En hızlı browser hangisi?

0
anonim
En hızlı web browserinin ne oldugu konusunda tartışmalar güncelliğini koruyadursun, Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri altında yapılan bir test ilginç sonuçlar ortaya koydu.
Mesela Şu an alfa aşamasındaki Mozilla 1.8'in Firefox 1.0 da dahil olma üzere bir çok web browser'ini geride bıraktığını ortaya koyuldu. Windows ortamında en hızlı browser ünvanını Opera'da. Test sonuçlarında bunun sebebinin Operanın Windows ortamı için optimize edilmiş olmasından kaynaklandığı yazılsa da, Linux ortamımda da Opera çok iyi performans değerleri vermiş. Linux'ta ise KDE nin bir parçası olan Konqueror bir çok durumda mozilla 1.8 ve Firefox1.0'ı geride bırakmış.

http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html

Görüşler

0
bm
En hizli browser dillo! Ustelik minicik. http://www.dillo.org

0
Ansugo
Kullanicilar zaten dikkatle inceleyerek bu testi kendileri de yapabilirler.

Ben yillardir Opera'nin en hizli browser oldugunu soyluyorum ve tanidigim herkese Opera tavsiye ediyorum.

Opera'nin en buyuk sorunu parali olmasi. Ilk etapta reklamli surume donduler, bu bir nebze kullanimi artirdi. Linux surumunu yapmalari gene kullanimini artirdi.

Ama zannedersem bir Mozilla'nin vakfi kadar reklam yapacak mali durumlari yok.

Ama iyimser olarak sunu soyleyebilirim ki ben ilk kullandigim siralar kullanim orani yuzde 0.0xxx di. Su siralar 2.x seviyesine cikti. Bu kalitenin daha yuksek oranlara cikmasini umuyorum.

Tabii umduklarim arasinda bir sekilde Opera'nin tamamen ucretsiz olmasi ve bunun sonucu olarak daha fazla destek gormesi.
0
FZ
Ben ise aksini umuyorum. Yıllardır web programcılığı yapan biri olarak umarım yaygın web tarayıcı sayısı ikiyi geçmez diye ümit ediyorum. Sayfa görüntüsü, JavaScript'ler, vs. IE uyumlu mu, Mozilla uyumlu mu, derken efendim Opera uyumlu mu... uğraş dur. Neymiş W3C standartları imiş, buyrun bir bakın Mozilla da dahil olmak üzere web tarayıcıların hangisi ne kadar uyuyor standartlara. Rekabet, evet iyi bir şey ancak benim bulunduğum taraftan bakınca bu haliyle hiç de arzu edilir bir durum değil. Ben neden geliştirdiğim bir sistemi birkaç platform için test etmek ve birinde patlayınca (ki belli bir karmaşıklığı geçince genellikle patlar) haydii git ona da uyumlu yapmaya çalış, olmadı ona özgü kod yaz filan... Buna "gelişme" mi diyoruz? Ben gereksiz hamallık diyorum. Dilerim Opera, masaüstü kullanımı çok fazla hedeflemez (bildiğim kadarı ile daha çok gömülü sistemler pazarını hedefliyor adamlar).
0
malkocoglu_2
Bilgi islem ekonomisinin otekilerden farkini cok iyi belirtiyor bu sozler; Nacizane sektorumuzde iste bu sebeple savasan bircok guc yerine, birbirinin yerine gecen karteller sozkonusu. Kimse kirk tane sey bilmek, uymak istemiyor. Belli bir esik noktasini gecen, çığ gibi buyuyor; Tarayici siteyi, siteler tarayicinin buyumesine kasik tutuyor. Ne yapalim ki durum boyle. Serbest piyasa "standartlara uymamayi' cezalandirmadigi surecede, durum boyle de surecektir. Yani, eski/baba standartlardan biri ANSI SQL icin bile durum boyle.

0
FZ
Veritabanları arasındaki eklentiler, farklar, vs. herhalde tarayıcılar ile kıyaslandığında cennet gibi kalır. Evet insanlar 40 tane şey bilmek istemiyor ve ben o insanlara hak veriyorum. Bir program yaptığınızda, birkaç farklı şekilde test ettiğinizde ve çalıştığını gördüğünüzde artık onunla ilgili bazı şeyleri unutmak istiyorsunuz ama ne yazık ki bu olmuyor, olamıyor, oldurmuyorlar.

