Windows Vergisine Mahkeme Engeli

0
hayalci
Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Görüşler

0
LINDOWS
Mahkeme kararı olması pek birşeyi değiştirmiyor. Gidip satıcıyla kavga mı edeceksiniz ? Ya da ayrı ayrı emsal gösterip dava mı açacaksınız ? Ben bu ülkede birşeyi anlamıyorum, bir mahkeme karar almış ve doğru bir karar, niye herkesin gidipte tekrar dava açması ve yargıyı gereksiz yere meşgul etmesi gereksin ki ? Bir karar alınmışsa neden ülke genelinde tamamen uygulanmıyor da herkesin dava açması bekleniyor ki ? Uğraşmak istersem tabii ki uğraşırım giderim mahkemeye dava mı da açarım ama bu işler böyle olmamalı. Hem kendi zamanımı kaybedicem hem de zaten belli bir karar için yargıyı tekrar tekrar boş yere meşgul edicem. Bence çok mantıksız.
Ama verilen mücadeleyi ve kazanılan davayı sonuna kadar destekliyorum.
0
Tarık
Bugün Türkiye Cumhuriyeti' nin uluslar arası birçok antlaşmaya imza attığını fakat bu antlaşmaların tek satırını bile uygulamadığını.

Verilen hakların baki kalması, yani geri alınamaması ilkesine tam tezat teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti uygulamalarının, mahkemelerce devlet lehine sonuçlandırıldığını.

Sermayeyi ürkütmeme adına sizin işçi, emekçi, memur haklarınızın devlet eliyle çatır çatır yenebileceğini, yedirilebileceğini ve bu hususlarda tüm siyasi partilerin(muhalefeti, hükümeti, sağı, solu) hayret verici bir biçimde aynı dili konuştuğunu.

Türke Cumhuriyeti sınırları içerisinde devlet memuru olacaksanız, herhangi bir sınavda hakkınızın yenmemesi için torpilliler içerisinde 2x torpilli olmanız gerektiğini.

Eğitmen, öğretmen, doktor, gardiyan, polis, vs. türü psikolojik olarak ağır yükleri olan, güçlü sinir sistemi isteyen mesleklerde çalışabilmek için ilgili okuldan, kurstan diploma temin eder ve tam teşekküllü bir devlet hastahanesinin nöroloji kliniğinde elleriniz titremediğini kanıtlarsanız herşeyin yolunda gideceğinin garanti olduğunu.

Arkası boş değilse "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" lafının %99 oranda etkili olduğunu, yüzlerce örneği olduğunu.

İnsanların "en azından bunlar müslüman, Allah' tan korkar çalmazlar" inanışı ve alternatifsizlik nedeniyle siyasi partilere oy verdiği ülkeler olduğunu.

Belediye başkanı iken başbakan olan bir adamın oğlunun tanesi 3-7 milyon dolarlık yük gemilerinin olabileceğini.

Tüm bunlar yaşanırken, karamsarlığın beyinlerden atılması gerektiğini, hayatın iyi yönlerine bakılmasının gerektiğini söyleyen büyük büyük adamların olduğunu

Televizyon kanallarının sanki tüm dünya sanayisini, teknolojisini idare ediyormuşuzda yorgunmuşuz, birazda eğlenmeliymişiz gibi %95 yoğunlukta eğlence programlarıyla dolu olduğunu.

Ülkeyi bölerek birden fazla parçaya ayırmak isteyen, onbinlerce kişinin ölümüne sebep olan terör örgütü sözcülerinin, tutuklanmaları esnasında anayasaya aykırı olarak kötü muamele gördüklerini söylediklerini ve bu yüzden aihm'e başvuracaklarını, kötü muameleyi kanıtlamaları halinde aihm kararlarının uygulanacağını, aynı ülkede gerçekten aç olduğu için ekmek çalan adamın tüm hükümlülük süresini tamamlaması gerektiğini. Ve gördüğü muamelenin ne olduğunu kimsenin bilmediğini, yalnızca suç işlediğinden 'şüphelenilen' onlarca bilim adamının, vatansever insanın hapishanelerde tutulduğunu.

Bunca şey olurken yalnızca düşünen insanların komplo teorisyeni olarak suçlandığını.

Eczacılarla sonuca ulaşamayan hükümetin, haftalar boyu çalışarak marketlerde ilaç satmak gibi mükemmel ötesi bir fikri ortaya atıp, alt yapıyıda bunun üzerine inşa edeceğini söylediğini.

Ülke açlık sınırını bir ailenin günlük simit-çay satın alabilme gücüyle belirleyen ülkeler olduğunu.

biliyormuydunuz?

Uyu güzel Türkiye, iyi uykular.
0
cagatay
Tekrar tekrar dava açmanıza gerek yok.
Bilgisayarı olduğu şekliyle satın alıp, kurulumunu yapmadan 7 gün içerisinde mahkeme kararıyla ilçedeki tüketici hakları komisyonuna gitmeniz yeterli.
0
sosgezbir
Evet burada beklenen satıcıların bu emsal kararını bilip ona göre davranmazı bu artık bir yasa işletim sistemi ücreti iade edilir! bu yasaya satıcı uymak zorunda uymazsa hakkında bu dava emsal gösterilerek dava açılır. Akıllı bir satıcı da bu sorumluluğu üstlenmez bir önceki mahkemi kararı kendisine anlatılınca PAŞA PAŞA iade eder paranı.
0
Der_Koenig
Kendime Not: Hemmen sosyal iletişim ortamlarında duyurula!!! (TAMAM)
4077 numaralı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu tekrar bir okuna; unutulmuş bir yer vars hatırlana. (TAMAM)
En kısa zamanda bir bilgisayar dükkanına gidip satıcı kıl edile. (SÜREKLİ he he he)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler