Microsoft WIX kodlarını açtı!

0
huseyin
Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)
İlgili linkler:

Slashdot
Projenin Sourceforge Sitesi

Aslında şu sıralar tartışma lisanslama yönünde. Programın geliştiricisiyle yapılan röportajlarda patronlarının lisanslamaya karışmadıklarını, ekipten bu işi bilen insanlara danıştıklarında CPL 'i tavsiye ettiklerini söylüyor.

Görüşler

0
mentat
ms uzun zamandan beri bsd tarzı lisans olduğu sürece açık kodla dertleri olmadığını, ama gpl'in bulaşıcı (infectious) olduğunu söyleyip durmakta zaten. herşeyi kar/kazanç olarak gören bir mentalitenin suna buna, linux'a açık koda düşman olması ve tamamen reddetmesi zaten saçma olur. gpl işlerine gelmiyor, bsd ise zararsız, hatta kazançlı olabileceğinden (beleş emeği sömür şeklinde) gayet reklamını yapıyorlar sağda solda bsd'nin..

sonuc: yemezler..
0
SHiBuMi
Vay be, bi çırpıda çözüvermişsin olayı, kesin, net. Şu Kıbrıs meselesi ve Annan planı ile ilgili olayların perde arkasını da açıklarmısın biz ölümlülere ?
0
zahter
9000+ sayfayi okuyup belki siz bize aciklarsiniz.Bunlar hos ornekler degil.
Bill Gates GPL icin kanser,komunist diyor ve bsd icin ise karnindan konusuyorsa buna ne denir?Bill Gates in sinirlerine hakim olamadigini cogu kimse bilir.O yuzden burada biraz yumusatarak yazmakta fayda var.Amerikalilarin komunistten anladigi nedir?Uzaga gitmeye gerek yok.Bugun Turkiye de sokaktaki insana komunist derseniz ne anlar?
Bence bu lafi ideolojiyi/felsefeyi aciklamak icin degil hakaret icin kullanmistir.Bu durumda nereye kadar sabir ve hosgoru?
0
zahter
Bunlar isinma turlari:)
0
mustafak
Bundan üç hafta önce bir haber okudum. Bu haberin içeriği şöyle özetle: Microsoft, AB tarafından haksız rekabet yaptığı gerekcesi ile rekor derece bir para cezasına ve bunun yanı sırada yine ceza olarakda bazı kodlarını rakipleriyle paylaşması isteniyor. Karşıdan bakınca bu microsofta bi cezaymış gibi görünüyor. Aslında öylede ama Microsoft bu gibi cezaları kendi lehine cevirmesini iyi biliyor. Bir örnek: Microsoft bir dava sonucu yine büyük bir para cezasına captırılır. Microsoft Bu cezayı para olarak değilde yoksul ülkelere ve bilgisayla tanışamamamış bölgelere bedavadan bilgisayar kurma teklifinde bulunur. Kabul edilir. Çok masum bi teklif gibi görünüyor değilmi ? Linux bedava ve daha güvenli iken neden insanlar paralı ve her zaman daha sorunlu sistemlerle uğraşır ?
Bunun cevabını ben insanlar alışkanlıklarını kolay kolay terk edemiyo diye veriyorum.
0
zahter
Burada "sen parayi bize ver biz bilgisayarlari aliriz" diyecek birileri gerekiyor:)
0
conan
WTL de acilmis kod olarak. haberinis olsun :)
http://sourceforge.net/projects/wtl/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Windows OneCare M$ sizi düşünüyor

yilmaz

M$ yeni güvenlik paketini Hazian ayı içerisinde satışa sürüyor. Bu paket içinde sisteminizi güncelleyen bir yazılım, bir adet antivirüs ve bir adette spyware engelleyen yazılım bulunuyor. Fakat bu yazılımı mevcut antivirüslerle aynı anda kullanamıyorsunuz. (sistem gereksinimleri)
Ürünün bedeli 50$ görünüyor şimdilik. İlerleyen günler neler getirecek bilinmez.
http://www.windowsonecare.com/