Rahibin Sırrı

0
anonim
Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?
Shiftdelete.net sitesinin burada yayınlanan haberine göre MSN Messengerde ileti olarak rahip kelimesi yazılırsa bu ileti karşı tarafa ulaşmıyor.

Rahip kelimesinin sırrı Ekşisözlük camiasında da bayağı entry girilmesine sebep olmuş.

Shiftdelete.net de ve ekşi sözlükte yer alan bazı yasaklı kelime listelerinde bazı virüslerin kullandığı dosya isimleri engelli olarak görünmesine rağmen, rahip kelimesinin niçin sansürlendiği hala muamma konusu..

Acaba bu olayın sonu nereye dayanır sizce?

Görüşler

0
Chaosopher
Pidgin kullaninca boyle bir filtreleme olmuyor. Kelimeler
client tarafinda filtreleniyor demek ki.
0
yilmaz
oluyor.
0
acemi_
Yazışanlardan birisi MSN kullanmıyorsa, olmuyor. MSN protokolunu destekleyen diğer özgür yazılımlarda da sorun yok.
0
bio

Seneler once Yahoo mail'de de benzer bir filtreleme yapilmisti. XSS saldirilarina karsi alinan onlem, iyi dusunulmedigi icin komik bir sonuca yol acmisti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medireview

0
sundance
Bu rahip olayını naklettiğim bir arkadaşımız, sıvadı kolları ve konunun özüne indi.

DetaylarıKirpi'nin Yeri'nde okuyabilirsiniz.
0
anonim
Microsoft Türkiye tüm kullanıcılarına en iyi hizmeti sunabilmek ve en mükemmel deneyimi yaşatabilmek için çalışmaktadır. Windows Live Messenger bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanıcılarımıza sunduğumuz çevrimiçi bir hizmetimizdir. Tüm hizmetlerimizi olduğu gibi Windows Live Messenger hizmetini de gelen yorum ve değerlendirmeler ışığında sürekli gözden geçiriyor ve daha mükemmel hale getirmek için çalışıyoruz. Bu bakımdan "rahip" sözcüğü ile ilgili olarak yöneltilen sorular bizim konuyu bir kez daha gözden geçirmemiz için bir fırsat oluşturdu. Bu doğrultuda bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.
Ne yazık ki bugün çeşitli tehditlere sahne olabilen İnternet ortamında, virüs veya "phishing" tarzı dolandırıcılıklarla bağlantılı olan ya da bilgisayarlara zarar verebilecek güvenlik riski taşıyan belirli sözcüklerin, URL ve dosya tiplerinin kullanımını engellemek durumunda kalabiliyoruz. Bu nedenle Windows Live Messenger bazı dosya tiplerinin paylaşılmasına veya iletişimde bulunulan kişilere aktarılmasına engel olmaktadır.

"Rahip" veya "summer2008" gibi yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler güvenlik riski taşıdıkları zaman iletişimde güçlükler doğabilmektedir. Bununla birlikte, Windows Live Messenger kullanıcılarını korumanın en iyi yolunun bu sözcükleri engellemek olduğuna inanmaktayız.

Bu durumun yarattığı rahatsızlık bizi de üzmektedir. Ancak bu sözcük listesini sürekli güncellediğimizi, potansiyel tehdit taşıyan yeni sözcükleri eklerken, güvenlik riski oluşturmadığını düşündüğümüz bazı eski sözcükleri de listeden çıkarttığımızı bilmenizi isteriz.

Bu kapsamda, Türkiye'deki uygulamada bahsi geçen sözcükleri tekrar değerlendireceğiz ve kullanıcılarımızın güvenlikleri için uygun olduğuna karar verdiğimiz takdirde bunları yeniden Windows Live Messenger'da kullanılabilir hale getireceğiz.

Windows Live Messenger'a gösterdiğiniz ilgi nedeniyle teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye

Kaynak : Shiftdelete Net
http://shiftdelete.net/site/content/view/3065/1/
0
FZ
Bazı büyükbaş hayvanların durması için kullanılan bir ünlem vardır güzel dilimizde. Uzunca süredir argoda da yerini almıştır. Bu ünlemi yakıştırıyorum ben yukarıdaki MS açıklamasına.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.

HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

FZ

Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!