Rahibin Sırrı

0
anonim
Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?
Shiftdelete.net sitesinin burada yayınlanan haberine göre MSN Messengerde ileti olarak rahip kelimesi yazılırsa bu ileti karşı tarafa ulaşmıyor.

Rahip kelimesinin sırrı Ekşisözlük camiasında da bayağı entry girilmesine sebep olmuş.

Shiftdelete.net de ve ekşi sözlükte yer alan bazı yasaklı kelime listelerinde bazı virüslerin kullandığı dosya isimleri engelli olarak görünmesine rağmen, rahip kelimesinin niçin sansürlendiği hala muamma konusu..

Acaba bu olayın sonu nereye dayanır sizce?

Görüşler

0
Chaosopher
Pidgin kullaninca boyle bir filtreleme olmuyor. Kelimeler
client tarafinda filtreleniyor demek ki.
0
yilmaz
oluyor.
0
acemi_
Yazışanlardan birisi MSN kullanmıyorsa, olmuyor. MSN protokolunu destekleyen diğer özgür yazılımlarda da sorun yok.
0
bio

Seneler once Yahoo mail'de de benzer bir filtreleme yapilmisti. XSS saldirilarina karsi alinan onlem, iyi dusunulmedigi icin komik bir sonuca yol acmisti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medireview

0
sundance
Bu rahip olayını naklettiğim bir arkadaşımız, sıvadı kolları ve konunun özüne indi.

DetaylarıKirpi'nin Yeri'nde okuyabilirsiniz.
0
anonim
Microsoft Türkiye tüm kullanıcılarına en iyi hizmeti sunabilmek ve en mükemmel deneyimi yaşatabilmek için çalışmaktadır. Windows Live Messenger bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanıcılarımıza sunduğumuz çevrimiçi bir hizmetimizdir. Tüm hizmetlerimizi olduğu gibi Windows Live Messenger hizmetini de gelen yorum ve değerlendirmeler ışığında sürekli gözden geçiriyor ve daha mükemmel hale getirmek için çalışıyoruz. Bu bakımdan "rahip" sözcüğü ile ilgili olarak yöneltilen sorular bizim konuyu bir kez daha gözden geçirmemiz için bir fırsat oluşturdu. Bu doğrultuda bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.
Ne yazık ki bugün çeşitli tehditlere sahne olabilen İnternet ortamında, virüs veya "phishing" tarzı dolandırıcılıklarla bağlantılı olan ya da bilgisayarlara zarar verebilecek güvenlik riski taşıyan belirli sözcüklerin, URL ve dosya tiplerinin kullanımını engellemek durumunda kalabiliyoruz. Bu nedenle Windows Live Messenger bazı dosya tiplerinin paylaşılmasına veya iletişimde bulunulan kişilere aktarılmasına engel olmaktadır.

"Rahip" veya "summer2008" gibi yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler güvenlik riski taşıdıkları zaman iletişimde güçlükler doğabilmektedir. Bununla birlikte, Windows Live Messenger kullanıcılarını korumanın en iyi yolunun bu sözcükleri engellemek olduğuna inanmaktayız.

Bu durumun yarattığı rahatsızlık bizi de üzmektedir. Ancak bu sözcük listesini sürekli güncellediğimizi, potansiyel tehdit taşıyan yeni sözcükleri eklerken, güvenlik riski oluşturmadığını düşündüğümüz bazı eski sözcükleri de listeden çıkarttığımızı bilmenizi isteriz.

Bu kapsamda, Türkiye'deki uygulamada bahsi geçen sözcükleri tekrar değerlendireceğiz ve kullanıcılarımızın güvenlikleri için uygun olduğuna karar verdiğimiz takdirde bunları yeniden Windows Live Messenger'da kullanılabilir hale getireceğiz.

Windows Live Messenger'a gösterdiğiniz ilgi nedeniyle teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye

Kaynak : Shiftdelete Net
http://shiftdelete.net/site/content/view/3065/1/
0
FZ
Bazı büyükbaş hayvanların durması için kullanılan bir ünlem vardır güzel dilimizde. Uzunca süredir argoda da yerini almıştır. Bu ünlemi yakıştırıyorum ben yukarıdaki MS açıklamasına.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft usülü Intellectual Property

Soulblighter

İki logo arasındaki 10 farkı bulun :)

Logo 1: http://www.imagine-msn.com/Spaces
Logo 2: http://www.ubuntulinux.org

Lindows'a ve daha nicelerine ismimi çağrıştırıyor diye davalar açan, ama aslında yaptığı bir çok şeyi aslında yapmayıp başkalarından araklayan Microsoft'un son hırsızlığı...

Buyrun buradan yakın!

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)