Mezarına tüküreceğim! Boris Vian değil, ESR

0
sundance
Düşünün, Micros~1'da çalışıyorsunuz, sağlam mühendislerden oluşma bir ekip kurmanız lazım, sağa sola soruyorsunuz, birileri size Eric Raymond diye bir isim ve e-mail adresi veriyor. O kadar lamesiniz ki Google'da bir arama bile yapmadan zata e-posta ile "gel seni işe alalım" diyorsunuz.

Sonuçta da içinde "bir gün Micros~1'un mezarına i****ceğim umarım sana sıçramaz" yazan bir cevap alıyorsunuz :)
Aslında işin en eğlenceli yanı ESR'ın eşinin "Eric, bu aslında şu anlama geliyor, sen çaptan düşüyorsun, MS son zamanlarda seni bir tehdit görmekten vazgeçmiş" demesi. Blog'un başlığına da ayrıca dikkat çekerim, Armed & Dangerous (Silahlı ve Tehlikeli), ESR stil ne diyeyim...

Görüşler

0
FZ
Microsoft'a teşekkür etmek istiyorum, başka türlü bu kadar eğlenemez ve gülemezdik :)
0
anonim
Düşüncene aynen katılıyorum FZ arkadaşım... Onlarada bu yakışır zaten!!!
0
feran
Microsoft'a teşekkür edin, ya da etmeyin herhangi bir nedenle ama burada asıl teşekkür edilmesi gereken aynı zamanda mizah yazıları da yazan Eric S. Raymond sanırım!
0
bm
Ben bunu isi begenmedim. Isi adam bulmak olan biri yanilip mail yollamis alt tarafi. 'Yok kardesim ilgilenmiyorum' demek yahut hic cevap vermemek gibi yol varken, 'ben sizin kabusunuzum' yok 'mezariniza isiyecegim' filan diye cevap verip 'bak ne dedim goruyor musunuz' havasinda blog etmek hos degil. Yarin sizi hortumculuguyla maruf guruplardan bir HRci arasa, 'alayiniz serefsizsiniz, o hirsiz patronunuzun da agzina ederken cekilin de sizin uzerinize sicramasin' diye cevap verip 'bakin ne yaptim' adamin adi da bu diye blog eder misiniz? O sirkete mustehak diyelim, size yakisir mi? O arayanin ne gunahi var?

MS umuma acik yerlerde yaptigi isler ve yayinladigi yayinlattigi seylerle zaten bol bol malzeme veriyor. Bir calisaninin ozel e-mailde yaptigi hatasini boyle kullanmaya ihtiyac yok.
0
sundance
Katılıyorum :) Zaten bu habere de "ESR silahlı ve tehlikeli" diye başlık atmayı düşünmüştüm.

Sözkonusu amcanın arızalı olduğu konusunda çok örnek var elbet, Ama bence bloglayarak ifşa etmek ne kadar ayıpsa, bu tür bir şeyi "yahu ben kime mail atıyorum acaba" demeden yollamak bir kat daha ayıp.

Akşam akşam küçük bir gülümseme olsun dedim sonuç olarak.
0
serdem
ESR de iki dakikalık bir araştırma yapsaydı adamın sadece bir vendor olduğunu, mailin de iş teklifi olmadığını sadece bir davetiye olduğunu görürdü. Ben bile emailin başındaki v- ekinin anlamını biliyorum ESR mi bilmiyor? Bana burada ESR daha aptal göründü. Sanki Bill Gates kendisini çağırmış gibi davranıyor.

Bizim adamlar vardır ya, tanınmayınca 'sen benim kim olduğumu biliyor musun' diye kükreyen, onlara benzettim. Hayır, o vendor ESR'nin kim olduğunu bilmek zorunda değil, çünkü ortada gerçek bir iş teklifi yok, ilgilenirsen CVini filan gönderip ikna edeceksin. Bir tür spam bu (belki bu yönüyle ayıp), sadece ismi değiştirip gönderilen bir hazır form var ortada. Yarın bana da gelebilir böyle bir şey.

ESRnin cevabını okuyan birisi Linuxcuların hayal dünyasında yaşayan çocuklar olduğunu düşünür. BMnin dediği gibi, ne o öyle mezara tükürmek filan? Bu mu özgür yazılımın 'opinion leader'ı?

Elbette bu haber FMde olmalıydı, ona bir şey demiyorum.
0
oktay
"Bu mu özgür yazılımın 'opinion leader'ı?"

esr çoğunluğu şirket temsilcisi olan insanlarla uydurduğu ve kendisini lider ilan ettiği "open source" açık kod, açık kaynak kodu, akımıyla ilişkilendirilebilir.

Özgür Yazılım için lider aranıyorsa Richard Stallman var.

oktay
0
yetgin
Evet kendisini gerçekten silahlı ve tehlikeli buluyorum.

Silahını bu kadar öne çıkarmasından hoşlanmıyorum.(Poligonda kullandığı) Her fırsatta Linus la olan bağını ortaya sürmesinden hoşlanmıyorum. Linus un Mercedes inden bahsetmesinden hoşlanmıyorum.

