Ve Microsoft dize geldi!..

0
anonim
Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:
Ve Microsoft dize geldi! Yazılım devi Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı oldu.

Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarını kamu kuruluşlarına vermeyi kararlaştırdı. Artık isteyen hükümet, programda istediği değişikliği yapabilecek.

Financial Times gazetesi, Microsoft´un bu yönde karar alarak sürpriz yaptığını, çünkü Microsoft´un kurucusu Bill Gates`in, daha geçen yıl bu kodların, firmanın en önemli entelektüel mülkiyeti olduğunu söylediğini yazdı.

Wall Street Journal da, herhangi bir programın temeli sayılan kaynak kodlarına sahip olmanın, kullanıcılara Windows`da istedikleri bütün değişiklikleri yapabilme olanağı vereceğini belirtti. Kaynak kodlarına serbest girişi mümkün kılan GNU/Linux işletim sisteminin gittikçe yaygınlaşması, Microsoft´un piyasa egemenliğini tehdit etmeye başlamıştı. Birçok hükümet, bu kullanım kolaylığı dolayısıyla Linux`u tercih etmişti.

Görüşler

0
conan
>Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarını kamu kuruluşlarına vermeyi
> kararlaştırdı. Artık isteyen hükümet, programda istediği değişikliği yapabilecek

---- alinti bloomberg`den ----
The GSP (the Government Security Program) is a no-fee initiative that enables program participants to review Windows source code using a code review tool (subject to certain license restrictions). In addition to source access, the GSP provides for the disclosure of technical information about the Windows platform, enhancing governments` ability to build and deploy computing infrastructures with strong security technologies in place. The program also promotes increased communication and collaboration between Microsoft security professionals and program participants, providing opportunities to visit Microsoft development facilities in Redmond and review various aspects of Windows source-code development, testing and deployment processes; discuss existing and potential projects with Microsoft security experts; and generally interact with and provide feedback directly to Microsoft staff.
---- alinti sonu ----

Yani source kod acik, ama direkt degistirme hakki konusunda net bir sey yok. Olaya yine M$ teknik elemanlari giriyor. Bir de kodu okumak icin ozel bir tool lazim. Yani olayin ``M$ open source mantigina dondu`` gibi yanlis anlasilmamasi icin bu noktalari vurguluyorum ;)
0
o_ozardic
MS''in moduler kodlarinda var olabilecegini tahmin ettigim dependency sorunlari ne olacak acaba ? :)
ikincisi de bunu niye sadece kamuya aciyor ? ;)
0
murat09
aman aman. lütfetmişler. biz malesef o kadar bekleyemedik linux, open source, open office, gnu, gpl, bsd .. tanismistik. gec kaldilar :-)
Ülke sInIrlarIna bir saldIrI yapIlmadIkça, savas cinayettir - M. K. Atatürk
0
Necrodome
ulke guvenligi yuzunden, bir cok ulke microsoft'a kar$i mirin kirin edip, Linux'a mi gecsek acaba diyince, boyle bir yola ba$vurdular herhalde.

yine de, kodlarin sizdirilmasini bekliyor yani insan..
0
anonim
http://www.cehennem.com/?gorev=goster&id=402
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.

Windows .NET Server RC1 Çıktı

FZ

Son düzenlediği .NET brifinginde, Microsoft, Windows .NET Server RC1 (Release Candidate 1) sürümünü duyurdu. 2.5 yıldır geliştirilen işletim sistemi böylece kullanıcılar tarafından resmen test edilmenin son aşamalarından birine geldi.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1