Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

0
crematorium
Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

Herkese kolay gelsin

Görüşler

0
anonim
sitenin adinin degistirilmesi talebinde bulunuyorum
http://mozillhaber.net/ seklinde
yetkililere duyurulur ;)

arkadaslar biliyorum bende mozilla hayraniyim
hatta o kadarki mozilla 1.0 dort gozle bekledim ve ciktiktan tam 2 saat sonra haber aldim ;)
Ama baska haberlere de yer verirsek daha guzel olabilir kanimca
burada sucu kimseye yuklemiyorum, yanlis anlasilmasin: cunku bende bir cok mozilla baslikli haber yazdim. Ama bu haberler sonumuzu getirecek gibi

tabi onemli olan son soz site adminlerine ait

saygida kusur ettiysem affola...
iyi calismalar
0
butch
Bende be benzer bir irkilme oldu. Öte yandan fm artık tamamen kullanıcıların yönlendirmesiyle yoluna devam ediyor. Bu konuyu burada belirtiğin rahatsızlık çoğunlukta varsa eminim mozilla haberlerinin yoğunluğu azalır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir programlama platformu olarak Mozilla

tongucyumruk

Çoğu zaman Mozilla'nın (veya benim taktığım isimle "ailenizin browser'ı Mozilla, kısaca Moz") ismi sadece browser, arada bir de Mail&News programı olarak anılır. Daha da az anıldığı bir konu ise bunların sadece buzdağının görünen kısmı olduğudur. Buzdağının gerçek boyutları ise yalnızca hayal gücünüzle sınırlı. Mozilla tarihteki gelmiş geçmiş tüm browserlar arasında bekide en genişletilebilir, en esnek olanı.

Mozilla 1.3 çıktı

acemi_

Mozilla 1.3'de bulunan yeni özellikler:
  • Junk mail sınıflandırma
  • Haber grubu filtreleme
  • Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas
  • Otomatik resim boyutlandırma. Resmi, tam ölçüsünde veya pencereye uygun ölçüde görebilme seçeneği
  • Mozilla paneli olarak açılan Chatzilla
  • Çalışma anında profil değiştirebilme
  • Sayfa içinde link/kelime arama için daha gelişmiş özellikler
  • Daha fazla performans, standartlara uyumluluk
  • Mozilla Firebird (eski Phoenix)

    roktas

    Çıktı çıkacak derken, eski adı Phoenix olan Mozilla Firebird (0.6 ) resmen duyuruldu. Benim de büyük bir memnuniyetle kullandığım Phoenix'in bu isim değiştirmiş yeni sürümünde fazla bir değişiklik yok. Fakat ne de olsa bu bir resmi sürüm ve artık Phoenix (ve hatta Mozilla) yerine Firebird ismini kullanmamız gerekiyor. Bundan kısa bir süre önce Mozilla 1.3.1 ve 1.4 beta da sessiz sedasız duyurulmuştu. Mozilla 1.3.1 ile gelen bir yenilik olarak Mozilla Mail'in spam'e karşı etkin bir önlem olan Bayesian filtreleme özelliğine sahip olduğunu belirtelim. (Bu yenilik Mozilla'nın sadece browser tarafına dayanan Firebird için bir anlam taşımıyor.)

    Mozilla Türkiye Resmi Sitesi Açıldı

    anonim

    Uzun bir süredir Mozilla ve alt projelerinin yerelleştirilmesi işlemlerini yapan LAPIS[1] ekibi , Mozilla hakkındaki kaynakları bir araya toplamak ve merkezi bir noktadan yürütmek adina tüm çalışmalarını LKD[2] katkılarıyla açılan Mozilla Türkiye[3] resmi sitesi http://www.mozilla.org.tr adresine taşımıştır.

    Mozilla´da dev güvenlik açığı!

    tongucyumruk

    Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.