Mozilla Firebird (eski Phoenix)

0
roktas
Çıktı çıkacak derken, eski adı Phoenix olan Mozilla Firebird (0.6 ) resmen duyuruldu. Benim de büyük bir memnuniyetle kullandığım Phoenix'in bu isim değiştirmiş yeni sürümünde fazla bir değişiklik yok. Fakat ne de olsa bu bir resmi sürüm ve artık Phoenix (ve hatta Mozilla) yerine Firebird ismini kullanmamız gerekiyor. Bundan kısa bir süre önce Mozilla 1.3.1 ve 1.4 beta da sessiz sedasız duyurulmuştu. Mozilla 1.3.1 ile gelen bir yenilik olarak Mozilla Mail'in spam'e karşı etkin bir önlem olan Bayesian filtreleme özelliğine sahip olduğunu belirtelim. (Bu yenilik Mozilla'nın sadece browser tarafına dayanan Firebird için bir anlam taşımıyor.)

Görüşler

0
oktay
Interbase tabanlı özgür yazılım bir veritabanı olan Firebird'ün ismini bir 'yaptık oldu itirazınız varsa mahkemede görüşelim" edasıyla gaspeden Mozilla ekibini (ve arkalarındaki AOL avukat ordusunu) huzurlarınızda kınıyorum.

http://firebird.sourceforge.net/
0
roktas
Olayı sen söyleyince öğrendim. MozillaFirebird'ü kurdum (ve şu an yorumu da onunla yazıyorum). Gerek paketin ismi gerekse binary'nin ismi MozillaFirebird olarak geçiyor. Bu konuda bir anlaşmaya varıldı galiba. (Mesela Phoenix'e hiçbir zaman MozillaPhoenix demediler. Ayrıca Phoenix konusunda da böyle bir isim çakışması olmuştu hatırlıyorsam.) Bundan sonra biz de öyle diyelim o halde: Firebird değil MozillaFirebird ;)
0
oktay
İşın kıl yanı. Zaten sonraki iki sürüm çıktıktan sonra Mozilla Firebird'e "Mozilla Browser" denmeye başlanacak. Yani geçici bir süre için bu ismi kullanıyorlar. Şu anda Mozilla Browser dense içinde irc istemci, composer vs ile gelen program anlaşılacağı için bir geçici isim bulmuşlar (*çalmışlar*).

Gereksiz bir kıllık bence ve Firebird ile Mozilla arasında bir anlaşmaya varılmış değil. Tamamen bir 'yaptım oldu' durumu.

Oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Mozilla 1.0`a Doğru!

anonim

En son çıkan Mozilla CVS'leri kendilerini 1.0 diye tanıttılar mozilla camiasina. Yani kısaca 1.0 sürümüne artık bir kaç gün kaldı diyebiliriz.

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye slashdot.org'daki ilgili başlıktan ve Mozilla haber grubuna atılan mesajlardan ulaşabilirsiniz.

Davos Mozilla dedi

avukatahmetusta

Dünya Ekonomik Forumu 2007'nin teknoloji öncülerini açıkladı.

Bilgi teknolojisi dalında seçilenlerden birisi de Mozilla oldu.

Mozilla'nın CEO'su ve başkanı Mitchell Baker ile konu ile ilgili yapılan röpörtajı buradan okuyabilirsiniz.

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 çıktı

anonim

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 sürümleri çıktı.

Yeni sürümlerde, daha önceki sürümlerde bulunan güvenlik sorunları ortadan kaldırılırken, yazılımların istikrarlı çalışması konusunda da ilerlemeler kaydedildi.