Microsoft WIX kodlarını açtı!

0
huseyin
Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)
İlgili linkler:

Slashdot
Projenin Sourceforge Sitesi

Aslında şu sıralar tartışma lisanslama yönünde. Programın geliştiricisiyle yapılan röportajlarda patronlarının lisanslamaya karışmadıklarını, ekipten bu işi bilen insanlara danıştıklarında CPL 'i tavsiye ettiklerini söylüyor.

Görüşler

0
mentat
ms uzun zamandan beri bsd tarzı lisans olduğu sürece açık kodla dertleri olmadığını, ama gpl'in bulaşıcı (infectious) olduğunu söyleyip durmakta zaten. herşeyi kar/kazanç olarak gören bir mentalitenin suna buna, linux'a açık koda düşman olması ve tamamen reddetmesi zaten saçma olur. gpl işlerine gelmiyor, bsd ise zararsız, hatta kazançlı olabileceğinden (beleş emeği sömür şeklinde) gayet reklamını yapıyorlar sağda solda bsd'nin..

sonuc: yemezler..
0
SHiBuMi
Vay be, bi çırpıda çözüvermişsin olayı, kesin, net. Şu Kıbrıs meselesi ve Annan planı ile ilgili olayların perde arkasını da açıklarmısın biz ölümlülere ?
0
zahter
9000+ sayfayi okuyup belki siz bize aciklarsiniz.Bunlar hos ornekler degil.
Bill Gates GPL icin kanser,komunist diyor ve bsd icin ise karnindan konusuyorsa buna ne denir?Bill Gates in sinirlerine hakim olamadigini cogu kimse bilir.O yuzden burada biraz yumusatarak yazmakta fayda var.Amerikalilarin komunistten anladigi nedir?Uzaga gitmeye gerek yok.Bugun Turkiye de sokaktaki insana komunist derseniz ne anlar?
Bence bu lafi ideolojiyi/felsefeyi aciklamak icin degil hakaret icin kullanmistir.Bu durumda nereye kadar sabir ve hosgoru?
0
zahter
Bunlar isinma turlari:)
0
mustafak
Bundan üç hafta önce bir haber okudum. Bu haberin içeriği şöyle özetle: Microsoft, AB tarafından haksız rekabet yaptığı gerekcesi ile rekor derece bir para cezasına ve bunun yanı sırada yine ceza olarakda bazı kodlarını rakipleriyle paylaşması isteniyor. Karşıdan bakınca bu microsofta bi cezaymış gibi görünüyor. Aslında öylede ama Microsoft bu gibi cezaları kendi lehine cevirmesini iyi biliyor. Bir örnek: Microsoft bir dava sonucu yine büyük bir para cezasına captırılır. Microsoft Bu cezayı para olarak değilde yoksul ülkelere ve bilgisayla tanışamamamış bölgelere bedavadan bilgisayar kurma teklifinde bulunur. Kabul edilir. Çok masum bi teklif gibi görünüyor değilmi ? Linux bedava ve daha güvenli iken neden insanlar paralı ve her zaman daha sorunlu sistemlerle uğraşır ?
Bunun cevabını ben insanlar alışkanlıklarını kolay kolay terk edemiyo diye veriyorum.
0
zahter
Burada "sen parayi bize ver biz bilgisayarlari aliriz" diyecek birileri gerekiyor:)
0
conan
WTL de acilmis kod olarak. haberinis olsun :)
http://sourceforge.net/projects/wtl/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

FZ

Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.