Mozilla 1.3 çıktı

0
acemi_
Mozilla 1.3'de bulunan yeni özellikler:
  • Junk mail sınıflandırma
  • Haber grubu filtreleme
  • Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas
  • Otomatik resim boyutlandırma. Resmi, tam ölçüsünde veya pencereye uygun ölçüde görebilme seçeneği
  • Mozilla paneli olarak açılan Chatzilla
  • Çalışma anında profil değiştirebilme
  • Sayfa içinde link/kelime arama için daha gelişmiş özellikler
  • Daha fazla performans, standartlara uyumluluk
  • Daha fazla bilgi için...
    Download için...

    Görüşler

    0
    oktay
    *Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas*

    artik eklemeyin.. cikartin.. nolur cikartin. browser bu.

    oktay
    0
    conan
    Phoenix ;) The one and ONLY!
    0
    Maverick
    Öyle deme, hoş bir özellik iyi kullanılırsa..
    0
    sleytr
    üstelik bu IEde halen varolan WYSIWYG editörlede (biraz sorunluda olsa) uyumlu. yani çok yakında şu an kullandığımız düz metin editörü tadındaki textarealar tarih olacak. denemek için şu adresi ie ve mozillayla ziyaret edebilirsiniz.
    0
    FZ
    Phoenix Phoenix diye başımın etini yediniz, GNU/Linux ortamındaki binary bana yamuk yaptı ama neyse bir de Win2000 Pro ortamında deneyeyim dedim. Şu anda bunu ``Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021207 Phoenix/0.5´´ ortamından yazıyorum. Nightly build değil, Milestone bölümünden çekip kurdum. Son sürüm değil yani. Bilenler beni aydınlatsın son sürümü çekmemi gerektiren bir durum var mı? Şu anki hali ile Win ortamında gayet çevik ve etkin görünüyor. Tuş kombinasyonları falan doğal olarak alışık olduğum Mozilla ile uyumlu falan, tabbed browsing her zamanki gibi gayet güzel vs. Standart görüntü alışık olduğum şekilde geliyor, vs.

    Ne dersiniz?
    0
    conan
    all i know is phoenix kicks ass! ;)

    0
    FZ
    Benimki olmağı sürece istediği kadar tekmeleyebilir ;-)
    0
    oktay
    senin problem phoenix'den degil debiandan kaynaklaniyor muahahahaahah
    0
    conan
    hehe 32 DVD icinde gelecek olan yeni debian surumunde soruna cozum bulunacakmis :)
    0
    anonim
    7 CD`lik setin ilk CD'`si kurulum için yeterli. Debian`ı disket ile net üzerinden de kurabilirsiniz.
    0
    FZ
    Hayır ben 100 DVD´lik Debian seti isterim! 7 CD çektim ama kesmedi beni. Sadece 15.000 paket çıktı içinden. 150.000 paketin eski ve stabil, yeni ve her an göçebilir hallerini görmeden rahatlamamam. Abuk sabuk binlerce paketi kurmalı ve sonra neyi kurduğumu unutmalıyım. Sonra neyin işime yarayıp yaramadığını anlamak için 24 saat uykusuz kalmalı, KDE ve Gnome yazılım seti içindeki bir sürü abuk sabuk uygulamayı pirincin taşını ayıklar gibi ayıklamalı, saman yığınında iğne aramalıyım :-P
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

    FZ

    Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

    Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

    Mozilla 1.1 çıktı

    conan

    Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Daha sağlam bir motor ve kullanıcı arabirimi.
  • CSS, DOM ve HTML standartlarina daha fazla uyumluluk.
  • Yeni ve çarpıcı Windows ikonları.
  • MS Dialup Networking (çevirmeli ağbirimi miydi? :) tetikleme.......
  • Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

    loker

    Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

    Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

    Mozilla 0.9.8 çıktı

    anonim

    Mail-News okuyucu, adres defteri, "wysiwyg" HTML editoru, ve ufak bir IRC clienti ile eksiksiz ve standartlara uyumlu bir Internet tarayıcı olan Mozilla'nın 0.9.8 sürümü duyuruldu. Günlük kullanıma uygun bir duruma ulaşmış olan Mozilla, gittikçe 1.0 hedefine daha da yaklaşıyor...

    Mozilla 1.0 Release Candidate 1

    m1a2

    Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.