bedava 30-40k'lık bir program) sayesinde harddiskten harddiske nakledip yeniden kurmadım bile. 20'lik harddiskim ağzına kadar dolu, ve herşey de gayet hızlı çalışıyor. Ben bunu da söylerim, doğru konfigüre edildiğinde Win98'den bile adam gibi verim almak mümkün.

Ama öbür tarafa kurduğum Linuxda, 128Mb hafıza ile Windows makinamın açamadığı (yaklaşık 1500 link içeren EasyNews) sayfalarına karşın, 4000 linkli sayfaları zorlanmadan açabiliyor olmak benim hoşuma gidiyor :)

Ve bundan dolayı da taraf tutuyorum.

Fakat tabi ki sonuç olarak önemli olan yapılan iş, kullanım tarzı. O yüzden herkes hangi araçla rahat ediyorsa onu kullanır.

Nickle yazmanın farkettirmemesine gelince :) Bence kesinlikle farkettiriyor, zira burada bir şeyler paylaşıyoruz ve yavaş yavaş Internet, Türkiye de bilişim vs. gibi konularda kafa yoran bir topluluk halini alıyoruz. Bu ortamda insanların birbirinden haberdar olması bence güzel bir şey.
0
anonim
Bir tarafta Bilmem kimin ticari urunu Windows.. Diger tarafta herkesin, resmen kamunun mali Linux. Ve boyle tartismalar....

Anlamadigim taraf MS, savunmasini yaptiginiz icin size ne veriyor ? Yoksa kaziklanmis olmayi icine sindirememenin verdigi savunma durtusu mu ?

Eger Windows'u cozmeye veya boyle anlasilmaz sekilde savunmaya harcadiginiz zamanin birazini Linux'a harcasaydiniz Linux simdi 10 kat daha iyi olurdu. Kod filan yazmaniz gerekmez, hatalari eksikleri soyleseniz yeter. Sonucta da, Gates'in cebine gidecek paralar size kalirdi.

Zamaninda Win95'in vs. Beta testlerine katilmistim. gunlerce sagini solunu mincikladim, elime ne gecti ? Piyasa surumune para vererek sahip oldum. Siz veya kosedeki bilgisayarci.. Yada Milli Egitim Bakanligi.. MS'nin gonullu hizmetcisi olmaya devam ettikce bu tablo devam edecek.

0
Necrodome
Yok abi,anlatamayacaz biz derdimizi :)
0
anonim
http://www.microsoft.com/technet/migration/hotmail/default.asp
0
elrond
Allah razı olsun bir tane bilimsel yanıt gelmis, sadece fanatikce ve hiç bir şey bilmeden yapılan yorumlardan sonra. Açın okuyun arkadaşım, sistemin Win2K/Exch' ageçmesindeki tek zorluk eski sistemin özellikle mail saklamadaki ilkel yapsıdır. Yoksa getirin size 1 saate hotmail kurayım. Ööölle 100 tane milyondolarlık SunEnterprise bilmemne filanda gerekmez.
0
anonim
Microsoft, gozunuzun icine baka baka yalan soylemeyi ve bu yalani size dogru gostermeyi cok iyi becerir.

Sizin Bilimsel yanit dediginiz seyde oyle bir duzmeceden ibaret. Sistem ozellikle mail saklamada ilkelmis de.. Falan filan. Sizde buna kandiniz elbette. Cunku kanmak isinize geliyor, kaziklanmis olma durtunuzu bastiriyor.

Biz hic bir seyin fanatigi filan degiliz. MS'den daha ciddi bir tekel olan IBM ve urunlerine (AIX, PC vs.) neden boyle yaklasmiyoruz ?

Exchange'in mailbox (bir tur veritabani) mimarisi o tur cluster yapili yogun mailbox ihtiyaclarini karsilayamaz. Ilkel dediginiz BSD, MS'nin en yeni New Teknolojisinin kalbini olusturur. Uzun uzadiya gitmeden, VMS'in neden sonup gittigini bir anlamaya calisin. O zaman VMS'i takip eden WNT'nin neden bu islere uygun olmadigini daha iyi kavrarsiniz.

