Mozilla 1.3 çıktı

0
acemi_
Mozilla 1.3'de bulunan yeni özellikler:
  • Junk mail sınıflandırma
  • Haber grubu filtreleme
  • Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas
  • Otomatik resim boyutlandırma. Resmi, tam ölçüsünde veya pencereye uygun ölçüde görebilme seçeneği
  • Mozilla paneli olarak açılan Chatzilla
  • Çalışma anında profil değiştirebilme
  • Sayfa içinde link/kelime arama için daha gelişmiş özellikler
  • Daha fazla performans, standartlara uyumluluk
  • Daha fazla bilgi için...
    Download için...

    Görüşler

    0
    oktay
    *Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas*

    artik eklemeyin.. cikartin.. nolur cikartin. browser bu.

    oktay
    0
    conan
    Phoenix ;) The one and ONLY!
    0
    Maverick
    Öyle deme, hoş bir özellik iyi kullanılırsa..
    0
    sleytr
    üstelik bu IEde halen varolan WYSIWYG editörlede (biraz sorunluda olsa) uyumlu. yani çok yakında şu an kullandığımız düz metin editörü tadındaki textarealar tarih olacak. denemek için şu adresi ie ve mozillayla ziyaret edebilirsiniz.
    0
    FZ
    Phoenix Phoenix diye başımın etini yediniz, GNU/Linux ortamındaki binary bana yamuk yaptı ama neyse bir de Win2000 Pro ortamında deneyeyim dedim. Şu anda bunu ``Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021207 Phoenix/0.5´´ ortamından yazıyorum. Nightly build değil, Milestone bölümünden çekip kurdum. Son sürüm değil yani. Bilenler beni aydınlatsın son sürümü çekmemi gerektiren bir durum var mı? Şu anki hali ile Win ortamında gayet çevik ve etkin görünüyor. Tuş kombinasyonları falan doğal olarak alışık olduğum Mozilla ile uyumlu falan, tabbed browsing her zamanki gibi gayet güzel vs. Standart görüntü alışık olduğum şekilde geliyor, vs.

    Ne dersiniz?
    0
    conan
    all i know is phoenix kicks ass! ;)

    0
    FZ
    Benimki olmağı sürece istediği kadar tekmeleyebilir ;-)
    0
    oktay
    senin problem phoenix'den degil debiandan kaynaklaniyor muahahahaahah
    0
    conan
    hehe 32 DVD icinde gelecek olan yeni debian surumunde soruna cozum bulunacakmis :)
    0
    anonim
    7 CD`lik setin ilk CD'`si kurulum için yeterli. Debian`ı disket ile net üzerinden de kurabilirsiniz.
    0
    FZ
    Hayır ben 100 DVD´lik Debian seti isterim! 7 CD çektim ama kesmedi beni. Sadece 15.000 paket çıktı içinden. 150.000 paketin eski ve stabil, yeni ve her an göçebilir hallerini görmeden rahatlamamam. Abuk sabuk binlerce paketi kurmalı ve sonra neyi kurduğumu unutmalıyım. Sonra neyin işime yarayıp yaramadığını anlamak için 24 saat uykusuz kalmalı, KDE ve Gnome yazılım seti içindeki bir sürü abuk sabuk uygulamayı pirincin taşını ayıklar gibi ayıklamalı, saman yığınında iğne aramalıyım :-P
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Mozilla 1.0 RC2 Çıktı

    anonim

    Mozilla'nın beklenen kararlı sürümüne yaklaşırken çıkan release candidate'lerden 2.'si de duyuruldu.
    Şu meshur kullanıcı dosyalarına erişebilen xml açığı da dahil olmak üzere birçok hata ve bug giderilmiş.
    Mozilla 1.0 RC2'nin sürüm notlarının (güncellemelerinin) tam listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.
    İndirmek için ise ister yansı listesini ister ana sunucuyu kullanabilirsiniz.

    Firefox'a kardeş geldi: Flock

    gismo

    Mozilla ekibinin yeni fırlaması Flock'un beta sürümü yayınlandı. Flock ile neler yapabileceğini merak edenler buraya, indirmek isteyenler buraya, katkıda bulunmak isteyenlerse şuraya bakabilir.

    Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

    tongucyumruk

    Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

    Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

    Maverick

    http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

    1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...

    Firefox’ta da açık çıktı

    everestk

    6 Ocak 2005 — Açığın, internet dilinde ‘phishing’ olarak bilinen kimlik ve şifre hırsızlığına olanak sağladığı belirtildi. Açık, Firefox kullanıcısı bir siteden bir indirme yaptığı zaman çıkan diyalog kutusunun taklit edilmesine olanak veriyor. Uzmanlar açığın Firefox kullanıcılarını ‘phishing’ hacker’larına karşı korumasız hale getirdiğini belirtiyor.