ASP+ ve C# neler getirecek?

0
FZ
Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.
Dinamik sayfa üretme konusunda Microsoft'un çözümü olan ASP (Active Server Pages) şu anda IIS kullanan web sunucularında en cok tercih edilen Internet programlama arabirimi teknolojisi. ASP+ ile pek çok programatik yapı sisteme daha entegre edilmis ve otomatize edilmiş durumda. Şu anda bildiğim kadarı ile ilgili DLL dosyaları download edilip kurularak ASP+ aktive edilebiliyor ancak konu ile ilgili yeterli dökümantasyon ve kitap çıkmadan tavsiye etmem ASP'den ASP+'ya geçmeyi.

C# (C Sharp ya da "si diyez" diye okuyabilirsiniz duruma göre) ise Microsoft'un Java'ya karsi geliştirdigi bir teknoloji gibi görünüyor. Alınan haberlere göre Visual Studio'nun son versiyonunda Visual J++ yerine C# bulunacakmis. İsminin çağrıştırdığı gibi bu dil C ile C++'in bir tür sentezi gibi. ASP+ sistemi ile epey iyi entegre edilmis bir dil olmakla birlikte (en azından birkaç örnek kod bana oldukça şık göründü) henüz resmen piyasaya çıkmadı ve Microsoft sitesinde ya da baska bir yerde doğru dökümantasyon yok. Gene de tek tük olsa da ABD'deki iş ilanlarında C# bilen eleman aranıyor seklinde yazılara rastlanabiliyor.

İlgili Yazılar

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.