Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

0
conan
Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Sürümlerine buradan, Sürüm notlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Phoenix'i 0.4 sürümünden beri hem Linux'de hem Windows'da günlük browserım olarak bir kaç aydır kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Bir browser'in görevininin internette web sayfalarını gezmenizi sağlamak olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka phoenix'i indirin. Çok hafif, çok sakin, popuplari bloke eden, nefis keyifli bir browser bu.

İlgili Yazılar

Firefox 1.0.3 duyuruldu

ndemir

Firefox 1.0.2 nin duyurulmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, Firefox 1.0.3 duyuruldu. Diğer 1.0.x versiyonlarında olduğu gibi bunda da daha çok güvenlik problemlerinin giderilmiş olması ön planda. Slashdot haberi burada.

Firefox’ta da açık çıktı

everestk

6 Ocak 2005 — Açığın, internet dilinde ‘phishing’ olarak bilinen kimlik ve şifre hırsızlığına olanak sağladığı belirtildi. Açık, Firefox kullanıcısı bir siteden bir indirme yaptığı zaman çıkan diyalog kutusunun taklit edilmesine olanak veriyor. Uzmanlar açığın Firefox kullanıcılarını ‘phishing’ hacker’larına karşı korumasız hale getirdiğini belirtiyor.

FireFox 1.0 Preview Release

mentat

Mozilla FireFox Preview Release 1.0 çıkmış ve ilk 100 saat içinde 1 milyon kez indirilmiş bile! (Thunderbird de 0.8 olmuş)
Yenilikler:
- Pop-up önleyici biraz daha gelişmiş.
- Güvenlik artmiş.
- Sayfa içinde arama gelişmiş.
- Plug-in arama/bulma aracı.
- Live bookmarks.
http://www.mozilla.org/products/firefox/
Duyurulalı 10 gün olacak neredeyse, FM'de haberi geçti de ben mi göremedim?

Editör'ün notu: Valla biliyodum. Hatta kullanıyorum bile. Ama neden yazmadım ben de bilmiyorum?

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.