Mükemmel Web Editörün Peşinde...

0
FZ
Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Mozilla 1.2 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Type Ahead özelliği,
  • Basit toolbar kişiselleştirme,
  • Linux'de GTK temalarına destek,
  • Başlangıç sayfasına birden çok linkle (tab içinde) başlayabilme,
  • Link Önceden İndirme (Link Prefetch) özelliği: Browser birşey yapmazken potansiyel ziyaret edilebilecek yerleri indirme.
  • Mailler hard diskinizdeyken istediğiniz filtreyi uygulayabilme (SONUNDA!)
  • Windows için Palm Sync
  • MacOs için daha güçlü arabirim

    Daha fazla detay için

  • Türkçe Mozilla Eklentileri

    anonim

    Uzun uğraşlar sonunda Türkçe eklenti sayfası artık herkese açık. eklentiler.mozilla.org.tr

    Artık yabancı eklenti derdi bitti. Bu sitede güncel eklentilerin Türkçe sürümlerini bulabilirsiniz. Sitede bulunan tüm eklentiler tamamen Türkçedir.Şu an sitede topla 24 tane eklenti bulunmaktadır.Bu eklentilerin çoğu, mozilla update de ilk 20-30 girmiş eklentiler.Şu an sadece ingilizcede olup başka dilerde olmaya eklentiler bile var.İleriki zamanlarda bu sayı gittikçe artacaktır.Umarım sizlerin de hoşunza gidecektir bu oluşum.Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

    Mozilla 1.6 Çıktı!

    anonim

    Mozilla'nın yeni 1.6 versiyonu çıktı. Buradan indirebilirsiniz.

    Birkaç yeni özellik:
    • Mozilla Mail için vCard desteği.
    • Cross-platform NTLM authentication desteği. Böylece Windows Authentication isteyen sitelere kolayca girebilme imkânı.
    • Çok daha gelişmiş View Source özelliği
    • ve daha neler neler... :)
    Tüm zamanların en güzel Internet tarayıcı ve e-posta yazılımını kullanmanız için bir sebep daha...

    Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

    Soulblighter

    Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

    Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

    Kaynak: Tom's Hardware Guide