Ben Robot, Sen Microsoft

0
FZ
Robotics Studio, robotik ile uğraşan yazılımcıların VB.NET, C#, JScript, IronPython gibi dillerle değişik robot platformlarına yönelik kod geliştirmelerini sağlıyor.

Adı geçen yazılım süiti aynı zamanda bir simülatör de içeriyor ve gerçek dünyayı hassas olarak modelleyebilmek için de Ageia'nın PhysX motoru Microsoft tarafından lisanslanmış durumda. Şu anda Beta sürümünde olan yazılım geliştirme sistemi "Community Technology Preview" olarak indirilip denenebilir halde.

Kaynaklar: MS PressPass, ArsTechnica.

İlgili Yazılar

Microsoft, LAMP'e Karşı

butch

Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

julyano

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs