Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

0
FZ
Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.

İlgili Yazılar

Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

darkhunter

MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)

ASP+ ve C# neler getirecek?

FZ

Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.