Firefox'a kardeş geldi: Flock

0
gismo
Mozilla ekibinin yeni fırlaması Flock'un beta sürümü yayınlandı. Flock ile neler yapabileceğini merak edenler buraya, indirmek isteyenler buraya, katkıda bulunmak isteyenlerse şuraya bakabilir.

Görüşler

0
gismo
Bu vesileyle fm'e yeni şeyler katmayı teklif edeyim. Bir review bölümü açsak, çeşitli yazılımların yeni sürümleri ya da dağıtımları orada incelesek güzel olmaz mı? Herkesin çeşitli dağıtımlarla ya da yazılımlarla tecrübeleri oluyor. Bunları da burada paylaşmak güzel olurdu.
0
hb

Bu haberi okuduktan sonra, gidip Flock'i indirdim ve kurcalamaya basladim. Ozellikle del.icio.us, flickr baglantisi ve blog editorune bayildim.

Denemeyenlere tavsiye ediyor, uzun bir inceleme yazisi yazma vaadiyle kisa kesiyorum.

0
y0rk
banami oyle geldi bilmiyorum ama sayfalari daha hızlı açıyor. imagelar multi thread yukleniyor. aynı anda resmin baş tarafı ve ortadan sonrasi render ediliyor. flashget ile 2 koldan indirilen bir dosya gibi grafigin tamamlanmasini izliyorsunuz. benim hoşuma gitti ama yinede operadan vazgecmeye niyetim yok :)
0
exalted
Ne kadar önemli tartışılır, ancak dikkat ettim de sağ üst köşedeki arama kutucundan Firefox'da varsayılan olarak Google varken, Flock'da Yahoo! var...
0
gz
Anında kurdum. Nasıl derseniz harika. Bir defa Firefox'a göre hafızada daha az yer kaplıyor. Çok hızlı hatta firefox'a göre daha hızlı. Daha denemek gerekiyor ama ben beğendim. Tavsiye ederim mutlaka kullanın. Opera, Firefox, Mozilla derken fark ettiniz mi kimse artık IE demiyor!
0
mdakin
Motor açısından Flock = Firefox arkadaşlar.. Gördüğünüz hız farkının tek sebebi Flock'un yakında çıkacak olan Firefox 1.5'i kullanması. Firefox çıkınca aralarında bir hız ve bellek kullanım farkı olmadığını göreceksiniz.
Flock'un firefox'tan farkı web üzerinde blog kullanan, flickr, del.icio.us gibi servisleri sık kullananlara hitabeden eklenti ve özelliklere sahip olması.
Flock'u ben de beğendim, tabi verimli kullanılabilmes için bug'larının giderilmesi lazım. tam sürümü çıkınca bir kere daha göz atacağım.
0
maksimus
kesinlikle firefoxtan daha hızlı açıyor sayfaları.. celeron 500 mhz 128 ram li PC kullanıyorum.. Tablar arasında gezerken FF tıkanırken Flock daha bir rahat hareket ediyor.. Tabi daha ayrıntılı incelemek lazım..
0
the_alorak
Opera'dan vazgeçiricek derecede olmasa da Firefox'dan daha güzel ve sempatik gibi gördüm :)
0
sleytr
Dosya boyutu firefox ile hemen hemen aynı. Bu özellikleri tilkiye eklemek yerine yeni bir tarayıcı çıkarmalarına ne gerek vardı ki? Gerçi bu soruya kendileri yaklaşık bir cevap vermişler ama bana pek tatmin edici gelmedi.
Bence yakında çıkacak ve sağlam bir medya desteğini arkasına alacak olan IE7'den önce web servisleriyle zenginleştirilmiş bir Firefox çok daha iyi olurdu...
0
c0sm0
Heman kurdum karıştırdım. sanki daha seri bilemiyorum ama blog editörü iyi düşünülmüş topbardan flickr seçince hemen en son eklenen resimleri yüklemeye başlıyor. Bir User belirtince onun yüklediği resimleri önizleyebiliyorsunuz. bu çok güzel . Sanki Firefox gibi tüm internet kullanıcılarını değil daha çok belli bir kullanım şekli geliştirmiş blog yoluyla fikirlerini yazan paylaşan bir kesimi hedeflemiş yada diğerlerinide bu yöne çekmeye çalışır bir yapısı war. Operanın yanın da güzel durdu.
0
Sabutay
Ben herhangi bir yenilik göremiyorum. Çıkacak olan FF 1.5 üzerinde bir kaç tane eklenti yükleyip, kullanıcıya sunmuşlar.
0
spinodal
birkaç kişi belirtmiş ama ben de yazayım çünkü insanlar galiba sadece son yorumu okuyorlar :o) flock firefox üzerine geliştirilmiş. yani ondan hızlı demek yanlış, sadece firefoxun yeni sürümünü kullanıyor o kadar. ayrıca bence de yanlış yapılıyor. flock gibi yeni bir tarayıcı yerine güçlü eklentiler serisi olması çok daha iyi olacaktı ama oldu bir kere. bir de biz ff'den hızlı filan diyerek iyice açmayalım arayı :o)
0
sleytr
artık son yorum değil. her mesaja footer yapsak bu bilgiyi :)
şaka bir yana haberi okudum, siteyi inceledim ancak faqyu okuyana kadar flock'un ne olduğuna dair tam bir fikrim olmadı. indirip açınca ancak ne olduğunu tam olarak görebildim. site sanki herkes flock'un ne olduğunu biliyormuş gibi yapılmış. haberde şunun için buraya, bunun için şuraya bakılabilir demek yerine biraz açıklama yazılsaymış daha iyi olurmuş.

Tüm özelliklerin eklenti olarak kurulmasıda bence iyi değil. tamam web servislerinin öyle olması normal ama mesela fare davranışları, gelişmiş tab özellikleri vb. şeyler doğal olarak desteklenmeli. eklentiler tarayıcıdan bağımsız ve ondan çok daha hızlı gelişiyor olabilir ancak o kadar eklentiyi kurunca da firefox çok hantal ve kararsız bir hal alıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

velista

Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

Soulblighter

Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.

Türkçe Mozilla Eklentileri

anonim

Uzun uğraşlar sonunda Türkçe eklenti sayfası artık herkese açık. eklentiler.mozilla.org.tr

Artık yabancı eklenti derdi bitti. Bu sitede güncel eklentilerin Türkçe sürümlerini bulabilirsiniz. Sitede bulunan tüm eklentiler tamamen Türkçedir.Şu an sitede topla 24 tane eklenti bulunmaktadır.Bu eklentilerin çoğu, mozilla update de ilk 20-30 girmiş eklentiler.Şu an sadece ingilizcede olup başka dilerde olmaya eklentiler bile var.İleriki zamanlarda bu sayı gittikçe artacaktır.Umarım sizlerin de hoşunza gidecektir bu oluşum.Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Mozilla 1.2 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Type Ahead özelliği,
  • Basit toolbar kişiselleştirme,
  • Linux'de GTK temalarına destek,
  • Başlangıç sayfasına birden çok linkle (tab içinde) başlayabilme,
  • Link Önceden İndirme (Link Prefetch) özelliği: Browser birşey yapmazken potansiyel ziyaret edilebilecek yerleri indirme.
  • Mailler hard diskinizdeyken istediğiniz filtreyi uygulayabilme (SONUNDA!)
  • Windows için Palm Sync
  • MacOs için daha güçlü arabirim

    Daha fazla detay için