Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

0
anonim
Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Görüşler

0
conan
Uzun suredir ilk defa haber yolladik onda da anonim cikti haberimiz :( FM framework'u beni unutmus :))
0
FZ
Geçenlerde büyük bir bilgisayar ağından sorumlu sistem yöneticisi ile Windows 2003, ASP.NET geyiği yapıyorduk, diyalog aynen şöyle gelişti:

-Ne dersin hocam, Win2003, ASP.NET'e falan geçelim mi? Artı SQL Server 2000 falan?
-Ya hocam olur mu hiç öyle şey yahu! SQL Server 2000 tamam da Win2003 ve ASP.NET´e hiç bulaşmayalım!
-Niye ki?
-Yahu biz daha buradaki bazı sistemleri yeni yeni Windows 2000'e geçiriyoruz, asıl e-posta sunucularını Exchange 2000'e geçirmeyi henüz düşünmüyoruz falan. Hele bir ASP.NET, Win2003 bir patlasın milletin elinde, bir görelim eksiği gediği nedir, iyice bir yamansın, 1.5-2 yıl sonra geçeriz, risk almaya ne gerek var.

Adamın bir bildiği varmış demek ki ;-)
0
cayfer
Bu sorunun çözümü www.mandrake.com da var.
0
Teorisyen
Bana göre, Microsoft'un yaptığı en büyük hata, Herşeyi bir arada tasarlamaktır ! Bir işletim sistemi tasarlanıyor ama bu işletim sistemi ile hem yazı yazabilir, hem internete bağlanabilir, hem video izleyebilir hem de sunucu görevi görebilir hale getiriliyor! İşletim sistemi ile diğer programların yaptığı görevler arasında kesinlikle olması gereken kırmızı çizgili sınır ortadan kaldırılıyor...

(Bu arada donanıma ait kırmızı çizgisi olan tek programı Java Programlama dili olarak biliyorum... Yani internet üzerinde oynadığım okey oyunu, harddiskimdeki bir belgesi silemez diye biliyorum !)

İşletim sistemi meydana çıkıyor, sonra bunu bir Web Browseri olan ve sadece görevi İnternete bağlanıp buradan alınan bilgiyi kullanıcısına göstermek olan Internet Exploler ile entegre ediliyor.

Bu web browseri öyle bir program ki hem internete bağlanabiliyor, hem de harddiskim üzerinde işlemler yapabiliyor! Normalde Dosya gezgininde yapılması gereken işlemleri bile (bir klasöre çift tıklandığında pencere açılması, bu pencereler üzerinde çeşitli işlemler yapılması.. kesme, kopyalama, taşıma v.b.) aslında bir Web Browseri olan programla yapıyorsunuz... Ama bu programda olan bir hatalar [www.olympos.org] nedeniyle bilgisayarın üzerinde kötü kod çalıştırmak bile mümkün oluyor . Bu da başka bir örnek... [www.olympos.org]

Bu arada işletim sistemi üzerine entegre edilmiş Web Browseri üzerine yine entegre edilmiş Ofis paketleri bile bir açığa neden oluyor. Yani kendisi işletim sistemine entegre edilmiş olan web browseri üzerine, bu sefer web ile hiç alakası olmaması gereken Ofis programları entegre edilince şöyle [www.olympos.org] bir açık daha ortaya çıkıyor.

Hatta bu Ofis programları içerisine (Özellikle Outlook) ve İşletim Sistemine hangi amaçla eklendiğini bir türlü anlayamadığım ve bunu kullanan bir Türk kişi dahi görmediğim VisualBasic'in ufak kardeşi Makro dili ile, "Al Kardeşim Şu Benim Bilgisayarı Bir Hallet" bile diyebiliyoruz... Daha fazlasını isteyen bu linke tıklayabilir. [www.olympos.org]

Bana göre İşletim Sistemi ile diğer programlar arasında kesin sınırlar çizilirse biz bilgisayar kullanıcıları çok çok huzurlu olacağız !

Benim burada dile getirmek istediğim şey, her programın sadece ve sadece kendi işini yapması gerektiğidir. O zaman işletim sistemi üzerine işletim sistemi ile ilgili olmayan hiç bir ekleme yapılmadığı için işletim sisteminde meydana gelecek bir tıkanıklık diğer programların çalışmalarını engellemeyeceği gibi diğer programlarda meydana gelen tıkanıklık da işletim sisteminin çalışmasını engellemeyecektir ! Yani işletim sisteminin görevi hem donanımlararası hem de donanım ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlamaktır, hem dosya üzerinde gezinip hemde Web'e bağlanmak değil... Dosya üzerinde gezintimi Dosya yöneticisi yaparım (aslında bunu İşletim Sisteminin ana dosya yöneticisi olan Explorer.exe yapıyor.. Bu güne kadar bu Explorer.Exe ile ilgili bir açık haberi veya hack haberi duymadım henüz...) ama internete girmek için Web browserimi açarım... Üst gezinti çubuğundaki C: yazısını www yaparak değil !

En azında biz evimizde güzel güzel film izlerken bilgisayarımızn kontrolünü başkalarına kaptırmayabiliriz ! [www.olympos.org]

Veya belgemize bir Clipart eklediğimizde RAM'imizin bittiğini görmeyebiliriz. [support.microsoft.com]

Yoksa bu teorilerim yanlış mı?
----------------------------------------
Burada yazdıklarım eleştiri değil, bir kişisel fikirdir !
0
skoylu
Bu sizin istediginiz sey Linux, daha genel olarak UNIX olarak bilinir. Demekki size gereken bir Linux CD'si edinmek..

0
muhasebeci
Bence bu tür şeyleri burada veya başka bir yerde söylememek lazım. Bu adamlar senin benim fikrimi alarak kendileri için kullanıp senin söylediklerinle ürünlerini daha iyi hale getirebilirler. Boşver. Boşuna uğraşmasın adamlar nasıl olsa kolay kolay düzeltemeyecekler bunları. Onlara öneride bulunmak istersen şunu yapmalarını söyle, KAYNAK KODUNU AÇIN, SİZ BECEREMEDİNİZ, BIRAKIN BARİ BİZ DÜZELTELİM ŞU SİSTEMİ. Onlara öneride bulunmakla bilmemneyle bu iş olmaz. Bu işi halletse halletse Open Source halleder. Eminim ki ms şirketleri ve hayranları grubu gelecek 2 - 3 yıl içerisinde ciddi bir çöküşe geçeklerdir. Kaynak kodunu açmaları dileğiyle. Ha bide kaynak kodunu açtıkları zaman inan bana windows için olan virüs sayısı 50 - 60.000 lerden 300 - 400.000 lere çıkacaktır. Ve bunlara çok kısa sürede yama bilmemne çıkartılması gerekecek. Ne dersiniz M$ bundan korktuğu için kaynak kodunu açmıyor olabilir mi ??
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?

Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

FZ

Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439