Sırf bu yüzden ciddi ciddi Flash kullanımı yaygınlaşacak diye düşünüyorum Internet programcıları arasında (tasarımcılardan değil, programcılardan bahsediyorum). Neden çünkü: Bilgisayarında Flash var mı? (%99 var ve tek şirketin ürettiği, de facto standart) Var. Tamam o zaman sorun yok. Bitti gitti. Bir başka avantajı da Flash'ın kendi içinde izole bir yapı sunuyor olması olacak, bir tane .swf dosyası, kendi içinde çalışıyor, tarayıcı bunu güzelce barındırıyor, vs. Kapat koy kenara, unut şeklinde. Laszlo ve Macromedia FlexBuilder gibi şeylerin çok daha gelişmesi, rekabetin artması ümidiyle. Başka türlü bu işler yoluna girecek, kolaylaşacak gibi görünmüyor.
0
demolish
http://www.mozilla.org/docs/web-developer/
http://www.mozilla.org/docs/web-developer/upgrade_2.html

This article provides an overview of the process for upgrading the content of your web pages to conform to the W3C web standards. The various sections identify some practices which are at odds with the standards and suggest replacements, and the final section, Summary of Changes, outlines all the changes described in this article.

http://webstandards.org/about/history/

Today, with most web users accessing the medium via products like Internet Explorer 5+, Opera 5+, Netscape 6, or Mozilla, we have solid support for many web standards, and The WaSP’s mission would seem to have been accomplished.

Browser makers are no longer the problem. The problem lies with designers and developers chained to the browser-quirk-oriented markup of the 1990s-often because they don't realize it is possible to support current standards while accommodating old browsers.

http://www.mozilla.org/docs/web-developer/quirks/

Because existing content on the web is not standards-compliant or would appear in unintended ways on a standards-compliant browser, Mozilla handles some content in a backwards compatible way and some content according to standards.

There are three modes used by the layout engine: quirks mode, almost standards mode, and full standards mode. In Quirks mode, layout emulates nonstandard behavior in Navigator 4 and MSIE for Windows that is required not to break existing content on the Web. In full standards mode, the behavior is (hopefully) the behavior described by the HTML and CSS specifications. In almost standards mode, there are only a very small number of quirks implemented: those that break real pages on the web that use the DOCTYPEs that trigger almost standards mode.

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.mozilla.org

http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fwww.mozilla.org

http://www.theregister.com/2005/02/11/hakon_on_ms_interroperability/
0
Ansugo
Iyide rekabetin onunun kesilmesini dusunmek pek iyi bir fikir degil zannediyorum.

Elbette her browser arasinda yorumlama acisindan farkliliklar oluyor. Bunun en bas nedenlerinden biri ise IE'nin tum standartlari delip gecip ac gozlu davranip alakasiz seyleri sistemine eklemesi.

JS ise tam bir fiyasko oluyor. Ama bu fiyasko gitgide duzeliyor. Ornegin Opera innerHTML yoksa bunu ekliyor, Mozilla bir ozelligini yeniden duzenliyor. (IE'yi katmiyorum, o kafasina gore takiliyor)

Ama 5 sene oncesi ile bugunu kiyaslarsak standartlara buyuk ragbet var. Sanki bir kampanya varmis gibi kisiler sitelerine Valid CSS! Valid XHTML! linkleri koyuyor.

Tabii tasarim ve uygulama gelistirme icin diger okuyanlara ufak bir not : Eger web yaziliminizi Opera ya da Firefox ile hazirlarsaniz daha rahat edersiniz. Evet belki IE'nin sistem ile butunlesik ozelliklerini kullanamazsiniz. Ama ortaya cikardiginiz urun sadece Opera ve Firefox icin degil, genel olarak benzer motorlari kullanan tum tarayicilarda yaklasik olarak ayni goruntuye sahip olur.

Velhasili kelam, tarayicilarin yorumlamalari gitgide birbirine yaklasacak zaten. Standartlar takip edilirse tabii... Ileride bizim icin tarayicilarin eleyici faktoru kullanilabilirlik ve dahilinde hiz olacak.

Ve tum incelemelerime ve testlerime dayanarak soyleyebilirim ki Opera su an mevcut browserlar arasinda en kullanisli olani ve en hizli olani.

Aksini dusunen arkadaslar varsa "maddeler" uzerinde derin tartisma yapabiliriz. Cok faydali olabilir.
0
TAMGALISA
evet bencede opera baya hızlı ve kullanışlı opera ile indirme yöneticisine ihtiyaç duyulmuyor yarıda kalan indirmeleri kaldığı yerden devam ettire biliyor internet explorer ile uzun sürede bağlandığım sitelere opera ile yüzde 40 daha hızlı bağlana biliyorum
0
FZ
Common Lisp ile yazılmış küçük, grafik bir web tarayıcı: Closure

http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~unk6/closure/

Ekran görüntüleri:

http://fresh.homeunix.net/~luke/misc/closure-php.png

http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~unk6/friends/2002-07-30%2c7.png

http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~unk6/friends/2002-07-30%2c7.png

http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~unk6/friends/closure-w3c.png
0
realist
Mozilla Suite ile Firefox arasında hız farkı yoktur. Her ikisi de Gecko kullanır. Aralarındaki en önemli fark Firefox'un HTTP 1.1 protokülünün pipelining özelliğini kullanır halde gelmesidir. Mozilla Suite'de ise edit -> preferences -> advanced -> http networking -> enable pipelining seçilerek açılabilir. Mozilla Suite 1.8'de bu değer açık geliyor.
0
realist
"Protokül" yazmışım. evet. Proto'nun külleri.
0
bio
FireFox'ta da pipelining kapalı geliyor. Sebebi de Macromedia Flash plugin ile ilgili bir uyumsuzluk diyorlar.

