Firefox 1.0.3 duyuruldu

0
ndemir
Firefox 1.0.2 nin duyurulmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, Firefox 1.0.3 duyuruldu. Diğer 1.0.x versiyonlarında olduğu gibi bunda da daha çok güvenlik problemlerinin giderilmiş olması ön planda. Slashdot haberi burada.

İlgili Yazılar

Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

Soulblighter

Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

Kaynak: Tom's Hardware Guide

Firefox için Yahoo Toolbar

e2e

Yahoo, Firefox için Yahoo! Toolbar Beta sürümünü yayınladı.

Beta sürümü sadece Windows üzerinde, Firefox 1.0 ile çalışıyor.

Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

crematorium

Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

Herkese kolay gelsin

Mozilla Firefox 0.9 Çıktı

Challenger

Mozilla Firefox'un 0.9 sürümü duyuruldu. Firefox'un bu sürümü yeni bir tema ve SmartUpdate ile birlikte geliyor. SmartUpdate, FireFox'un yeni sürümlerini kontrol ederek tarayıcınızın güncel kalmasını sağlıyor. Ayrıca Windows kullanıcıları için sadece 4.7 mb' lık bir kurulum programı var. Hata düzeltmeleri de içeren Firefox 0.9, önceki sürümü olan 0.8'e oranla %8 daha hızlı. Bu arada Mozilla 1.7'nin de haftaya duyurulması bekleniyor.

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.