Microsoft WIX kodlarını açtı!

0
huseyin
Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)
İlgili linkler:

Slashdot
Projenin Sourceforge Sitesi

Aslında şu sıralar tartışma lisanslama yönünde. Programın geliştiricisiyle yapılan röportajlarda patronlarının lisanslamaya karışmadıklarını, ekipten bu işi bilen insanlara danıştıklarında CPL 'i tavsiye ettiklerini söylüyor.

Görüşler

0
mentat
ms uzun zamandan beri bsd tarzı lisans olduğu sürece açık kodla dertleri olmadığını, ama gpl'in bulaşıcı (infectious) olduğunu söyleyip durmakta zaten. herşeyi kar/kazanç olarak gören bir mentalitenin suna buna, linux'a açık koda düşman olması ve tamamen reddetmesi zaten saçma olur. gpl işlerine gelmiyor, bsd ise zararsız, hatta kazançlı olabileceğinden (beleş emeği sömür şeklinde) gayet reklamını yapıyorlar sağda solda bsd'nin..

sonuc: yemezler..
0
SHiBuMi
Vay be, bi çırpıda çözüvermişsin olayı, kesin, net. Şu Kıbrıs meselesi ve Annan planı ile ilgili olayların perde arkasını da açıklarmısın biz ölümlülere ?
0
zahter
9000+ sayfayi okuyup belki siz bize aciklarsiniz.Bunlar hos ornekler degil.
Bill Gates GPL icin kanser,komunist diyor ve bsd icin ise karnindan konusuyorsa buna ne denir?Bill Gates in sinirlerine hakim olamadigini cogu kimse bilir.O yuzden burada biraz yumusatarak yazmakta fayda var.Amerikalilarin komunistten anladigi nedir?Uzaga gitmeye gerek yok.Bugun Turkiye de sokaktaki insana komunist derseniz ne anlar?
Bence bu lafi ideolojiyi/felsefeyi aciklamak icin degil hakaret icin kullanmistir.Bu durumda nereye kadar sabir ve hosgoru?
0
zahter
Bunlar isinma turlari:)
0
mustafak
Bundan üç hafta önce bir haber okudum. Bu haberin içeriği şöyle özetle: Microsoft, AB tarafından haksız rekabet yaptığı gerekcesi ile rekor derece bir para cezasına ve bunun yanı sırada yine ceza olarakda bazı kodlarını rakipleriyle paylaşması isteniyor. Karşıdan bakınca bu microsofta bi cezaymış gibi görünüyor. Aslında öylede ama Microsoft bu gibi cezaları kendi lehine cevirmesini iyi biliyor. Bir örnek: Microsoft bir dava sonucu yine büyük bir para cezasına captırılır. Microsoft Bu cezayı para olarak değilde yoksul ülkelere ve bilgisayla tanışamamamış bölgelere bedavadan bilgisayar kurma teklifinde bulunur. Kabul edilir. Çok masum bi teklif gibi görünüyor değilmi ? Linux bedava ve daha güvenli iken neden insanlar paralı ve her zaman daha sorunlu sistemlerle uğraşır ?
Bunun cevabını ben insanlar alışkanlıklarını kolay kolay terk edemiyo diye veriyorum.
0
zahter
Burada "sen parayi bize ver biz bilgisayarlari aliriz" diyecek birileri gerekiyor:)
0
conan
WTL de acilmis kod olarak. haberinis olsun :)
http://sourceforge.net/projects/wtl/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.