ASP+ ve C# neler getirecek?

0
FZ
Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.
Dinamik sayfa üretme konusunda Microsoft'un çözümü olan ASP (Active Server Pages) şu anda IIS kullanan web sunucularında en cok tercih edilen Internet programlama arabirimi teknolojisi. ASP+ ile pek çok programatik yapı sisteme daha entegre edilmis ve otomatize edilmiş durumda. Şu anda bildiğim kadarı ile ilgili DLL dosyaları download edilip kurularak ASP+ aktive edilebiliyor ancak konu ile ilgili yeterli dökümantasyon ve kitap çıkmadan tavsiye etmem ASP'den ASP+'ya geçmeyi.

C# (C Sharp ya da "si diyez" diye okuyabilirsiniz duruma göre) ise Microsoft'un Java'ya karsi geliştirdigi bir teknoloji gibi görünüyor. Alınan haberlere göre Visual Studio'nun son versiyonunda Visual J++ yerine C# bulunacakmis. İsminin çağrıştırdığı gibi bu dil C ile C++'in bir tür sentezi gibi. ASP+ sistemi ile epey iyi entegre edilmis bir dil olmakla birlikte (en azından birkaç örnek kod bana oldukça şık göründü) henüz resmen piyasaya çıkmadı ve Microsoft sitesinde ya da baska bir yerde doğru dökümantasyon yok. Gene de tek tük olsa da ABD'deki iş ilanlarında C# bilen eleman aranıyor seklinde yazılara rastlanabiliyor.

İlgili Yazılar

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)