Ah Microsoft Vah Microsoft...

0
elrond
Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)
Microsoft sözcüsü müşterilerinin güvenliği için servisi durdurduklarını açıklamış.

Açığı yakalayın Seattle`dan Marc Slemko adlı bir Open-Source software engineer arkadaş. (Bu da çok garip değil mi?) Mark abimiz "Keşfettiğim açık çok çok basit ve tedavisi kolay ancak, Passport gibi complex bir servise fix apply etmek biraz kasabilir" buyurmuş.

Exploit, uygulamalar arası mevcut bir "cross-scripting vulnerabilities " (Türkçesini yazabilecek varsa beri gelsin ;-)' i kullanıyor. Web Servisi (Mesela Ebay) ve Mail Servisi (Hotmail) birbirleri arasında data trasfer ederken pek özenli davranmıyormuş meğer.

Kullanıcı Hotmail`e Sign-In olduktan 15 dakika sonra diğer Passport servislerine de (Wallet, Passport, My MSN, MSDN vs..) cookieler ile otamatik sign-in oluyor. Saldırı yapacak arkadaş bu 15 dakika içinde bu cookie`den faydalanabiliyor. Marc abiye olayı anlaması için 30 dakikalık bir brainstorm yetmiş ;-)

Microsoft .Net ürün müdürü Adam Sohn "Herhangi bir kullancımızın kişisel datalarının ele geçtiğine dair bir delil yok" demiş. Aynen sigara üreticilerin bir zamanlar "Sigaranın ölüme yol açtığına dair kesin delil yok" demeleri gibi değil mi...

Sevgiyle kalın.

Şuraya bakın isterseniz.

İlgili Yazılar

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

Ben Robot, Sen Microsoft

FZ

Robotics Studio, robotik ile uğraşan yazılımcıların VB.NET, C#, JScript, IronPython gibi dillerle değişik robot platformlarına yönelik kod geliştirmelerini sağlıyor.

Adı geçen yazılım süiti aynı zamanda bir simülatör de içeriyor ve gerçek dünyayı hassas olarak modelleyebilmek için de Ageia'nın PhysX motoru Microsoft tarafından lisanslanmış durumda. Şu anda Beta sürümünde olan yazılım geliştirme sistemi "Community Technology Preview" olarak indirilip denenebilir halde.

Kaynaklar: MS PressPass, ArsTechnica.

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly