Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

0
conan
Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Sürümlerine buradan, Sürüm notlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Phoenix'i 0.4 sürümünden beri hem Linux'de hem Windows'da günlük browserım olarak bir kaç aydır kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Bir browser'in görevininin internette web sayfalarını gezmenizi sağlamak olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka phoenix'i indirin. Çok hafif, çok sakin, popuplari bloke eden, nefis keyifli bir browser bu.

İlgili Yazılar

FireFox'u Savunalım!

anonim

Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox

Firefox Güvenlik Güncellemesi

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

Soulblighter

Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

Kaynak: Tom's Hardware Guide

Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

velista

Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.