FireFox'ta bunu açmak için bir menü seçeneği yok. about:config yazarak

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests

anahtarlarını değiştirmek gerekiyor.
0
realist
Ya bu seçenekler bir şey ifade etmiyor, aslında açık. Ya da Firefox server'a 5-6 bağlantı birden açıyor. Her obje için tekrar request gitmiyor. Net bir şekilde görebiliyoruz.
0
FZ
network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining

değerleri bendeki Firefox'ta False idi onları True yaptım.

network.http.pipelining.maxrequests.

değerini 50 yaptım

network.http.max-connections
network.http.max-connections-per-server

değerlerini de iki katına çıkardım.

Diğerlerini bilemem ama benim Firefox tabiri caizse alçaktan uçuş hızına geçti! ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Kullanışlı Firefox Eklentileri

lifesdkver0_1

Mozilla Firefox 'u hepimiz çok seviyoruz. Oyle ki eklentileri ile beraber web'de kesintisiz gezinmek (aksamalar için bkz: bir haber okumak için üyelik isteyen siteler; oradan buradan fırlayan, ekranı dolduran reklamlar; linkleri html yerine düz yazı olarak verip bizi kopi-peyste mahkum edenler,vs) mümkün hale gelebiliyor. Benim çok kullanışlı bulduğum eklentilerden bir demet:
  • Adblock: Adı üstünde, sayfadaki reklamları engelliyor. Yüklendiğinde Firefox'un durum çubuğuna bir kısa yol ekliyor. Bu kısa yola tıkladığınızda o anda gezinmekte olduğunuz sayfada blok edilebilecek elemanları liste olarak gösteriyor. Listeden seçtiğiniz elemanın çevresinde neon ışıkları yanıyor ;), böylece doğru şeyi bloke edip etmediğinizi anlayabiliyorsunuz. Bunun yanında genel amçlı filtreler de yaratabiliyorsunuz.
  • Google Bar: Bildiğimiz Google Toolbar.
  • Linkification: Sayfalarda html olarak değil de düz text olarak yazılmış linkleri normal birer linkmiş gibi gösteriyor, bizi kopyala-yapıştır derdinden kurtarıyor.
  • BugMeNot: An itibariyle 23454 site için bir kullanıcı adı ve bir parola sağlayan kaynak site. İlgilendiğiniz sitenin kullanıcı adı ve parola isteyen formuna sağ klik yapıp BugMeNot'a tıklıyorsunuz, eklenti sizin için alanları doldurup göndere tıklıyor. tembellikte son nokta.
  • GMailNotifier: GMail hesabınıza mail gelip gelmediğini kontrol ediyor. Firefox'un durum çubuğunda küçük bir ikonla sizi haberdar ediyor. (Bu arada GMail'in web arayüz teknolojisi ki bildiğimiz tekniklerin birleştirilmiş hali harika bir fikir. Google Inc.'i herkesin sevmesi boşa değil.Teknik ayrıntıları başka bir habere)
  • IEview: Firefox'la sörf yaparken ender anlarda ihtiyaç duyacağınız bir seçenek. Sağ klik'e yerleşip o anki sayfanın veya seçtiğiniz linkin Internet Explorer'da açılmasını sağlıyor.
  • BBCode: İşte başka bir harika fikir daha. Forumlara,haber sitelerine,vsye post ederken yazınızı BBCode/Html/XHtml ile şekillendirmeyi bir kaç tıklamaya indiren eklenti. Yine sağ klik menüsüne yerleşiyor. Diyelim link vermek istediniz, seçiyorsunuz link vermek istediğiniz yazıyı, "Make URL" diyorsunuz; gerekli tag'ları yerleştiriveriyor. Bir diğer güzelliği de clipboard destekli olması
  • WebmailCompose: Bu eklenti de sayfada mailto şeklinde verilmiş linkleri belirlediğiniz web arayüzlü bir e-mail hesabının (şu an için GMail,Hotmail,Yahoo,Mail.com,Horde,Netscape,OperaMail'i destekliyor) "yeni ileti" kısmına parametre olarak gönderiyor.
Eh, kral öldü yaşasın kral...

Thunderbird 1.0 hazır

mos

Mozilla ekibi tarafından geliştirilen e-posta, USENET (News), istemcisi Mozilla Thunderbird 1.0 sürümü inidirmeye hazır.

Konuyla ilgili duyuruya bakılırsa artık RSS ve Blog takip etmek icin Thunderbird bize yetecek.

Editörün Notu: MS Outlook, MS Outlook Express, vb. programları kullanan arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza yardımcı olmanın ve onları aydınlatmanın zamanı geldi! Başarı öykülerinizi bizimle paylaşmamanız için mantıklı bir sebep göremiyoruz, siz görebiliyor musunuz? ;-)

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.