Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

0
Phaedrus
Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...

Görüşler

0
barisozyurt
Uzun zamandır Microsoft ürünleri güvenlik uyarıları serisini sit-com seyreder gibi seyrediyorum. Senaryoya benim de katkım olsun. Uzmanlar Microsoft un çıkardığı yamanın uygulanmaması konusunda sistem yöneticilerini uyarıyormuş :

http://www.vnunet.com/News/1140296
0
anonim
gercekten komplo varmı diye dusunuyorum acayip seyler oluyor bu microsoft cevresinde bakın belkide patch içinde bir nevi dinleme aracı olamazmı :)
uzmanlar bence haklı ama bu sanki bırakın windowsu linux kullanın ne olup bittiğini gorunn gibi sozlere benziyor:)


SAMETC
0
anonim
İlginc bir sekilde, bu acigin Windows'un PTRACE gorevini goren kodlarinda oldugunu biliyormuydunuz ?

Gecenlerde benzer bir acik, Linux kernelde yasanmisti. Su anda da ayni sekilde, debugging islevlerinde kernelden verileri evnet viewer'e aktaran sistemde benzer bir acikta Windows uzerinde var. Bu yama mevzusu buna yonelik.

Acaba, MS bu kodu alip Linux'tan mi arakladi dersiniz ? Dilin kemigi yok vallaaa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Mezarına tüküreceğim! Boris Vian değil, ESR

sundance

Düşünün, Micros~1'da çalışıyorsunuz, sağlam mühendislerden oluşma bir ekip kurmanız lazım, sağa sola soruyorsunuz, birileri size Eric Raymond diye bir isim ve e-mail adresi veriyor. O kadar lamesiniz ki Google'da bir arama bile yapmadan zata e-posta ile "gel seni işe alalım" diyorsunuz.

Sonuçta da içinde "bir gün Micros~1'un mezarına i****ceğim umarım sana sıçramaz" yazan bir cevap alıyorsunuz :)

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp