Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

0
anonim
Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Görüşler

0
conan
Uzun suredir ilk defa haber yolladik onda da anonim cikti haberimiz :( FM framework'u beni unutmus :))
0
FZ
Geçenlerde büyük bir bilgisayar ağından sorumlu sistem yöneticisi ile Windows 2003, ASP.NET geyiği yapıyorduk, diyalog aynen şöyle gelişti:

-Ne dersin hocam, Win2003, ASP.NET'e falan geçelim mi? Artı SQL Server 2000 falan?
-Ya hocam olur mu hiç öyle şey yahu! SQL Server 2000 tamam da Win2003 ve ASP.NET´e hiç bulaşmayalım!
-Niye ki?
-Yahu biz daha buradaki bazı sistemleri yeni yeni Windows 2000'e geçiriyoruz, asıl e-posta sunucularını Exchange 2000'e geçirmeyi henüz düşünmüyoruz falan. Hele bir ASP.NET, Win2003 bir patlasın milletin elinde, bir görelim eksiği gediği nedir, iyice bir yamansın, 1.5-2 yıl sonra geçeriz, risk almaya ne gerek var.

Adamın bir bildiği varmış demek ki ;-)
0
cayfer
Bu sorunun çözümü www.mandrake.com da var.
0
Teorisyen
Bana göre, Microsoft'un yaptığı en büyük hata, Herşeyi bir arada tasarlamaktır ! Bir işletim sistemi tasarlanıyor ama bu işletim sistemi ile hem yazı yazabilir, hem internete bağlanabilir, hem video izleyebilir hem de sunucu görevi görebilir hale getiriliyor! İşletim sistemi ile diğer programların yaptığı görevler arasında kesinlikle olması gereken kırmızı çizgili sınır ortadan kaldırılıyor...

(Bu arada donanıma ait kırmızı çizgisi olan tek programı Java Programlama dili olarak biliyorum... Yani internet üzerinde oynadığım okey oyunu, harddiskimdeki bir belgesi silemez diye biliyorum !)

İşletim sistemi meydana çıkıyor, sonra bunu bir Web Browseri olan ve sadece görevi İnternete bağlanıp buradan alınan bilgiyi kullanıcısına göstermek olan Internet Exploler ile entegre ediliyor.

Bu web browseri öyle bir program ki hem internete bağlanabiliyor, hem de harddiskim üzerinde işlemler yapabiliyor! Normalde Dosya gezgininde yapılması gereken işlemleri bile (bir klasöre çift tıklandığında pencere açılması, bu pencereler üzerinde çeşitli işlemler yapılması.. kesme, kopyalama, taşıma v.b.) aslında bir Web Browseri olan programla yapıyorsunuz... Ama bu programda olan bir hatalar [www.olympos.org] nedeniyle bilgisayarın üzerinde kötü kod çalıştırmak bile mümkün oluyor . Bu da başka bir örnek... [www.olympos.org]

Bu arada işletim sistemi üzerine entegre edilmiş Web Browseri üzerine yine entegre edilmiş Ofis paketleri bile bir açığa neden oluyor. Yani kendisi işletim sistemine entegre edilmiş olan web browseri üzerine, bu sefer web ile hiç alakası olmaması gereken Ofis programları entegre edilince şöyle [www.olympos.org] bir açık daha ortaya çıkıyor.

Hatta bu Ofis programları içerisine (Özellikle Outlook) ve İşletim Sistemine hangi amaçla eklendiğini bir türlü anlayamadığım ve bunu kullanan bir Türk kişi dahi görmediğim VisualBasic'in ufak kardeşi Makro dili ile, "Al Kardeşim Şu Benim Bilgisayarı Bir Hallet" bile diyebiliyoruz... Daha fazlasını isteyen bu linke tıklayabilir. [www.olympos.org]

Bana göre İşletim Sistemi ile diğer programlar arasında kesin sınırlar çizilirse biz bilgisayar kullanıcıları çok çok huzurlu olacağız !

Benim burada dile getirmek istediğim şey, her programın sadece ve sadece kendi işini yapması gerektiğidir. O zaman işletim sistemi üzerine işletim sistemi ile ilgili olmayan hiç bir ekleme yapılmadığı için işletim sisteminde meydana gelecek bir tıkanıklık diğer programların çalışmalarını engellemeyeceği gibi diğer programlarda meydana gelen tıkanıklık da işletim sisteminin çalışmasını engellemeyecektir ! Yani işletim sisteminin görevi hem donanımlararası hem de donanım ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlamaktır, hem dosya üzerinde gezinip hemde Web'e bağlanmak değil... Dosya üzerinde gezintimi Dosya yöneticisi yaparım (aslında bunu İşletim Sisteminin ana dosya yöneticisi olan Explorer.exe yapıyor.. Bu güne kadar bu Explorer.Exe ile ilgili bir açık haberi veya hack haberi duymadım henüz...) ama internete girmek için Web browserimi açarım... Üst gezinti çubuğundaki C: yazısını www yaparak değil !

En azında biz evimizde güzel güzel film izlerken bilgisayarımızn kontrolünü başkalarına kaptırmayabiliriz ! [www.olympos.org]

Veya belgemize bir Clipart eklediğimizde RAM'imizin bittiğini görmeyebiliriz. [support.microsoft.com]

Yoksa bu teorilerim yanlış mı?
----------------------------------------
Burada yazdıklarım eleştiri değil, bir kişisel fikirdir !
0
skoylu
Bu sizin istediginiz sey Linux, daha genel olarak UNIX olarak bilinir. Demekki size gereken bir Linux CD'si edinmek..

0
muhasebeci
Bence bu tür şeyleri burada veya başka bir yerde söylememek lazım. Bu adamlar senin benim fikrimi alarak kendileri için kullanıp senin söylediklerinle ürünlerini daha iyi hale getirebilirler. Boşver. Boşuna uğraşmasın adamlar nasıl olsa kolay kolay düzeltemeyecekler bunları. Onlara öneride bulunmak istersen şunu yapmalarını söyle, KAYNAK KODUNU AÇIN, SİZ BECEREMEDİNİZ, BIRAKIN BARİ BİZ DÜZELTELİM ŞU SİSTEMİ. Onlara öneride bulunmakla bilmemneyle bu iş olmaz. Bu işi halletse halletse Open Source halleder. Eminim ki ms şirketleri ve hayranları grubu gelecek 2 - 3 yıl içerisinde ciddi bir çöküşe geçeklerdir. Kaynak kodunu açmaları dileğiyle. Ha bide kaynak kodunu açtıkları zaman inan bana windows için olan virüs sayısı 50 - 60.000 lerden 300 - 400.000 lere çıkacaktır. Ve bunlara çok kısa sürede yama bilmemne çıkartılması gerekecek. Ne dersiniz M$ bundan korktuğu için kaynak kodunu açmıyor olabilir mi ??
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı

mysterious

Geçenlerde bi arkadaşım bana başına gelen bi olayı anlattı.msn messenger kullanırken kendisine M$ Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına katılmak istermisiniz? ' diye bir soru sorulduğunu söyledi. Ben de bunu daha yakından incelemek ve FM'ye bir haber olarak gönderebilmek için araştırmaya başladım.
M$ (Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı, MSN Messenger'ın kalitesini, güvenilirliğini ve performansını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Bunu, ürünün sonraki sürümünün tasarımına yardımcı olma ve hizmetimizi geliştirmemize yardım etme şansı olarak görebilirsiniz. ). Ayrıyeten toplanan verilerin güvenirliği hakkındada tam bir garantide vermiyor!
Bu konuyla alakalı linkler aşağıda FM okurlarını ile paylaşmak ve yorumlarını almak istedim..
Sevgi ve saygılarımla...
microsoft.com/products/ceip/turkey/default.htm
messenger.microsoft.com/TR/support/sqm.asp

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.