Windows Vergisine Mahkeme Engeli

0
hayalci
Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Görüşler

0
LINDOWS
Mahkeme kararı olması pek birşeyi değiştirmiyor. Gidip satıcıyla kavga mı edeceksiniz ? Ya da ayrı ayrı emsal gösterip dava mı açacaksınız ? Ben bu ülkede birşeyi anlamıyorum, bir mahkeme karar almış ve doğru bir karar, niye herkesin gidipte tekrar dava açması ve yargıyı gereksiz yere meşgul etmesi gereksin ki ? Bir karar alınmışsa neden ülke genelinde tamamen uygulanmıyor da herkesin dava açması bekleniyor ki ? Uğraşmak istersem tabii ki uğraşırım giderim mahkemeye dava mı da açarım ama bu işler böyle olmamalı. Hem kendi zamanımı kaybedicem hem de zaten belli bir karar için yargıyı tekrar tekrar boş yere meşgul edicem. Bence çok mantıksız.
Ama verilen mücadeleyi ve kazanılan davayı sonuna kadar destekliyorum.
0
Tarık
Bugün Türkiye Cumhuriyeti' nin uluslar arası birçok antlaşmaya imza attığını fakat bu antlaşmaların tek satırını bile uygulamadığını.

Verilen hakların baki kalması, yani geri alınamaması ilkesine tam tezat teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti uygulamalarının, mahkemelerce devlet lehine sonuçlandırıldığını.

Sermayeyi ürkütmeme adına sizin işçi, emekçi, memur haklarınızın devlet eliyle çatır çatır yenebileceğini, yedirilebileceğini ve bu hususlarda tüm siyasi partilerin(muhalefeti, hükümeti, sağı, solu) hayret verici bir biçimde aynı dili konuştuğunu.

Türke Cumhuriyeti sınırları içerisinde devlet memuru olacaksanız, herhangi bir sınavda hakkınızın yenmemesi için torpilliler içerisinde 2x torpilli olmanız gerektiğini.

Eğitmen, öğretmen, doktor, gardiyan, polis, vs. türü psikolojik olarak ağır yükleri olan, güçlü sinir sistemi isteyen mesleklerde çalışabilmek için ilgili okuldan, kurstan diploma temin eder ve tam teşekküllü bir devlet hastahanesinin nöroloji kliniğinde elleriniz titremediğini kanıtlarsanız herşeyin yolunda gideceğinin garanti olduğunu.

Arkası boş değilse "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" lafının %99 oranda etkili olduğunu, yüzlerce örneği olduğunu.

İnsanların "en azından bunlar müslüman, Allah' tan korkar çalmazlar" inanışı ve alternatifsizlik nedeniyle siyasi partilere oy verdiği ülkeler olduğunu.

Belediye başkanı iken başbakan olan bir adamın oğlunun tanesi 3-7 milyon dolarlık yük gemilerinin olabileceğini.

Tüm bunlar yaşanırken, karamsarlığın beyinlerden atılması gerektiğini, hayatın iyi yönlerine bakılmasının gerektiğini söyleyen büyük büyük adamların olduğunu

Televizyon kanallarının sanki tüm dünya sanayisini, teknolojisini idare ediyormuşuzda yorgunmuşuz, birazda eğlenmeliymişiz gibi %95 yoğunlukta eğlence programlarıyla dolu olduğunu.

Ülkeyi bölerek birden fazla parçaya ayırmak isteyen, onbinlerce kişinin ölümüne sebep olan terör örgütü sözcülerinin, tutuklanmaları esnasında anayasaya aykırı olarak kötü muamele gördüklerini söylediklerini ve bu yüzden aihm'e başvuracaklarını, kötü muameleyi kanıtlamaları halinde aihm kararlarının uygulanacağını, aynı ülkede gerçekten aç olduğu için ekmek çalan adamın tüm hükümlülük süresini tamamlaması gerektiğini. Ve gördüğü muamelenin ne olduğunu kimsenin bilmediğini, yalnızca suç işlediğinden 'şüphelenilen' onlarca bilim adamının, vatansever insanın hapishanelerde tutulduğunu.

Bunca şey olurken yalnızca düşünen insanların komplo teorisyeni olarak suçlandığını.

Eczacılarla sonuca ulaşamayan hükümetin, haftalar boyu çalışarak marketlerde ilaç satmak gibi mükemmel ötesi bir fikri ortaya atıp, alt yapıyıda bunun üzerine inşa edeceğini söylediğini.

Ülke açlık sınırını bir ailenin günlük simit-çay satın alabilme gücüyle belirleyen ülkeler olduğunu.

biliyormuydunuz?

Uyu güzel Türkiye, iyi uykular.
0
cagatay
Tekrar tekrar dava açmanıza gerek yok.
Bilgisayarı olduğu şekliyle satın alıp, kurulumunu yapmadan 7 gün içerisinde mahkeme kararıyla ilçedeki tüketici hakları komisyonuna gitmeniz yeterli.
0
sosgezbir
Evet burada beklenen satıcıların bu emsal kararını bilip ona göre davranmazı bu artık bir yasa işletim sistemi ücreti iade edilir! bu yasaya satıcı uymak zorunda uymazsa hakkında bu dava emsal gösterilerek dava açılır. Akıllı bir satıcı da bu sorumluluğu üstlenmez bir önceki mahkemi kararı kendisine anlatılınca PAŞA PAŞA iade eder paranı.
0
Der_Koenig
Kendime Not: Hemmen sosyal iletişim ortamlarında duyurula!!! (TAMAM)
4077 numaralı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu tekrar bir okuna; unutulmuş bir yer vars hatırlana. (TAMAM)
En kısa zamanda bir bilgisayar dükkanına gidip satıcı kıl edile. (SÜREKLİ he he he)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

Microsoft mühendis alımı için Türkiye'ye geliyor

huseyin

Microsoft Amerika'da Washington, Redmond'daki merkezinde temel ürünlerinin gelişiminde çalışmak için yazılım mühendisi ve testçi alacakmış. Ağustos -Eylül ayında görüşmek için Türkiye'ye gelecekler.

Birçok açık pozisyon olduğunu ve başvuranların birbirleriyle değil kendileriyle yarışacaklarından ahsediyorlar. Üniversitede okuyan bilgisayar bölümü öğrencileri ile bildiğiniz zeki kişilere yollar mısınız demişler. Sloganları da: NE YAPARSANIZ, MICROSOFT'TA YAPIN!

İlgilenenler, haberin devamındaki e-postayı okuyabilirler. Kahrolsun mikisoft, bak adamlar batıyo şirketi kurtaracak adam arıyo, Linux rules, diyen var mı bilmiyorum ama bilgisayarcılar için gayet mantıklı ve iyi bir fırsat gibi gözüküyor.

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html