Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

0
anonim
Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Görüşler

0
conan
Uzun suredir ilk defa haber yolladik onda da anonim cikti haberimiz :( FM framework'u beni unutmus :))
0
FZ
Geçenlerde büyük bir bilgisayar ağından sorumlu sistem yöneticisi ile Windows 2003, ASP.NET geyiği yapıyorduk, diyalog aynen şöyle gelişti:

-Ne dersin hocam, Win2003, ASP.NET'e falan geçelim mi? Artı SQL Server 2000 falan?
-Ya hocam olur mu hiç öyle şey yahu! SQL Server 2000 tamam da Win2003 ve ASP.NET´e hiç bulaşmayalım!
-Niye ki?
-Yahu biz daha buradaki bazı sistemleri yeni yeni Windows 2000'e geçiriyoruz, asıl e-posta sunucularını Exchange 2000'e geçirmeyi henüz düşünmüyoruz falan. Hele bir ASP.NET, Win2003 bir patlasın milletin elinde, bir görelim eksiği gediği nedir, iyice bir yamansın, 1.5-2 yıl sonra geçeriz, risk almaya ne gerek var.

Adamın bir bildiği varmış demek ki ;-)
0
cayfer
Bu sorunun çözümü www.mandrake.com da var.
0
Teorisyen
Bana göre, Microsoft'un yaptığı en büyük hata, Herşeyi bir arada tasarlamaktır ! Bir işletim sistemi tasarlanıyor ama bu işletim sistemi ile hem yazı yazabilir, hem internete bağlanabilir, hem video izleyebilir hem de sunucu görevi görebilir hale getiriliyor! İşletim sistemi ile diğer programların yaptığı görevler arasında kesinlikle olması gereken kırmızı çizgili sınır ortadan kaldırılıyor...

(Bu arada donanıma ait kırmızı çizgisi olan tek programı Java Programlama dili olarak biliyorum... Yani internet üzerinde oynadığım okey oyunu, harddiskimdeki bir belgesi silemez diye biliyorum !)

İşletim sistemi meydana çıkıyor, sonra bunu bir Web Browseri olan ve sadece görevi İnternete bağlanıp buradan alınan bilgiyi kullanıcısına göstermek olan Internet Exploler ile entegre ediliyor.

Bu web browseri öyle bir program ki hem internete bağlanabiliyor, hem de harddiskim üzerinde işlemler yapabiliyor! Normalde Dosya gezgininde yapılması gereken işlemleri bile (bir klasöre çift tıklandığında pencere açılması, bu pencereler üzerinde çeşitli işlemler yapılması.. kesme, kopyalama, taşıma v.b.) aslında bir Web Browseri olan programla yapıyorsunuz... Ama bu programda olan bir hatalar [www.olympos.org] nedeniyle bilgisayarın üzerinde kötü kod çalıştırmak bile mümkün oluyor . Bu da başka bir örnek... [www.olympos.org]

Bu arada işletim sistemi üzerine entegre edilmiş Web Browseri üzerine yine entegre edilmiş Ofis paketleri bile bir açığa neden oluyor. Yani kendisi işletim sistemine entegre edilmiş olan web browseri üzerine, bu sefer web ile hiç alakası olmaması gereken Ofis programları entegre edilince şöyle [www.olympos.org] bir açık daha ortaya çıkıyor.

Hatta bu Ofis programları içerisine (Özellikle Outlook) ve İşletim Sistemine hangi amaçla eklendiğini bir türlü anlayamadığım ve bunu kullanan bir Türk kişi dahi görmediğim VisualBasic'in ufak kardeşi Makro dili ile, "Al Kardeşim Şu Benim Bilgisayarı Bir Hallet" bile diyebiliyoruz... Daha fazlasını isteyen bu linke tıklayabilir. [www.olympos.org]

Bana göre İşletim Sistemi ile diğer programlar arasında kesin sınırlar çizilirse biz bilgisayar kullanıcıları çok çok huzurlu olacağız !

