Mozilla Deer Park Alpha 1

0
slowhand
Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.
Web sitesinde bunun yanlızca test amacıyla yayınlandığı özellikle belirtiliyor. Eski kullanıcıların stable olan firefox'la yaşamaya devam etmeleri, Deer Park Alpha'nın yalnızca geliştiriciler ve test etmek isteyenler için yayınlandığı da ekleniyor. daha geniş bilgi için http://www.mozilla.org/projects/deerpark/releases/alpha1.html
download için: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/deerpark/alpha1/

İlgili Yazılar

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

Firefox 3 Deneme Sürümü

vst

Firefox 3 deneme sürümü Alpha 1 yayınlandı. Sadece geliştiricilerin kullanması öneriliyor. Önemli bazı değişikler:

  • Öntanımlı Cairo grafik kütüphanesi ile verimli 2D render (donanım bağımlılığından kurtulmak adına önemli)
  • Geliştirilmiş thread modeli
  • Yeni Gecko motoru: 1.9

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

coskung

Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Android için Firefox Focus!

tongucyumruk

Siz de benim gibi Android cihazınızda Firefox kullanıp da "keşke biraz daha hafif, biraz daha göze hitap eden bir tarayıcı olsa" diyenlerden misiniz? O zaman tam yerine geldiniz. Mozilla'nın geçtiğimiz yıl iOS cihazlar için duyurduğu Firefox Focus web tarayıcısı artık Android için de var! Peki bildiğimiz Firefox dururken neden Firefox Focus?

Firefox Focus, baştan itibaren...