Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

0
sundance
Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))
Tamam, ASP modeli güzel olabilir, insanların yazılıma değil, oradan aldıkları hizmete para ödemeleri, bu sistemlerin installasyonu ile vs. ile uğraşmamaları iyi olabilir. Ama sanırım kastedilen böyle bir şey değildi.

Hani belki bir şekilde bu fikir de haklı çıkartılabilir, ama en azından Windows gibi delik teşik, bir gün aralıksız dosya indirdikten sonra bir şekilde resetlenmesi gereken bir işletim sistemi altında böyle bir şey kabul edilemez.

Düşünsenize şimdiye kadar kaç defa Windows kurduğunuzu. Mevcut sistem bozulduğunda üstüne bir daha kurmak en çok kullanılan tamir yöntemlerinden biri. Fakat bundan sonra böyle bir şey yapmak için belki de yalvar yakar Microsoft help deskini böyle bir problemimiz olduğuna inandırmamız gerekecek.

Tabi işletim sisteminin hataları sonucunda tekrar tekrar alınması gereken yazılım lisansları da Microsoft`un kasasına gidecek.

Bu konuda çok güzel bir söz vardır;

`If freedom is outlawed, then only outlaws will have freedom.`

`Eğer özgürlük kanun dışı ilan edilirse, sadece kanun dışı olanlar gerçekten özgür olabilir`

Power to the people

Power to the Linux

İlgili Yazılar

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)