MS, NASA'da, TV'de, MIT'te vs. pek cok yerde Benim sistemim soyle iyidir demolari yapti. Son Demoda (WinME) Deprem oldu da pacayi yirtti. Yoksa gene rezil olacakti. NASA'ya Bizim NT'mizle yapilan super computer SGI'inkilerden (IRIX) daha iyi calisir diye bir demo yaptilar. Clusteri kurmuslar, 80 makinelik bir cluster, hepsi canavar gibi. Calsitirmislar. Iste bir bakin ne guzel calisiyor diyerek izleyicilere donmusler. Izleyicilerden birisi peki simdi ne yapiyor deyince tekrar bakmislar, dump yapiyor. Cokmus sistem. Bir daha da calistiramamislar. Sokerlerken hasbel kader ordaydim. Bir yandan sokerlerken, diger taraftan hala Aslinda bizim sistemimiz iyidir diye zirvalamaya devam ediyorlardi. Duydugum kadariyla 4 ay sonra,tekrar gelip tekrar sistem nasil coker ? demosu yapmislar.

MS'nin enterprise sistemler dalindaki vaziyeti bundan ibarettir. Eger yeterince bilginiz varsa, gelin size mimarideki eksiklikleri thread modelindeki hatalari anlatayim. Daha iyisi elinize bir BSD kerneli alip inceleyin, birde basitce NTKERN.DLL fonksiyonlarini SDK icindeki API kaynaklarindan gozleyin. NT'nin nasil tas devri teknolojisi urunu oldugunu bir gorun.

Fazla soze gerek yok. Eger at gozlugunuzu cikarir bakarsaniz, Windows'larin dehsetli bir duzmeceden ibaret oldugunu gorursunuz. Duzmece, cunku vaat ettiklerinin hicbirini yapamiyor. Evet dogru duzgun oyun bile oynayamiyorsunuz.

Peki neden bu kadar yaygin ? Zamaninda DOS vardi, karsisinda UNIX. Elbette baska sistemlerde vardi, ama paylari onemsizdi. Ama o yillarda adam gibi UNIX calistiracak makine yoktu. Sonra makineler buyumeye basladi. Millet DOS'ta yaptigi yatirimi korumak uzere UNIX'e gecmedi. Bu surec sonunda Windows bu kadar yayginlasti. Ayni durumu buyuk sistemler cephesinde gorursunuz. UNIX'lerin o gunlerde yapilan yatirimlari da bu cephede tek tabanca haline getirdi. Olay bundan ibaret. Gunumuz populer web tasarimlari icin cok daha fazlasini sunan IIS'in apache karsisinda kaybetme sebebide budur. Fakat bir zamanlar kucuk olup, DOS ile ise baslayan, sonra buyuyup DOS yatirimlarini Windows'a kanalize eden kullanicilar IIS'te kaldilar. Simdi yeni yamalari bekliyorlar, yeni Nimda'lardan korunmak icin.

Bu arada o yuku tutmak icin gereken dosya sistemini milyon dolarlar olmadan kuramazsiniz. Oyle x86 uzerinde basit SCSI array'lerle filan kurmaya cikarsaniz boyunuzun olcusunu almaniz cok surmez. Siz bana 10000 kullaniciya sahip bir Exchange server kurmanin maliyetini bir soyleyin, kendiniz gorursunuz, o Sun'larin aslinda nasil ucuz oldugunu..
0
sundance
Çok afedersin ama alemin en fazla yük taşıyan programlarından birinde (isterseniz araştırın) InterMail KX/MX SuperOnlinein 200,000 mail boxının migration çalışmasını izlemiş olan birisi (ve eski bir Sun çalışanı olarak) derim ki, zor yaparsın :)

Eğer Microsoft'un iddia ettiği gibi 100 milyon mail box varsa ve bunların 30 milyonu aktifse, bu dediğin temiz iki tane Sun Starfire ister (herbiri 64 CPU a çıkabilen). Burada beşbin onbin rakamlarla konuşmak kolay, ama milyon dedin mi işin bütün çehresi değişiyor ve ihtiyaçlar artık logaritmik artmaya başlıyor.

Hani fanatikçe ve bir şey bilmeyen birisi olarak küçük bir sizing şetttiriyim dedim. Bir de rica etcem öyle uluorta yerde 100 milyon mail boxlık Hotmail ı bir saatte kurarım diye söyleme, yaklaşık 100e yakın Hotmail adminine karşı ayıp etmiş olursun :)
0
elrond
Abi bırak ta şu 10 tane yoruma karşı küçük(!) bir abartı yapayım ne olcak ki;-)
0
sundance
Eyvallah :) Ben fazla açılmayalım, boğuluruz diye yaptım o yorumu zaten ;)

Şu Fazlamesai ortamında, `Aslında iki taraf da kazanabilir, İmar Bankasi` türünden sevgi dolu tartışmalara her zaman açığım :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.

Ah Microsoft Vah Microsoft...

elrond

Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

anonim

Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs