Kütlenin de hızla birlikte arttığını gözardı etmemek gerekir. Işık hızının yarısına çıktığınızda kütleniz 1.154700538 katına çıkar. ışık hızına yaklaştıkça ise logaritmik olarak artmaya başlar. İzafiyet teorisine göre bir cisim ışık hızına çıkarsa kütlesi de sonsuza ıraksar. Dolayısıyla ışık hızına ya da yakın hızlara çıkmak imkansızdır. Ayrıca ışık hızına çıkmakla ilgili sorun sadece bu da değil. Işık hızına çıkmak 10 m/s2 lik ivme ile yaklaşık bir yıl sürüyor. Ayrıca bu hızda meteorlara uzayda bol miktarda bulunan serseri cisimlere karşı manevra yapmak, hatta varlıklarını tespit etmek de kolay değil.
Ben de yaklaşık aynı konfigürasyonla test ettim. Harika. 15 dakikalık bir testten sonra normal gnome'a döndüğümde de aynı efektleri saatler sonra gözüm arar olmuştu. Sanırım masaüstlerimiz geri dönülmez şekilde değişiyor.
Bu bakış açısıyla mysql fork olması lazımdı şimdiye kadar, ama olmadı. Ya da firebird dışında da bi sürü interbase devamı çıkması lazımdı. Bunlar doğru değil. Başka tercihler sözkonusu. Aslında Sun'a faydası olmayan tercihler bunlar.
güzel yorum :)
Ama Sun'ın derdi pek o değil. Bir yerde bununla ilgili okuduğum yorumda GPL ile rekabet etmenin tek yolu ona katılmak gibi bir şeyden bahsediliyordu. Sun'ın derdi kimsenin kullanmadığı süper ürünler üreten bir firma olmaktan çıkmak sanırım
Wikipedia'da türkiyeyle ilgili birkaç maddeyi kontrol ettim ve gayet güvenilir ve detaylı bilgi olduğunu görerek şaşırdım açıkcası. Bazı maddelerde bu tür saçmalıkların olması mümkün tabii. Yapısı herkese açık bir ansiklopedi için beklenebilir bir durum. Ama yine de wikipedia içeriğini güvenilir ve detaylı bulduğumu belirmek isterim.
Bu vesileyle fm'e yeni şeyler katmayı teklif edeyim. Bir review bölümü açsak, çeşitli yazılımların yeni sürümleri ya da dağıtımları orada incelesek güzel olmaz mı? Herkesin çeşitli dağıtımlarla ya da yazılımlarla tecrübeleri oluyor. Bunları da burada paylaşmak güzel olurdu.
Evet, bu konuda çok şey söylenebilir, ama şu an duvarda bir gedik açabilmek önemli. Yani siz ms bağımlı yapsanız bile biz üzerinde çalışırız demek önemli kanaatimce. Kısa vadede önemli olan her şart altında kullanımı artırabilmektir. Sitem ederek vs. bir yere varamayız. Devletin bu konuda bir politikası yok. Kaldı ki bir çok şirketin bilgi işlem müdürü linux'tan tamamıyla uzak dururken sıradan bir okuldan fazla bir şey beklemeyin.
"Bunları yazarken bir yandan da gülüyorum içimden. İşler benim tahmin ettiğim noktaya giderse zaten gerek kalmayacak tartışmalara. Ama oraya daha çok var..."
Bu konuda orta halli bir afrika ülkesine benzediğimiz aşikar. İki türk takımının oynadığı her lig maçında neden istiklal marşı okunur? Her Pazartesi sabahı ve cuma akşamı okullarda istiklal marşı neden okunur? Askerlikle ilgili konuşmak neden tabudur? Her türk milliyetçi olmak zorunda mıdır? Uzar gider bu sorular
Açıkcası bazı tespitlerini sevsem de ben de pek hazzetmiyorum ESR'den. Biraz şarlatanlık var işin içinde. Bence ESR'in bu teklifi alması başka bakımdan komik. Yani "siz bana nasıl bu teklifi yaparsınız hakaret kabul ederim" moduna rağmen, bu teklifi aldığı için komik duruma düştüğünü düşünüyorum. Eşinin tespiti güzel :)
Ortada Free Software vs. Open Source, Özgürlük vs. Piyasa durumu var. Bu savaşın sonucu önemli.
ESR'nin Stallman düşmanlığı bitmeyecek. Ben kıskançlıktan başka bir şey göremiyorum açıkcası
Öncelikle serinkanlı olmakta fayda var. Eleştirilerde ipe sapa gelmez şeyler bile olsa serinkanlılığınızı korumadığınız zaman haksız duruma düşersiniz.
Belirmeden geçemeyeceğim; Siyaseten doğru buraya oturmamış. Siyaseten doğruluk 'politically correct' in türkçesi olup, politik olarak doğru kabul edilmiş üzerinde artık tartışılmayan konularda dikkatli hareket etme gereğidir. Örnek vermek gerekirse zenci yerine siyah demek gibi. Ya da ırak'a girerken "ben bu ülkeyi işgal edeceğim" yerine "Saddam diktatördür" demek gibi.
Buraya denk düşen şeyi söylerdim ama, neyse...
Eleştiriye karşı tahammülsüzüz. Eleştiriyi saldırı olarak algılama eğilimimiz var. Bu kültürel bir sorun. Benzer tartışmalar Pardus konusunda da yaşandı. Yanlış bilgiler varsa düzeltmek lazım tabii. Saldıran varsa cevabını vermek lazım. Ama eleştiren herkese sen buna düşmansın demenin anlamı yok. Eleştiri gelişme için olmazsa olmazdır. Eleştirenlere teşekkür etmek lazım. Bence Serdar Kuzuloğlu'da bu anlamda teşekkür edilecek, Linux sempatizanı bir yazardır. Yazılarını ilgiyle takip ediyorum, ve satır aralarında tarafsız kalmak için kıvranmasına rağmen Linux'a selam çaktığını da görüyorum.
Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go ( 20)