Bloglayacaktır tabii, kaçırır mı bu fırsatı homepage inede koyar. Nede olsa M$ ın mezarına işese işese süper kahraman ESR işer. O kadar büyük, o kadar iktidar sahibidir çünkü. O bunu yapacak "Tek adam"dır.
0
yetgin
Tüüüh, Fedora Core 2 kullanıyormus diye tepki aldığı yazı bu mu? Revadır reva. Böyle topluluğa, böyle 'önder'! Gitgide insanlığın tamamından ümidi kesmek üzereyim.

Ha bizim mızmızlanan özgür-yazılımcılar da örnek alsın, populer olmak, para filan kazanmak istiyorlarsa. Kendini pazarlama teknikleri. Nasıl hem anarşist hem de büyük firmaların avukatı olunur. Nasıl hem anarşist olunur, hem de Bush avukatlığı yapılır. Nasıl sürekli bir şeyler üreten insanların isimlerine yüklenerek (olumlu olumsuz RMS yada Torvalds gibi) kendine pay çıkarılır. Nasıl binde bir katkı yaptığın şeyler sahiplenilir? Daha çok nasıl'ım var ama bir kısmını haddini bilmek adına kendime saklıyorum. (Birde bizde anarşist olmak havalı değil ezik bir şey ama sorun değil, devrimci yada ne uygun görüyorsanız artık!)

Evet bosluk olan bir yeri doldurduğu kesin. Sahsi fikrim, bilerek/yada yanılarak(olduğu gibi görünerek) olduğu yerde durduğuna inanmıyorum. Egosuna yenilerek olduğu yerde durduğunu düşünüyorum. Ha şu an olduğu yerde durmuş, ha M$ a gecmiş. Fark göremiyorum. Ha M$ın adamı olmuş, ha M$ın yerini almak için güçbirliği yapmış bir kaç firmanın(IBM, SUN vs).

Bu arada ESR den hazzetmeyen tek ben varım zannediyordum ama varmış bir kaç kişi daha, yalnızlık duygum azaldı.
0
gismo
Açıkcası bazı tespitlerini sevsem de ben de pek hazzetmiyorum ESR'den. Biraz şarlatanlık var işin içinde. Bence ESR'in bu teklifi alması başka bakımdan komik. Yani "siz bana nasıl bu teklifi yaparsınız hakaret kabul ederim" moduna rağmen, bu teklifi aldığı için komik duruma düştüğünü düşünüyorum. Eşinin tespiti güzel :)
0
Thiras
Microsoft seni seviyorum. İyi ki varsın Fatura Kapılar(Bill Gates). Gözlerimden yaş geldi valla.
0
FZ
Yazan adam oturup kendi yazmamıştır herhalde o e-postayı, bir şablon vardır, doğrudan onu yollamıştır ve muhtemelen o adamın altındaki adamlara yazık olacaktır, sağlam fırça yiyeceklerdir, "bana önerdiğiniz adam bu muydu, bi MSN search yapsanıza dangalak herifler!" diye tabii onun altındaki adamlar da "e patron sen yapsaydın ya" diyemeyeceklerdir. Kapalı kapılar ardında elektrikli dakikalar yaşanacaktır ve bu da güzel bir anekdot olarak müzemizdeki yerini alacaktır...
0
mow
şakadır şaka yapmazlar öle şey yada microsofttaki adam sağlamca içti veya microsoft pazar payını arttırmak için reklam amacıyla bu maili atmıştır en son ihtimalde maili gönderen adamı kovacaklardır, bi türlü kovamıyolardır komplo kurmuşlardır.
0
feran
Şaka elbet de şakayı yapanın yani bu mizah yazısını yazanın yani mektupları kurgulayanın Eric Raymond olduğu neden akla gelmiyor ben de ona şaşıyorum:)
0
mrtksn
ESR baya burnu havada bi adammış. neyse ki "siz linus travoldise de iş teklif edersiniz" şimdi demekle yetinmiş!
0
mrtksn
microsoft neden adam olamıyor anlaşıldı bu arada. adamlar eş dost alıyorlarmış işe meğerse :), aynen türkiyedeki devlet kurumları gibi . baksanıza, bir de "senin tanıdığın başka iyi adamlar varsa gelirken yanında getiriver" demişler. ama nitelik flnb aranmıyor, sadece referans yetiyor anlaşılan. hala-amca-dayı-teyze dir kimbilir bu şirketin yarısı :)
0
irfaN
Çok iyi.. Eric amcama böyle bi cevap verdiği için teşekkür ediyorum. M$ e teşekkür edemiycem, çünki güldüğüm kısım onların mektup yazmasından çok ESR'in cevabı oldu.
Zaten kendisinden bekleneni yapmış. Yumşak bi cevap verse cidden şaşırırdım.. :-)
0
oktay
Gereksiz bi adamın gereksiz yorumları. Neden bu kadar heyecanlanıyor herkes anlamıyorum.

Büyük ihtimalle MS'de çalışmaya yetecek teknik tecrübesi bile olmayabilir.

Her zaman olduğu gibi her fırsatta kendi reklamını yapmaya çalışıyor adam.

oktay
0
guernica
bill'den önce tükürülecek mezarlar var: The Emperor Has No Clothes
(link airbug'tan)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.