Windows Vergisine Mahkeme Engeli

0
hayalci
Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Görüşler

0
LINDOWS
Mahkeme kararı olması pek birşeyi değiştirmiyor. Gidip satıcıyla kavga mı edeceksiniz ? Ya da ayrı ayrı emsal gösterip dava mı açacaksınız ? Ben bu ülkede birşeyi anlamıyorum, bir mahkeme karar almış ve doğru bir karar, niye herkesin gidipte tekrar dava açması ve yargıyı gereksiz yere meşgul etmesi gereksin ki ? Bir karar alınmışsa neden ülke genelinde tamamen uygulanmıyor da herkesin dava açması bekleniyor ki ? Uğraşmak istersem tabii ki uğraşırım giderim mahkemeye dava mı da açarım ama bu işler böyle olmamalı. Hem kendi zamanımı kaybedicem hem de zaten belli bir karar için yargıyı tekrar tekrar boş yere meşgul edicem. Bence çok mantıksız.
Ama verilen mücadeleyi ve kazanılan davayı sonuna kadar destekliyorum.
0
Tarık
Bugün Türkiye Cumhuriyeti' nin uluslar arası birçok antlaşmaya imza attığını fakat bu antlaşmaların tek satırını bile uygulamadığını.

Verilen hakların baki kalması, yani geri alınamaması ilkesine tam tezat teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti uygulamalarının, mahkemelerce devlet lehine sonuçlandırıldığını.

Sermayeyi ürkütmeme adına sizin işçi, emekçi, memur haklarınızın devlet eliyle çatır çatır yenebileceğini, yedirilebileceğini ve bu hususlarda tüm siyasi partilerin(muhalefeti, hükümeti, sağı, solu) hayret verici bir biçimde aynı dili konuştuğunu.

Türke Cumhuriyeti sınırları içerisinde devlet memuru olacaksanız, herhangi bir sınavda hakkınızın yenmemesi için torpilliler içerisinde 2x torpilli olmanız gerektiğini.

Eğitmen, öğretmen, doktor, gardiyan, polis, vs. türü psikolojik olarak ağır yükleri olan, güçlü sinir sistemi isteyen mesleklerde çalışabilmek için ilgili okuldan, kurstan diploma temin eder ve tam teşekküllü bir devlet hastahanesinin nöroloji kliniğinde elleriniz titremediğini kanıtlarsanız herşeyin yolunda gideceğinin garanti olduğunu.

Arkası boş değilse "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" lafının %99 oranda etkili olduğunu, yüzlerce örneği olduğunu.

İnsanların "en azından bunlar müslüman, Allah' tan korkar çalmazlar" inanışı ve alternatifsizlik nedeniyle siyasi partilere oy verdiği ülkeler olduğunu.

Belediye başkanı iken başbakan olan bir adamın oğlunun tanesi 3-7 milyon dolarlık yük gemilerinin olabileceğini.

Tüm bunlar yaşanırken, karamsarlığın beyinlerden atılması gerektiğini, hayatın iyi yönlerine bakılmasının gerektiğini söyleyen büyük büyük adamların olduğunu

Televizyon kanallarının sanki tüm dünya sanayisini, teknolojisini idare ediyormuşuzda yorgunmuşuz, birazda eğlenmeliymişiz gibi %95 yoğunlukta eğlence programlarıyla dolu olduğunu.

Ülkeyi bölerek birden fazla parçaya ayırmak isteyen, onbinlerce kişinin ölümüne sebep olan terör örgütü sözcülerinin, tutuklanmaları esnasında anayasaya aykırı olarak kötü muamele gördüklerini söylediklerini ve bu yüzden aihm'e başvuracaklarını, kötü muameleyi kanıtlamaları halinde aihm kararlarının uygulanacağını, aynı ülkede gerçekten aç olduğu için ekmek çalan adamın tüm hükümlülük süresini tamamlaması gerektiğini. Ve gördüğü muamelenin ne olduğunu kimsenin bilmediğini, yalnızca suç işlediğinden 'şüphelenilen' onlarca bilim adamının, vatansever insanın hapishanelerde tutulduğunu.

Bunca şey olurken yalnızca düşünen insanların komplo teorisyeni olarak suçlandığını.

Eczacılarla sonuca ulaşamayan hükümetin, haftalar boyu çalışarak marketlerde ilaç satmak gibi mükemmel ötesi bir fikri ortaya atıp, alt yapıyıda bunun üzerine inşa edeceğini söylediğini.

Ülke açlık sınırını bir ailenin günlük simit-çay satın alabilme gücüyle belirleyen ülkeler olduğunu.

biliyormuydunuz?

Uyu güzel Türkiye, iyi uykular.
0
cagatay
Tekrar tekrar dava açmanıza gerek yok.
Bilgisayarı olduğu şekliyle satın alıp, kurulumunu yapmadan 7 gün içerisinde mahkeme kararıyla ilçedeki tüketici hakları komisyonuna gitmeniz yeterli.
0
sosgezbir
Evet burada beklenen satıcıların bu emsal kararını bilip ona göre davranmazı bu artık bir yasa işletim sistemi ücreti iade edilir! bu yasaya satıcı uymak zorunda uymazsa hakkında bu dava emsal gösterilerek dava açılır. Akıllı bir satıcı da bu sorumluluğu üstlenmez bir önceki mahkemi kararı kendisine anlatılınca PAŞA PAŞA iade eder paranı.
0
Der_Koenig
Kendime Not: Hemmen sosyal iletişim ortamlarında duyurula!!! (TAMAM)
4077 numaralı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu tekrar bir okuna; unutulmuş bir yer vars hatırlana. (TAMAM)
En kısa zamanda bir bilgisayar dükkanına gidip satıcı kıl edile. (SÜREKLİ he he he)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ASN Açığına Karşı Tedbir Alın

FZ

California merkezli eEye Digital Security firmasından güvenlik sorumlusu Marc Maiffret´in açıklamasına göre Microsoft ASN.1 (Abstract Syntax Notation 1) açığı şimdiye dek Microsoft Windows işletim sistemi ailesinde bulunmuş en önemli açıklardan biri. Bu açıktan faydalanan kötü niyetli bir yazılım uzaktan sisteminize erişip onaylanmamış herhangi bir kodu yükleyip sistem ayrıcalıkları ile çalıştırabiliyor. Microsoft´tan alınan bilgiye göre bu açık Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini etkiliyor ve kritik hata kategorisinde.

Maiffret´e göre açığın tespit edilip Microsoft´a bildirilmesi ile gerekli yamanın çıkarılması arasında geçen süre 200 gün. Eğer MS Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız lütfen gerekli yamayı sisteminize yüklediğinizden emin olun (aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz).

Kaynaklar:
- SearchSecurity
- Microsoft Security Bulletin MS04-007

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109