Vista için donanım gereksinimi

0
Soulblighter
Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.
Vista, artık daha fazla grafik odaklı. Bitmap resimlerden Vektörel grafiklere doğru bir geçiş var. İş yükü Merkezi İşlemci Biriminden (CPU), Grafik İşlemci Birimine (GPU) kayacak ve iyi bir ekran kartı gereksinimi olacak. 128 MB ekran kartı iyi olabilir, 256 MB bir ekran kartı sistem için daha iyi ve ideal olacaktır.

Bu grafik yeteneği daha fazla belleğe ihtiyaç duyacak. 1 GB bellek olması daha iyi, fakat 512 MB bellek de 32 bit işlemler için yeterli. Eğer 64 bit işlemler yapılacaksa bu değerin ikiye katlanması gerekiyor. DDR3 bellekler Vista'nın hızını ve gücünü gösterebilmesi için iyi bir seçim.

Çift çekirdekli işlemciler, Vista'dan faydalanacaklar. Vista multi-threading desteğini içinde barındırıyor.

Eğer Vista'dan verim alınmak isteniyorsa, SATA 2 disk kullanılması iyi olacaktır. Şu anki hemen hemen bütün SATA diskler, PATA'dan daha fazlasını sunmayan, PATA - SATA köprü mimarisini kullanır. Tek faydası daha küçük kablo sunması. SATA 2 diskler ise Native Command Queuing, eşzamansız tamamlama (İşletim Sistemi bir işlemi bitirmeden diğerine başlayabilir) ve daha iyi DMA desteği sunar. Bu özellikler, veri hızın 150 MB/s'den 300 MB/s'ye çıkarılmasından daha fazla performans sağlar.

Şu anki monitörlerin Yüksek Kaliteli DVD'lerdeki kopyalama korumasını desteklemediği açıklandı. *

Gerçekte, Vista'yı çift çekirdekli bir işlemci ile kullanacaksanız, 2 GB veya daha fazla belleğe, 256 MB veya daha fazla belleğe sahip bir ekran kartına ve şu an piyasada bulabileceğiniz en iyi diskten daha iyi bir diske ihtiyacınız var. Eğer yüksek kaliteli medya izlemek isterseniz, henüz piyasaya çıkmamış bir monitöre de gereksiniminiz var.


* Micros~1, Windows Vista ile gelen ve Çıkış İçeriği Koruması isimli teknolojiyi de duyurdu. Bu yazılım teknolojisi, donanım ile beraber çalışıyor ve kopyalama koruması donanım tarafından çözülüyor. Bunu çözebilen donanımlar ise şu anda Yüksek Kaliteli DVD oynatıcılar ve yeni çıkan TV'ler.

Eğer ilerde PC'nizde kopyalama korumalı yüksek kaliteli medyalar izleyecekseniz, buna uygun bir monitör edinmeniz gerekecek. Şu anda bu teknolojiye sahip monitörler çok az sayıda bulunuyor.

Haber Kaynak: DaniWeb 1, DaniWeb 2

Görüşler

0
desenturk
100$ -150$'lık işletim sistemi için binlerce dolar harcayıp yeni bilgisayar almam mı gerekecek. sağolun, ben almamayım .
0
goktan
hmmm, bu hesaba gore bi dahaki windows surumunu kullanmak icin simdiden para biriktirmeye baslayip, uzerini evi, arabayi ne varsa satarak tamamlamamiz gerekecek. :)
0
anonim
Zamanında(W95 cıkarken) bir karikatur vardı. Bir adam bilgisayarı pencereden dısarı atarken oglu soruyordu"Baba, niye bu isletim sistemine Windows demisler?". Baba da "Her yeni versiyonu cıktıgında eski bilgisayarını pencereden atmak zorunda oldugun icin" diyor du.

Bundan oz bir tanım var mı? Tuketim toplumu tuketmeye itmek, ellerinde islerine daha uzun yıllar yarayabilecek makineleri penceden dısarı atmaya zorlamak cok kolay.

1) Bir sirket kuruyorsunuz.
2) Isletim sistemi yazıyorsunuz, bunun kullanımı cok kolay oluyor. Cok iyi programlayıp programlamamıs olmanız cok da muhim degil.
3) Cesitli yontemlerle size rakip olacak/olabilecek sirketleri satın alıyorsunuz, onlerini tıkıyorsunuz.
4) Piyasadaki hakimiyeti sagladıktan sonra zaten program ureticilerinin sadece sizin isletim sisteminizde calısabilecek program yazmaya baslıyorlar.
5) Sonra istediginiz gibi at kosturup, zengin toplumları hedef alarak herseferinde daha kuvvetli sistemler gerektiren isletim sistemleri cıkartıyorsunuz.

Insanların alıskanlıkları okadar kotu degisiyor ki, yeni olusumunuz agzıyla kus tutsa isnanların bakısacısını degistiremiyorsunuz.
0
ae
Centrino 1.5 , 32 mb ati , 4200 rpm disk 768 ramli notbuga kurdum deneme amacli cok performansli olmasada rahat calisiyor.

Gorsellige cok fazla yer vermisler, bazi ekranlar ciddi guzel olmus ama bariz yenilik diyecegim birsey de henuz gormedim, belki dedikleri korumali dvd vsa olaylarina asina olmadigim icin de olabilir. Beta 2 ve rtm zamaninda herhalde birseyler eklerler herhalde.

Gerci MS deki elemanin dedigi makina herhalde 2 yil sonra Vista ciktiginda orta seviye olur diye dusunuyorum. En nihayetinde MS ve donanimcilar ortak bir sekilde insanlarin donanim ihtiyaclarini yukseltmeye devam ediyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html