Benim burada dile getirmek istediğim şey, her programın sadece ve sadece kendi işini yapması gerektiğidir. O zaman işletim sistemi üzerine işletim sistemi ile ilgili olmayan hiç bir ekleme yapılmadığı için işletim sisteminde meydana gelecek bir tıkanıklık diğer programların çalışmalarını engellemeyeceği gibi diğer programlarda meydana gelen tıkanıklık da işletim sisteminin çalışmasını engellemeyecektir ! Yani işletim sisteminin görevi hem donanımlararası hem de donanım ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlamaktır, hem dosya üzerinde gezinip hemde Web'e bağlanmak değil... Dosya üzerinde gezintimi Dosya yöneticisi yaparım (aslında bunu İşletim Sisteminin ana dosya yöneticisi olan Explorer.exe yapıyor.. Bu güne kadar bu Explorer.Exe ile ilgili bir açık haberi veya hack haberi duymadım henüz...) ama internete girmek için Web browserimi açarım... Üst gezinti çubuğundaki C: yazısını www yaparak değil !

En azında biz evimizde güzel güzel film izlerken bilgisayarımızn kontrolünü başkalarına kaptırmayabiliriz ! [www.olympos.org]

Veya belgemize bir Clipart eklediğimizde RAM'imizin bittiğini görmeyebiliriz. [support.microsoft.com]

Yoksa bu teorilerim yanlış mı?
----------------------------------------
Burada yazdıklarım eleştiri değil, bir kişisel fikirdir !
0
skoylu
Bu sizin istediginiz sey Linux, daha genel olarak UNIX olarak bilinir. Demekki size gereken bir Linux CD'si edinmek..

0
muhasebeci
Bence bu tür şeyleri burada veya başka bir yerde söylememek lazım. Bu adamlar senin benim fikrimi alarak kendileri için kullanıp senin söylediklerinle ürünlerini daha iyi hale getirebilirler. Boşver. Boşuna uğraşmasın adamlar nasıl olsa kolay kolay düzeltemeyecekler bunları. Onlara öneride bulunmak istersen şunu yapmalarını söyle, KAYNAK KODUNU AÇIN, SİZ BECEREMEDİNİZ, BIRAKIN BARİ BİZ DÜZELTELİM ŞU SİSTEMİ. Onlara öneride bulunmakla bilmemneyle bu iş olmaz. Bu işi halletse halletse Open Source halleder. Eminim ki ms şirketleri ve hayranları grubu gelecek 2 - 3 yıl içerisinde ciddi bir çöküşe geçeklerdir. Kaynak kodunu açmaları dileğiyle. Ha bide kaynak kodunu açtıkları zaman inan bana windows için olan virüs sayısı 50 - 60.000 lerden 300 - 400.000 lere çıkacaktır. Ve bunlara çok kısa sürede yama bilmemne çıkartılması gerekecek. Ne dersiniz M$ bundan korktuğu için kaynak kodunu açmıyor olabilir mi ??
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

64 bit ve Microsoft

St

ntvmsnbc'deki habere göre Micros~1 64 bit desteğini erteledi.
Micros~ 1 Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemleri dahilindeki 64 bit versiyonları 2005 ortalarında çıkarabileceğini duyurdu. İlk duyuruda 2004 başlarında çıkacağı belirtilen, sonrasında yıl sonuna ertelenen 64 bit desteği bir kere daha ertelendi. Windows Server 2003 için Servis Paketinin de gelecek yıl ortalarına kaldığı belirtildi.
Tüm enerjisini Win XP SP2'nin çıkışına yönelten Micros~1in bu stratejik hatasının hali hazırda güçlü bir 64 bit desteği sunan Linux'a yarayacağı ve Micros~1i daha da köşeye sıkıştıracağı aşikar...